Gå til innhold

Evaluering av kontrast i digitale bilder


IQM

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kontrast kan være så mangt. For dette eksperimentet er det ikke gitt noen definisjon av kontrast, slik at man skal bruke det som man "tror"/mener kontrast er (altså opplevd kontrast). Din oppfattelse av kontrast behøver derfor ikke å korrespondere med andres definisjon/oppfattalse av kontrast. Det er derfor ingen korrekte svar, og alt er "korrekt". Så ikke vær redd for å "fucke" opp eksperimentet, bare svar utfra slik du ser kontrast.

Lenke til kommentar
Da så, my bad!

Uansett så var det et spennende eksperiment. Gikk igjennom og svarte på en del bilder i går.

Om folk bruker wikipedia så gjør ikke det noe, hvis det er slik man oppfatter kontrast (regner med at noen bruker den definisjonen).

 

Prosjektet er veldig spennende, og vi håper på å få mye data ut av det. Dette er andre delen av ett prosjekt som begynte for 1.5 år siden. Første delen (tittel:Evaluation of Contrast Measures in Relation to Observers Perceived Contrast ) skal presenteres på CGIV (Colour in Graphics, Imaging, and Vision)konferansen i Spania i juni.

 

Vi trenger fremdeles data, så de som ikke har tatt eksperimentet enda burde klikke seg inn på http://www.leneogmarius.net/Contrast/

Lenke til kommentar
Wikipedia viste meg hva jeg vet hva kontrast er. Men var så kukent og se det på noen av bildene. Spesielt CGI/3D bildene

Det er veldig vanskelig, noen bilder er enklere enn andre mens noen er utrolig vanskelig. Derfor man har muligheten til å "skippe" ett bilde hvis man vil.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...