Gå til innhold

Atari-grunnlegger om piratkopiering (PC)


Anbefalte innlegg

Det er også personer som laster ned spill uansett. Hvorfor skal man betale for noe man får gratis? (helt logisk tankegang, selv om det er umoralsk). Dette er samme personer som hadde stjålet en fysisk gjenstand om det lot seg gjøre uten å bli oppdaget for all fremtid.

 

Mange er umoralske og det kan man ikke gjøre særlig mye med. Man kan sette de i fengsel, men da beveger vi oss mot skremmende samfunn hvor hvordan du tenker kan være en kriminalitet i seg selv. Har noen sett filmen Equilibrium?

 

Fantastisk film, til tross for alle sine åpenbare feil og mangler. Har sett den et utall ganger.

 

Konsekvensen av å ikke betale vil være at tilgjengeligheten minsker etterhvert, da man ikke opprettholder utviklingen. Er det en betale-vare, så bør man jo betale. Innen rimelighetens grenser. Er det dog en vare som etter all logikk og sannsynlighet ikke bør prises høyere enn 10kr, så svir det når man kjøper den til 50kr. Enten kan man sette prisen sømmelig igjen, eller så blir man jo faktisk nødt til å sette prisen kanskje enda litt mer opp for å ha samme latterlige inntjening pluss kjøpe sikkerhetsutstyr til butikken sin. Om sigaretter hadde kosta et mer sømmelig beløp, hadde de kanskje ikke trengt å være i et låst skap ved kassa på Rema'n, liksom.

 

Jeg tror også at det største problemet for Hollywood og spillprodusenter, etc., er Asia (og muligens Afrika) og all den piratkopiering som foregår i stor stil der. Ikke nedlasting, men faktisk videreformidling på fysiske medium som selges for penger. Først da tror jeg vi kan begynne å snakke om stjeling. Inntil da bør vi forholde oss til lovverket og akseptere at det kun er brudd på åndverksloven ved nedlasting/kopiering.

Problemet her er vel eventuelt lovverk som kanskje er noe hullete og lovspraksis som er fraværende, kan tenkes, i tillegg til kultur. Og samfunnsmessige forhold, så som økonomi. Ergo er det lettere å krøste penger ut av oss "vestlige" for å dekke opp "tapet".

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...
×
×
  • Opprett ny...