Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bruktbilgaranti i praksis


Anbefalte innlegg

Jeg ser etter ny bil, og har etter å ha sendt en bil på naf-test oppdaget at jeg ikke har noen mulighet til å finne alvorlige feil selv.

 

Bilen jeg prøvde var god å kjøre, hadde fulgt alle servicer og så pen ut, men hadde alvorlige feil med blant annet motor og kjølesystem som mekaniker hos naf avdekket. Ikke alle selgere er villige til å betale for en slik test, og jeg har lite lyst til å betale for 10 naf-tester før jeg finner en ok bil. Da koster det plutselig like mye som å kjøpe hos forandler der man også kan få bruktbilgaranti på kjøpet.

 

Møller reklamerer f.eks med 6mnd bruktbilgaranti på en god del av bilene som er aktuelle for meg. Kan noen si meg hva dette betyr i praksis, hva dekkes eller hva dekkes eventuelt ikke av en slik garanti? Vitale motor-deler? slite-deler?

 

Har noen erfaringer med å benytte en slik garanti, eventuelle problemer?

 

Kan man ved utløp av en slik garanti sende bilen til et uavhengig verksted for å finne "alle" feil og deretter gå tilbake til forhandler og forlange det fikset?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For en tid tilbake så byttet jeg bil.

Før jeg kjøpte,så dro jeg rundt på en god del bilbutikker her i Trondheim og tittet. Fant jeg en bil som jeg hadde lyst på, så spurte jeg selger om han ville dekke en NAF-test. Gjorde han ikke det, ja så fikk bare bilen stå der for meg.

 

Ser faktisk at enkelte forhandlere her i Trondheim har begynt å reklamere med at bruktbilene er NAF-testet.

Lenke til kommentar
Still et ultimatum til selger; du betaler naftesten - kjøper jeg ikke bilen, kan du legge den kobla opp mot finn.

 

Det finnes nok av folk å selge bil til at man som selger gidder å gå med på kjøpere som stiller ultimatum. Når jeg selger bil privat er jeg mer enn samarbeidsvillig om folk ønsker å ha bilen på test og betale den selv. Krever de at jeg skal betale kan de dra å kjøpe en annen bil. Det er tross alt kjøpers ansvar å undersøke bilen de vil kjøpe, dersom de ikke er i stand til det selv og ønsker hjelp fra NAF, så er det deres problem, ikke mitt.

 

Men for å svare trådstarter: du bør egentlig spørre Møller hva som ligger i garantien deres, og få det gjerne skriftlig. Ved kjøp fra forhandler har du flere rettigheter enn ved kjøp fra privatperson. Ofte dekker disse bruktbilgarantiene knapt noe mer enn det du har lovmessig krav på uansett..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...