Gå til innhold

Trenger noen anbefalinger må "tenke-filmer"..?


Cosmo med K

Anbefalte innlegg

Hei! I helga så jeg noen artige filmer som uten tvil havnet blandt mine toppfilmer gjennom alle tider. Disse var "Donnie Darko", "The Butterfly Effect" og "Memento". Samt så jeg "Blue Velvet" av David Lynch men denne var ikke like bra som de førnevnte. Er mest interessert i filmene "Donnie Darko" samt "The Butterfly Effect" som hadde en form for plot som virkelig fikk én til å tenke både mens filmen gikk og lenge etter du var ferdig med å se den. Noen som har noen forslag til filmer av samme sort som er verdt å se?

 

Er en relativt gløgg gutt som liker utfordringer, særlig psykologiske fenomener eller krim relatert. Elsker å se filmer/serier hvor jeg kan være med å tenke.. så om noen har noen forslag på filmer som befinner seg nogenlunde innenfor den rekkevidden jeg har gitt inntrykk for nå hadde det vært glimrende om noen kom med anbefalinger.. ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei! Kan også si meg som en person lignende det du beskriver, koste meg godt gjennom donnie darko, butterfly effekt og momento.

En film du burde se, med en utrolig bisarr men god handling er Requiem for a dream. Den mener jeg er bedre enn de du nevner.

En annen kan være eternal sunshine on a spotless mind, som kan minne om momento der handlingen hopper fram og tilbake.

Endret av Cuz
Lenke til kommentar

Helt Klart Inland Empire. Det er en tenkefilm til de grader, jeg har sett den 3 ganger, men er fortsatt ikke funnet noe fasit svar, viss det finnes noe da. Vil også nevne "Stay" som sluttet forferdelig forvirrende.

 

OG som nevnt "Southland Tales", den er meget forvirrende. Helt klart en elsk eller hat film, jeg vet ikke helt hva jeg synes om den, men jeg har ikke klart å slutte å tenke på filmen etter jeg har sett den, og har kommet med en konklusjon at jeg elsker den. Filmen har også litt av samme stemningen som Donnie Darko har, og det er veldig positivt.

 

Thank You

Endret av BadSmile
Lenke til kommentar

Av det som ikke er nevnt:

 

- The Prestige (Fra skaperen av Memento). En av mine favorittfilmer og den blir bare bedre og bedre for hver gjennomgang.

 

- Primer. Spennende, liten Indie-flick fra Canada. Litt om hva den handler om:

 

"At night and on weekends, four men in a suburban garage have built a cottage industry of error-checking devices. But, they know that there is something more. There is some idea, some mechanism, some accidental side effect that is standing between them and a pure leap of innovation. And so, through trial and error they are building the device that is missing most. However, two of these men find the device and immediately realize that it is too valuable to market. The limit of their trust in each other is strained when they are faced with the question, If you always want what you can't have, what do you want when you can have anything?"

 

- Mullholland Drive. Liker denne enda bedre enn Lynch sin Blue Velvet. Du vil antakeligvis ikke forstå så mye, men gud så morro det er. Og du vil definitivt begynne å tenke.

Lenke til kommentar

The Man From Earth kanskje?

 

Ellers må jeg bare nevne David Lynch - Rabbits. Ekkel, rar, sær og svært tolkbar. Vet ikke helt hvordan man skal få sett filmen på lovlig vis lenger.. Wiki om Rabbits

Filmen er 50 min fra akkurat samme utsnitt (det klippes kun én gang), og dialogen er mystisk og uforstående.

Endret av Speik
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...