Gå til innhold

Val av joggesko


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
No er det vår igjen og eg treng nye joggesko. Eg er 16 år, er 168cm høg og veg 57 kg. Eg spring 2-3 gongar i veka og overpronerer. Er det nokon som veit om nokon passande sko til meg som helst ikkje går noko særleg over 1000-lappen?

 

 

 

du burde selvfølgelig velge toppmodellen til asics, Asics Kayano! god og oppbyggd sko. tilpasset for overpronasjon, nruker selv Nimbus gel med innlegg

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest Slettet+9817234daf

Jeg overpronerer og har både Asics Gel Kayano (årets og fjorårets modell) og Adistar Control 5. Sistnevnte er noen gram lettere, men jeg foretrekker Gel Kayano til løping. Foreslår at du tar deg en tur på for eksempel Löplabbet og prøver disse to skoparene. Jeg kan nesten garantere deg at du blir anbefalt et av dem om du forteller dem at du overpronerer.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
  • 3 år senere...

Skal du kjøpe sko - stikk til butikken der dei skjekker om du virkeleg over eller under-pronerer (du løper på mølla og dei filmer).

Så hjelper dei å velge riktige sko. Det kommer jo veldig ann på kor mye du over/underpronerer.

Samtidig, så har folk ulike føter (ulik bredde i ulike plasser på foten). Og då vil alle sko virke ulikt. Noen vil ha meir effekt, mens andre vil ha mindre.

Eg overpronerer moderat. Men uansett kas sko eg tar på meg, greier ikkje å stoppe meg. Samtidig har eg nokså brei fot i midten, som er veldig uvanleg og gjer det ekstra vanskeleg å finne bra løpesko for meg.

For 2 år siden endte eg med Brooks (husker ikkje modell) 2W. Einaste sko som faktisk fungerte for meg, ut av ca 20stk eg prøvde.

For 3 månad siden så kjøpte eg Brooks Adrenalin GTS 12 4W og noen søler for å støtte foten litt ekstra. Var pefrekt for meg! Kjøpte dei i ein anna butikk enn mine første Brooks.

Begge gonga kosta sko mine rundt 120$ (kjøpte dei i USA). Og då har eg prøvd alt frå 30$ sko til 300$. Men disse passa meg best!

 

Det eg vil fram til, om du virkeleg skal jogge mye og du bryr seg om foten og ryggen din, fin ein bra butikk. Reis til Oslo/London (norwegian t/r koster vel rundt 400kr). Gå til prof. butikk og finn sko som virkeleg passer deg. Det blir ikkje nødvendigvis dei dyraste/biligaste sko. Men det blir noe som passer akkurat til DEG!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Joggesko skal passe til foten som skal jogge/løpe. Da hjelper det ikke om den koster 1500 og ikke passer. Det to skoene eg bruker nå kostet henholdsvis rundt 400,- og rundt 700,-. De dyre har GoreTex og brukes til vanlige daglige løpeturer. De billige brukes til løping i skogen, minst to ganger i uken. Begge brukes da regelmessig, og blir bare bedre og bedre :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...