Gå til innhold

Innsikt: Derfor vinner mp3-mobilen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ingen musikkmobiler i dag kan måle seg med en iPod.. Enkelt og greit!

Nå har det vel vært nevnt flere ganger at iPod ikke er det ypperste innen lydkvalitet, så å måle seg med en iPod er tydeligvis ikke all verden

Og min Nokia N95 er helt på linje med en ipod, unntatt det at den spiller høyere da...

Lenke til kommentar

Jeg tror artikkelen i stor grad har rett. Jeg sitter på en mobiltelefon med 4gb minne kun dedikert til musikk og er akkurat det jeg trenger for favorittmusikken min på en tur. En ekstra klosse (ja, mp3-spilleren min er en god, stor klump) å drasse på blir for stress, og jeg bruker mp3-spilleren min kun til lengre reiser.

 

Til trening har jeg en bitteliten "gaoke" 1gb mp3-spiller til 250,- som funker perfekt til sitt bruk.

 

Jeg tror mp3-spillere er i stor grad på vei ut. Ipods er for min del en ikke-sak. Lite produkt, for ikke å snakke om kvalitet, for pengene.

Lenke til kommentar

til dere som kritiserer bruk av flac i mobiltelefoner, så vil jeg si at jeg mener dere tar feil.

Argumentene deres er veldig gode, men dere glemmer det praktiske.

det er ikke alle som vil, eller kan konvertere flac til mp3 eller et annet fjasete lydformat, og

det kan da være kjekt at mobilen støtter flac, på tross av at det tar mye mer plass.

 

at sony ericsson sine telefoner ikke støtter flac synes jeg er dumt, bla.a. fordi at sony har reservert

seg en identifikator i flac formatet.

årsaken til at sony ericsson ikke støtter flac i telefonene sine er antakelivis flere, men jeg tror hoved

grunnen er at flac ikke støtter digital restriksjonsbehandling, og heller aldri kommer til å gjøre det.

Lenke til kommentar
Ingen musikkmobiler i dag kan måle seg med en iPod.. Enkelt og greit!

Nå har det vel vært nevnt flere ganger at iPod ikke er det ypperste innen lydkvalitet, så å måle seg med en iPod er tydeligvis ikke all verden

 

iPod har uansett mye bedre lyd enn 95% av "mp3-mobilene" på markedet.

Lenke til kommentar
Et øyeblikk trodde jeg du var ironisk her. Høres ut som du synes at iPhone er den mobilen med best lyd. Det stemmer jo ikke. Du får ikke god lyd på iPhone eller iPod heller for den saks skyld. og den wannabe-jacken til iPhone krever overgang. Ikke mye poeng å ha en 3,5 jack da.

 

Hvordan kan du si at dette ikke stemmer? Jeg har hatt både mange SE W/P/K telefoner, mange Nokia N telefoner, og prøvd ut en del Samsung og Motorola telefoner. Av disse er utvilsomt iPhone desidert best på lydkvalitet. iPhone er kanskje ikke så bra med headsettet som følger med, men plugg i et Sennheiser PX-100 f.eks. og iPhone vil garantert yte bedre enn 95% av de såkalte "mp3-mobilene" på markedet.

 

Jeg har mitt Sennheiser PX-100 koblet direkte i iPhone uten noen overgang. Og sånn ser pluggein til PX-100 ut:

 

2466bba178f74cdabde1d8408b045d26.jpg

(klikk for større bilde)

 

De eldre større 3.5 minijackene passer ikke i iPhone, men en god del av de nyere headsettene passer fint da de leveres stort sett med mindre kontakter. PX-100 kontaktene ble endret (mindre) da iPhone ble lansert. De selges også på AppleStore som kompatible med iPhone og er et bedre headset både når det gjelder lydkvalitet og byggekvalitet enn f.eks. Koss PortaPro (som mange velger og kjøpe i dag). Og koster omtrent det samme.

 

Edit: Man bør sjekke om PX-100 som selges i Norge passer i iPhone før man kjøper dog. Siden iPhone ikke offisielt selges i Norge så selger Sennheiser ut gamle bulks med PX-100 her med den eldre kontakten (som er større). De som har iPhone kompatible minijacks er merket med "iPhone Compatible".

Endret av bidz
Lenke til kommentar

Mobile vinner hvis de fleste vil ha en dingsboms med alle funksjoner i en og samme enhet.

Men det er det ikke alle som vil ha. I alle fall ikke jeg. Det er absolutt ikke alltid jeg trenger en iPod, men jeg trenger alltid en mobil. Det ble det for mye drass.

Jeg gikk til innkjøp av en iPhone, men har nå solgt denne. Den ble for stor, og det ble for mye pes å huske øretelefonene slik at jeg kunne bruke den som iPod.

Nå koser jeg meg med min gamle iPod Nano og gamle Siemens-telefon og tar med iPoden bare de gangene jeg trenger det.

Men jeg solgte den til en venn av meg som er overstadig entusiastisk over konseptet. Så: som jeg innledet: en kopbi greie passer ikke for alle.

 

Men jeg lurer på å kjøpe meg en iPod Touch....

Lenke til kommentar

Bidz, Nettopp! Headsettet må være iPhone kompatibelt! Fantastisk er det ikke? Da forsvinner jo faktisk HELE poenget. Hvorfor tror du 3,5 standarden eksisterer? Det finnes en grunn til at den eksisterer, og det er at den gjør at alle headset av denne typen passer i alle enheter som støtter denne typen. Men så kommer iPhone og skriver om disse reglene. Nå kan du ikke lenger være sikker på at 3,5" jacken din passer i 3,5" ingangen din. Det er rett og slett tragisk at produsentene re-desinger jackene sine BARE på grunn av en musikktelefon fra verdens mest overhypede produsent. På sett og vis kan du si at iPhone har endret en allerede ekisterende og velfungerene standard. Apple burde skamme seg.

Endret av Symbian_Pro
Lenke til kommentar

Mobilen vinner om 3-4 år tenker jeg. Pr dags dato kan ikke en mobil måle seg med en dedikert mp3-spiller for de med litt ekstra krav til brukervennlighet, lydkvalitet og batterilevetid. De 52 timene musikktid jeg får fra min cowon iaudio 52 gjør at jeg kan reise på en hel ferie uten å tenke på lader.

 

For mange er mobiler allerede i dag gode nok som substitutt for mp3-spillere, men det er altså den kresne gjengen igjen som ikke vil ta steget på lang tid før det skjer store forbedringer.

 

iPhone mangler bare: batterilevetid, SD-kort-støtte (eller annet), knapper på siden som tillatter enkel lommestyring, standard minijack-utgang, bedre lydkvalitet, høyere utgangseffekt, akseptabel filformatstøtte, fungere som ekstern harddisk og alt dette uten at prisen går noe opp. Når dette er en av de bedre musikkmobilene så er det en del igjen før jeg kan konvertere i alle fall.

Lenke til kommentar

Jeg har konvertert for lenge siden :)

Er ikke så kresen på lyd, og gidder ihvertfall ikke bruke veldig mye penger på mp3-spiller for å få bedre lydkvalitet når jeg må bruke like mye(litt mindre kanskje) på et hodesett som matcher spilleren

Endret av -drugiS-
Lenke til kommentar

Gikk selv til innkjøp av en Nokia N95, og tanken bak det var å ha en "alt-i-ett" mobiltelefon.

 

Greit kamera, grei MP3-spiller, grei til film osv..

 

 

Kamera holder til mitt bruk, men når det gjelder MP3-spilleren og video-avspilleren gikk jeg fort til innkjøp av en iPod Touch.. Hvorfor?

 

For det første er det ALT for liten lagringskapasitet på en mobiltelefoner generelt.

Jeg ønsker ikke å måtte sitte å fin sortere musikken min før jeg drar på tur osv..

Har gjerne minst 7GB ++ musikk på maskinen, og da er det praktisk med mulighet for å legge alt dette inn på spilleren.

 

Det verste jeg veit er å måtte bestemme meg for hva jeg ikke skal ta med osv.. Det er mye lettere å bare kunne slenge alt inn på spilleren, og heller velge hva jeg ønsker å høre på etterhvert. Eller så havner jeg fort opp i situasjoner hvor jeg ikke har med meg all musikken jeg ønsker osv..

 

 

En annen ting er jo at som en video-avspiller har mobilen hvert fall for lite kapasitet.

Skal jeg ha 7GB ++ musikk, samt ha noen South Park episoder, en film eller to osv.. Så er det knapt en eneste mobiltelefon som har nok kapasitet til det. Og de som har det har gjerne for dårlig skjerm osv.. til at den egner seg til video-avspilling uansett.

 

Det mest kritiske er jo batteriet, min Nokina N95 dør så fort at om jeg bruker den på joggeturer osv så må den jo lades hver dag. iPod Touch har heller ikke noe voldsomt godt batteri, men den kan jeg fint ta med på flere joggeturer uten at den må lades hver kveld.

 

Det er hovedsaklig grunnen til at jeg gav opp N95 som avspiller til noe som helst egentlig, batteriet blir flat alt for fort.

 

Lydkvaliteten er også en ting, jeg syntes det er bedre lydkvalitet på min iPod Touch (uten at iPod akkurat er kjent for god lyd) enn hva det er på min Nokia N95.

 

 

 

Så for meg finnes det egentlig ingen mobiltelefon på markedet som både kan være den mobiltelefonen jeg ønsker samtidig som den er den musikk og video-avspilleren jeg ønsker..

 

Så jeg kan ikke si meg enig at at mobiltelefonen forlengst er bedre enn MP3-spilleren.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...