Gå til innhold

Den Store Oljepris-tråden


kilik

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Stemningen i markedet er like dårlig nå som i 1998. Skal det bety at 12 dollar i 1998 er 50 dollar nå, eller skal vi helt ned til 25 dollar som er det laveste OPEC har antydet?

Den økonomiske situasjonen er langt verre enn i 1998 nå. Samtidig har oljemarkedet forandret seg kraftig siden den gang. Jeg tror ikke vi går under $40. Og $86 for olje i 2016 ser jeg fortsatt på som et røverkjøp.

Endret av kilik
Lenke til kommentar
Jeg tror Norge gjør det lurt i å redusere tappingen av olje nå som vi får så lite for den. Det vil forhåpentligvis bidra til å øke oljeprisen. OPEC har vel allerede kuttet?

 

Jeg tror det er for stor avstand mellom de som sitter med makt i Norge og vanlige folk til at det skjer. De tenker mest på å ikke fornærme det gode selskap i Nato.

Lenke til kommentar

Det vil vel etterhvert skje ting på tilbudssiden som bidrar til at oljeprisen går opp igjen. Det er blant annet en del felt som ikke er lønnsomme å utnytte med dagens priser, samtidig som flere oljeselskaper sannsynligvis vil være mer tilbakeholden med å kjøpe andeler i usikre felt. Videre vil vel de lave oljeprisene føre til mindre investeringer i alternative energikilder, (med mindre mener jeg i forhold til hva som ville vært tilfelle hvis oljeprisen var vesentlig høyere idag) som igjen bidrar til å styrke oljens posisjon som energikilde nr.1

Endret av dingorz
Lenke til kommentar

Hvis amerikanske statsobligasjoner er en boble på grunn av panikken som regjerer. Hvor lang tid tar det før det sprekker? Og hva skjer når det sprekker?

 

Hvorfor har Saudi Arabia og Iran satset på Gull? Hvorfor har vi et oljefond og ikke amerikanske statsobligasjoner? Hvorfor har Japan sluttet å kjøpe?

 

Det er en smell her Warren Buffet har satset på skal skje. Det er jeg helt sikker på. Derfor kjøpte han aksjer alt i Mars, han trodde ikke statsobligasjoner ville bli verdt mer enn de var da.

 

Det var nede i 3,11 på 10 års obligasjoner i 2003, nå er det 3,16, en all time low i år, antageligvis kommer børsen i USA til å gå skikkelig ned om det holder seg, eller så er det bunnen.

 

Statsobligasjoner i USA har ikke blitt mer verdt under årene med Bush, det er helt sykt, og det er grunnen til at oljeprisen har blitt presset så langt ned.

Endret av festen
Lenke til kommentar

I siste short view, på www.ft.com har han en spennende sammenligning. Han bak short view, lagde også en artikkel der han trodde deflasjon var en slags boble i markedet nå (2 dager etter at han intervjuet Jim Rogers, Rogers var sikkert overbevisende)

 

I short view mener han at oljeprisen vil gå opp når Kina lar sin valuta styrke seg videre. (hvis ikke valutaen til kina er en boble da:)

Lenke til kommentar
Jeg tror Norge gjør det lurt i å redusere tappingen av olje nå som vi får så lite for den. Det vil forhåpentligvis bidra til å øke oljeprisen. OPEC har vel allerede kuttet?

 

 

Økt oljepris nå vil skape en inflasjon vi ikke tåler nå og vi får 87 i reprise. Om det tjener Norge vet jeg ikke... Norge tjener mer penger enn vi bruker på statsbudsjettet uansett...

Kanskje bedre å få orden på verdensøkonomien først? Kanskje det tjener Norge mer enn høy oljepris på dette tidspunktet?

Lenke til kommentar

Jeg tror dette er motsatt. Jeg tror en veldig lav oljepris vil skape store problemer. En høy oljepris er bra for Norge. Inflasjon eller stagflasjon som kan komme om oljeprisen skulle stabilisert seg på 200 dollar, men det er ikke et stort problem for økonomien. På 70 tallet var det veldig lav arbeidsledighet i Norge. Det er et større problem for Norge om oljeprisen faller til 30 dollar og dollaren blir enda sterkere. Da blir det også inflasjon. Både veldig høy og veldig lav oljepris fører til inflasjon for Norge. Svak dollar er bra for Norge.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Festen: Jeg er enig i at det er en pris smertegrense for oljen, det betyr at det ikke er lønnsomt å utvinne olje under disse prisene som vil føre til konkurser, mer ledighet osv.

 

Men for øyeblikket er det i min oppfattning bedre at det lave råvare priser enn høye. Oljeprisen tar igjen det tapte om noen år ;)

Lenke til kommentar

Det spørs om vi vil ha billige kioskvarer og dyre produkter fra utlandet, eller om vi vil betale mye i kiosken men ha billige varer fra utlandet. Fordi gjelden i samfunnet nå er så stor sammenlignet med hvordan det var på 70 tallet må sentralbankene klemme mye hardere på ketchupflaska før det kommer inflasjon. Når det først kommer tror jeg ikke det blir en mellomting.

Lenke til kommentar

Som sagt mange ganger før i andre tråder.

 

For øyeblikket har man ignorert inflasjonen og prøver å dempe arbeidsledighet og sånt.

Dessuten hadde jeg et eksempel med bil import i en annen tråd. Disse kioskvarene du er redd for skal skape inflasjon koster mye mindre å produsere i dag enn for bare få mnd siden. (hint: råvareprisene, matvareprisene, olje). Dessuten vil etterspørselen dempes med over 100 000 arbeidsledige de neste året.

 

Svein Gjedrem nevnte at den underliggende inflasjonen (råvarer osv) er på vei ned.

 

Matvarer vil nok øke i pris, men det er politisk ikke markedsøkonomisk begrunnet. Bondeoppgjøret.

 

Men jeg har sagt det før, når veksten er sikret eller den negative spiralen er stoppet skal penger bli varig dyrere i en periode. Dvs renten opp raskere enn tidligere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...