Gå til innhold

Startproblemer med asus eee os-et


Anbefalte innlegg

Jeg sitter naa med en flunkende ny asus eee 900 i fanget. Advanced mode er skrudd paa, og jeg koser meg med aa vaere tilbake i linux miljoet igjen.

 

Men det har jo dukket opp noen smaa problemer. Siden denne hendige saken er bestilt fra Taiwan, saa har den engelsk qwerty tastatur oppsett. Det gjor meg egentlig ikke saa mye. Men jeg ser jo paa det som en klar fordel, om man kan faa tilgang til norske tegn, paa en enkel maate.

 

Hvordan loeser jeg dette paa en enkel maate? Selv tenkte jeg aa bare lage en tastatursnarvei for hver enkelt av de norske tegnene. (eks: ctrl + alt + a for aa) om dere skjonner?

 

Om noen har noen tips, ideer eller innspill. Saa mottas de med stor takk :)

 

mrbjoern :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

om du har de samme tastene som på et norsk tastatur (plassering og antall, entertasten er vel litt liten, men det er vanlig), ville jeg lagt til norsk tastaturlayot. I hvert fall om du er noget god på touch. Ellers kan du lage klistremerker å sette på tastene. :p Akkurat hvordan du gjør det i den distroen er jeg usikker på.

 

red: Det er visst løst her.

 

(Om du vil endre tastaturlayout da.)

Endret av NgZ
Lenke til kommentar

Har en EEE selv, amerikansk keyboardlayout, men bruker norsk tegnsett på det.

Syns egentlig ikke det er noe problem, du venner deg fort til det.

 

Står en guide til å få permanent norsk keyboardlayout i den første posten i Asus EEE-tråden her på forumet.

 

For en kjapp og enkel løsning (som ikke overlever en reboot), kan du åpne en terminal ved å trykke Ctrl+Alt+T, og skrive "setxkbmap no".

Lenke til kommentar

Den kjører, etter det jeg vet, en ganske modifisert IceWM. Den er ikke helt tilpasset norske forhold, og mener det ikke gikk an å velge norsk layout der. Den inneholdt dog en god del tools for å skrive på kinesisk...

 

Selv kastet jeg ganske raskt ut hele distroen som fulgte med og la inn Fedora 9 isteden.. men for de som ikke vil legge inn alt fra scratch er det fullt mulig å tilpasse ting litt ved å legge inn noen ekstra pakker og redigere noen configfiler. Man kan relativt enkelt få opp en full KDE-desktop.

Lenke til kommentar

Hei. Blir litt sen respons dette her, men her kommer det.

 

Asus pc-en kjører en forket versjon av Xandros, orginalt. Da med KDE som desktop. :) (i advanced modem hvertfall)

 

Men jeg gav opp hele os-et, og dyttet inn Ubuntu 8.04 på den i stedet. Noe som fungerte overraskende bra, selv om det spiser litt mer av batteriet mitt.

 

Anyways, tilbake til topic. Når det gjelder det å få inn æ ø og å, så tenker jeg at jeg skal kikke litt etter norsk tastatur, når eee pc-en kommer til Norge i August, en gang. Bare håper at Asus er snille nok til å selge slike deler, separat. xD

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...