Gå til innhold

MSI Wind Notebook tråden


Kommer du til å kjøpe MSI Wind/Medion Akoya Mini?  

306 stemmer

  1. 1. Kommer du til å kjøpe MSI Wind/Medion Akoya Mini?

    • Ja, skal kjøpe Medion Akoya Mini/MSI Wind uansett batteri.
      105
    • Ja, men skal vente til at 6-cell batteri er standardutstyr.
      130
    • nei
      71


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Noen som vet hva batteritiden på 9 cells er?

Masa, det ligger på 7-8 timer ...

Hmm.. rart det ikke er mer. Jeg trodde strømforbruket på denne var betydelig lavere enn på xps1330, som holder nesten(jada, et par timer mindre...) det samme med 9-cell'er batteriet. Jeg trodde winden skulle vare lenger.

Lenke til kommentar
Hvilken synes dere er best? XP eller Ubuntu?

Har alltid hatt windows som OS, men så ble jg litt interessert på Ubuntu..

 

Noe for og imot mellom disse OS'ene?

 

PS! Hvis jg kjøper pc som allerede har XP som OS.. hvordan kan man laste ned ett nytt OS? Sorry hvis jg spør en dum spørsmål.. veldig grønn på sånt xP

 

Det har lett for å bli religionskrig når en skal si noe for og i mot forskjellige OS. Jeg kjører både XP og Ubuntu på Wind-en min, men foretrekker generelt Linux fremfor XP. Når det er sagt, her er noen argumenter MOT Linux/Ubuntu på Wind-en:

  • - Jeg får dårligere batterilevetid under Ubuntu (ca. 1:30) enn under XP (2:00 til 2:30)
  • - Jeg har ikke fått til å bruke Bluetooth og koble Wind-en til mobilen min og bruke denne som modem for å komme på Internett.
  • - Jeg må innrømme at jeg aldri har hatt en så ustabil Linux maskin som Wind-en. Spesielt har videoavspilling en tendens til å henge X. Om det er noe jeg har gjort konfiguret galt, eller det er ustabiliteter i Intel 945 driverne, vet jeg ikke.

Det er meget mulig at jeg kunne eliminere disse ulempene ved å bruke litt mer tid på konfigurering av Ubuntu installasjonen. Foreløpig har jeg stort sett bare fulgt denne guiden og tweaket litt etterpå.

 

For å komme i gang og teste Ubuntu, foreslår jeg du laster ned Ubuntu ISO imaget, og bruker f.eks. UnetBootin (se punkt 3 i 3.2 i guiden ovenfor for å lage en bootbar minnepinne). Bruk F11 når Wind-en starter opp og velg å boote fra minnepinnen. Da kan du teste Ubuntu fra minnepinnen, uten å gjøre noen endringer på harddisken. Når du har bestemt deg for å installere til harddisken, kan du gjøre dette fra Ubuntu som kjører fra minnepinnen. Da kan du velge å krympe XP-partisjonene, og installere Ubuntu i tillegg til XP. Da får du en boot-meny der du kan velge om du vil starte XP eller Ubuntu.

 

Oi! Så på guidene du ga.. de var litt kompliserte.. :ermm: Var litt nedtur at det ville oppstå problemer med trådløs.. :(

Jeg tror jg går for XP allikevel.. Ble litt komplisert med Ubuntu.. forstod ingenting av dualbooting! xD

 

Jaja.. Men tusen takk for at du tok tid til å svare! ^^

Det hjalp meg å få litt bedre fakta om Ubuntu..^^

Lenke til kommentar
Det stemmer. Prisen blir antagelig mellom 800 og 900kr for 9-cellers batteri. 6-cellers er de tydeligvis ikke begynt å lage til enda.

 

USD 133 foreløpig pris ja - ca NOK 900 inkl. mva avh. av kursutviklingen. Men foreløpige priser har en tendens til å stige, la oss håpe det ikke skjer i dette tilfellet.

 

BM

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...