Gå til innhold

Kontrakt ved salg av brukt moped


pOOf

Anbefalte innlegg

Håper dette var rett plass for denne. :)

 

Saken er slik at jeg snart skal selge en brukt moped. Sitter og kikker på diverse ferdige kontrakter som ligger på nettet, og disse ser jo greie ut. Mopeden har jeg ingen problem med, og jeg vet ikke om noen feil. Dette går an og krysse av for i de fleste av disse ferdige kontraktene. Men en ting jeg lurer på: Hvis ny eier senere skulle komme tilbake og si at noe er feil, som jeg ikke visste om. Kan han da kreve noen penger fra meg? Eller kan han prøve og lure meg på noen måte hvis han har ødelagt noe selv?

 

Savner altså et alternativ med "selges som fremvist" / "selgest som den står." Er dette noe som bør være med i kontrakten?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+891234

Et alminnelig forbehold ved bruktsalg er at tingen selges "som den er". Det innebærer om ikke annet er nevnt at mangelspørsmålet reguleres av kjøpslovens § 19. Etter denne paragrafen kan kjøper grovt oppsummert ikke kreve deg for noe med mindre du (a) gir feilaktige opplysninger, (b) utelater opplysninger eller (c) mopeden er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne regne med.

 

Skriver du i kontrakten "selges som fremvist"/"selges som den står" vil det ha samme rettsvirkninger som om det står "selges som den er".

 

Du bør for øvrig oppfordre kjøper til å undersøke mopeden og underskrive på at det er gjort.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...