Gå til innhold

Tråden om Høgskolen i Gjøvik


Anbefalte innlegg

Grunnen til at jeg valgte bort studiet var fordi jeg ikke likte måten det var lagt opp på. Jeg synes rett og slett studiebeskrivelsen var veldig avvikende i forhold til det faktiske innholdet, noe som selvsagt skuffet meg mye. Første året synes jeg var veldig kurant, da følte jeg at jeg var på rett plass. Men etterhvert endret studiet fullstendig karakter, og det virket veldig vinglete. Det ble mye tull i et par emner, og jeg fant vel egentlig raskt ut at jeg ville prøve noe annet.

Det er dessverre sånn at mange i medieproduksjons-leiren også føler det samme om studieprogrammet. Noen av fagene henger igjen fra den gamle tekniske fagskolen og er til tider så teknisk rettet at det kan være vanskelig å forsvare bruken av "media" i navnet, samme problemet som tidligere medieteknologi hadde.

 

Som et eksempel var en av pensumbøkene mine for første semester i min medieproduksjon BA "Computers are your future" som blant annet vektla valg av komponenter til datamaskiner og grunnleggende funksjonalitet. Dette innebærer alt fra binærspråk til å forstå de enkelte komponentene i en datamaskin og deres virkemåte. Hva dette hadde med produksjon og publikasjon av lyd, video og web på en digital plattform var vanskelig å forstå for mange i kullet, noe som har medført en stor prosent som kommer til å hoppe av etter første året.

 

Dette i kombinasjon med halvveis koordinert gjennomføring av studiet gjør nok at noen føler seg utilpass. For min del som har dette som interesse og hobby er dette greit, men jeg ser hvordan andre som ikke bryr seg om PSU og CPU sliter med studiet. Har inntrykket av at medieavdelingene har vært offer for en omstrukturering uten særlig kontroll hvor ingen vet helt hva de skal bli.

 

-

Selv om det høres veldig negativt ut er studiet spennende og utfordrende for meg, og HiG er en god skole å studere ved. :) Mange av foreleserne og nøkkelpersonene som arbeider på skolen har stor kompetanse og er veldig tilgjengelige for studentene. Spesiellt de som bruker utstyr og tid for det det er verdt. Angående boforhold har jeg kjøpt leilighet midt i mellom sentrum og skolen, så jeg har nærhet til det meste. Bodde under SOPP et år før jeg flyttet til Gjøvik og har fått nok av det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det noen her som vet når Securitas (eller hvem det nå var) sjekker HIG? Innbiller meg at det var 00:00, men er ikke antydning til noen andre enn meg i dette bygget.

 

Er det ikke nærmere 0300? Det er ikke så tidlig som midnatt.

 

Hei faceraper'n! :)

 

Ah, bare jeg som husket feil da. Får sitte her å overføre filmklipp til langt på natten utenom å bekymre meg for å bli forstyrret da :)

Lenke til kommentar

Hei faceraper'n! :)

 

 

Haha, du gikk jo rett på! :D

 

 

Ah, bare jeg som husket feil da. Får sitte her å overføre filmklipp til langt på natten utenom å bekymre meg for å bli forstyrret da :)

 

Du må vel bare vise kortet ditt. De forstyrrer deg ikke mye. ;)

Lenke til kommentar

 

Haha, du gikk jo rett på! :D

 

Du må vel bare vise kortet ditt. De forstyrrer deg ikke mye. ;)

 

Jah, som sagt. Jeg bryr meg, og mener at enkelte er troende til å gjøre det :p Klarer man å kjøre bil, så klarer man å hoppe over en! :)

 

Kom en fyr inn her for 30 min siden og sa "Oi, Morn" og stakk :p

Lenke til kommentar

Skal begynne på HiG til høsten, på Økonomi og Ledelse, hvis jeg kommer inn da.

Flere som har søkt der?

Dere som går der, er det veldig vanskelig matte? Bra studie generelt?

Vanskelig å få bolig? :)

 

Synd du ikke søkte i fjor, da hadde nemlig sjansen for å få meg som fadder vært stor.

 

Matte/statistikk-faget er ikke så ille, det blir verre når du begynner med mikro og makro. Har du hatt P-matte fra før må du kanskje jobbe litt ekstra kontra mange andre, hadde du vanskeligere matte tror jeg du klarer deg helt fint. Studiet er bra, og du kommer til å ha både fantastiske og elendige forelesere, men det har sin sjarm det og.

 

Ang. bolig: Søkt så tidlig som mulig hver måned.

Lenke til kommentar
Skal begynne på HiG til høsten, på Økonomi og Ledelse, hvis jeg kommer inn da. Flere som har søkt der? Dere som går der, er det veldig vanskelig matte? Bra studie generelt? Vanskelig å få bolig? :)
Synd du ikke søkte i fjor, da hadde nemlig sjansen for å få meg som fadder vært stor. Matte/statistikk-faget er ikke så ille, det blir verre når du begynner med mikro og makro. Har du hatt P-matte fra før må du kanskje jobbe litt ekstra kontra mange andre, hadde du vanskeligere matte tror jeg du klarer deg helt fint. Studiet er bra, og du kommer til å ha både fantastiske og elendige forelesere, men det har sin sjarm det og. Ang. bolig: Søkt så tidlig som mulig hver måned.

 

Hehe, dessverre født ett par måneder for sent til det!

Hvordan er studiet i forhold til arbeidsmengde? 20-30 timer i uka?

Søker bolig idag, så regner jeg med at jeg kommer inn. 3,9ish burde vel holde det?

 

Gleder meg. Ikke en så voldsomt stor by, men virker veldig kurrant der allikevel!

Lenke til kommentar

Veldig individuelt. Klarer du å jobbe 20 timer med skole i uka kommer du til å klare alt bra, men skal du gå for A og B i fagene til Moe må du nok ha en enda større innsats. Han ga null A'er i økonomistyring og bedrift- og forettningssystemer i forrigfjor, og kun 4 B'er i sistnevnte av rundt 80 stk i faget, der halvparten strøk eller fikk E. Så det kan lønne seg å gjøre en ekstra innsats i hans fag;) De andre fagene holder det som oftest å være i litt forelesninger og ta et skippertak den siste uka før eksamen, skal jeg være ærlig, men anbefaler det absolutt ikke.

 

Vil tro at rundt 40 skolepoeng vil gå, men er ikke sikker. Søkertallet fikk en boost for to år siden, og HiG overbooket linja med alt for mange (måtte fylle trappene i store forelesningsaler de første par ukene for å få plass til alle. "Heldigvis" stort frafall.), og i år har søkertallet økt med 50%. Kommer helt ann på hvor de som har søkt ligger. Men lykke til!

Endret av Nik0
Lenke til kommentar

Hæ, 20-30 timer i uka? Er dette uten tiden som brukes i forelesninger?

 

Rart når du sier "20 timer = klare alt bra", så prater du om A og B som enda vanskeligere. Å "klare alt bra" er jo A og B (og C og da)... At halvparten størk / fikk E, har det noe å si med at 20 timer i uka anses til å være bra?

Lenke til kommentar

Som jeg sa, bruker man 20 timer i uka på skole vil man klare seg bra i de aller fleste fagene, men i visse fag med en viss foreleser er det ikke sikkert det hjelper deg til å oppnå like mye som du ville gjort i andre fag med samme innsats. I de resterende fagene vil du gjøre det veldig bra med den innsatsen.

 

Med 20 timer i uka regner i hvert fall jeg med forelesningstimer.

Lenke til kommentar

det er meninga at en gjennomsnittlig student skal kunne oppnå en god karakter © med 1.5 time studering (herunder går forelesning, lab, individuelt arbeid, hele pakka) per poeng. i.e. et ordinært fag på 10 poeng er lagt opp for 15 timer innsats.

 

har man forhåndskunnskaper eller er generelt glup så kommer man seg naturlig nok igjennom (med C eller bedre) mange fag med mindre innsats enn dette.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...