Gå til innhold

Lite omtalte spill


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nesten alle spillene jeg liker er spill som i forhold til kvalitet faar lite omtale. Det gjelder kanskje saerlig fordi jeg i stor grad foretrekker eldre spill, da de som oftest var mer innovative grunnet de lavere budsjettene som eksisterte den gangen som gjorde det enklere aa proeve nye ting uten for stor risiko. Her er uansett en ikke-rangert liste

 

Imperialism I & II - Dette er to fantastiske strategispill som er ca ti aar gamle. Og da snakker vi strategi, og ikke taktikk som de fleste "strategispill" i dag egentlig inneholder. Med andre ord kontrollerer man - som i civ - hele landet og ikke bare troppene.

 

Colonization - Dette var selvsagt svaert kjent i sin tid (1994 eller 1995), men er fremdeles et av de aller beste strategispillene for de som liker slikt.

 

Europa Universalis I-III - en fantastisk spillserie som riktignok har faatt noe oppmerksomhet, men ikke i naerheten av taktikkspill som TW, AOE, C&C og WC etc.

 

Victoria - nok et skikkelig - og svaert bra - strategispill.

 

Final Fantasy VI - Dette var riktignok aa regne som en blockbuster da det kom, men er i ettertid blitt fullstendig overskygget av det langt kjipere FFVII. Historien her er genial!

 

Monkey Island-serien - denne har mange hoert om, og den var stor for nesten 20 aar siden, men den er fremdeles fantastisk. En skam at de fleste paa dette forumet mest sannsynlig ikke har spilt det

 

Broken Sword-serien - Samme som over

 

Grim Fandango - Kanskje det beste spillet noensinne? Ble kaaret til aarets spill av gamespot i 99, likevel solgte det saapass daarlig at eventyrspillenes skjebne saa og si ble beseglet med dette spillet.

 

Zelda II - Er riktignok i zelda-serien, men regnes utrolig nok som det daarligste (en tittel eneren selvsagt fortjener). Zelda II er imidlertid overraskende goey, og burde proeves av alle som liker Zelda.

 

Utopia - Et online, textbasert spill som er utrolig goey baade fordi det spilles med andre mennesker, men ogsaa fordi det - til forskjell fra de fleste strategispill - er nesten umulig aa mestre!

 

Imperium Galactica - Et svaert bra romstrategispill som ogsaa gjorde noen hederlige forsoek paa aa fortelle en historie - blant spillene SCII vistnok henter inspirasjon fra i sin historiefortelling.

Endret av taterfyrings
Lenke til kommentar

stiller meg litt uenig til brukeren over meg.colonization er et veldig kjent spill som ofte blir brukt som referanse i hver eneste nye utgivelse i lignende kategori.

 

monkey island serien er absolutt ikke lite omtalt og bare for å nevne det, er de beste eventyr spillene jeg har spilt.

 

grim fandango er blitt en kultklassiker og er sammen med monkey island serien,day of the tentacle og sam'n max de beste eventyrspillene jeg har spilt.

 

broken sword serien er heller ikke ukjent. et av de bedre spillene samtidig som det også har blitt en broken sword film.

 

kan være enig i at akkurat ff4 og zelda2 ikke aleine har fått mye omtale, men når det kommer til disse seriene nevnes de som regel i sammenligning med andre utgivelser.

 

lurer også på forskjellen mellom strategi og taktikk generelt.

som en lettere fornærmet strategispill entusiast.. både rts, turnbased og civilization-type spill må jeg si meg uenig. hvis rts er taktikk så må vel "strategispill" kunne sees på som mer en type handels\bygge simulator ala sims møter risk.

 

og så litt on topic.

selv føler jeg at fallout 1 og 2 er verdt å nevne. sammen med bg2+tob er de beste rollespilla jeg har spilt.

 

hører lite om fallout serien egentlig, hvertfall helt frem til f3 ble annonsert. virker som om det bare har blitt glemt.

 

enern og toern er hvertfall veldig å anbefale hvis du liker turnbasert rollespill i en postnukleær radioaktiv verden. kom dere ut av huler og middelalderen.. fremtiden er her:)

Lenke til kommentar

Jeg vil foreslå Vampire the Masquerade: Bloodlines. Hovedsaklig fordi dette er det beste offline RPG-et jeg noensinne har spilt, man kan spille gjennom spillet på så mange forskjellige måter, historien er drivende, og Los Angeles har aldri vært vakrere/dystrere. Bloodlines var plaget av bugs etter utgivelse, men fanlagde patcher har i ettertid rettet opp dette. Alle som er fan av RPG-er og/eller vampyrer, skaff dere dette snarest. Burde fåes til en billig penge i en spillbutikk.

Lenke til kommentar

Pro Pinball Timeshock!, en pinball-simulator til PC som faktisk ER BRA! God grafikk for alderen (11 år snart), konge musikk og lydeffekter, og ballen oppfører seg en god del bedre enn den derre Space Cadet-greia som følger med windows, og vanskelighetsgraden er en god del høyere.

 

Plottet er at man skal samle biter av en tidskrystall for å stanse en tidsbølge som brer seg bakover mot "Dawn of Time", hvor man skal skape en ny bølge for å ta ut den første. Råder alle til å få tak i dette, masse morro!

 

EDIT: Fikk 8 av Gamespot: http://www.gamespot.com/pc/puzzle/propinba...=summary;review

 

Finnes neppe i noe norsk butikk, fikk tak i det på Ekeberg en gang det var marked der, men vi har jo *kremt* den metoden...

Endret av S-r-ex
Lenke til kommentar
Et artig spill som jeg synes fikk lite omtale, var Second Sight. Et av de bedre spillene som har blitt laget, synes jeg. :)

 

Enig. I samme stil har man Psi ops: The mindgate Conspiracy og Infernal som også er bra, men lite omtalt.

 

Disse minner litt om FEAR, bare i tredje person. Forøvrig synes jeg den siste FEAR episoden (perseus mandate) fikk ufortjent lite og dårlig omtale.

 

Synes forøvrig at det kommende spillet Project Origin ("FEAR 2") får lite omtale i forhold til spill som Far Cry 2. Men dette er jo kanskje på grunn av at utgiveren ikke gjør jobben sin.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...