Gå til innhold

Tråden for de hodetelefonofile


miCro

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

modi 2 og magni 2 eller xonar essence one? eventuelt noe annet i ish 3k prisklassen.

 

utstyr: dt770, hd650 og phlip x1.

Hei!

 

Jeg har også magni1/modi1 selv, og er veldig fornøyd med dem :). Objective 2+odac er vel også en god konkurrent: https://www.mayflowerelectronics.com/shop/digital-to-analog-converters/objective2-odac-combo-with-rear-power/

 

Vurderte objective2 + odac selv får jeg skulle kjøpe amp og dac, men likte ikke helt at strømkontakten var på forsiden. Dette har de nå fikset, itillegg er den litt lettere å ta med seg enn magni/modi :).

Lenke til kommentar

Min favorittsang for å teste om lyden høres innstengt ut er "José González: Heartbeats". Akustisk gitar og sang veldig tett oppi mikrofon; denne feiler på 9 av 10 anlegg (også high-end). Stemmen skal høres åpen ut. Blir den innlukka så har man et problem med minst 1 av elementene i hifi-kjeden sin. Avslører dårlig DAC, dårlig forsterker og dårlig hodetelefoner (holder at en ikke holder mål for at denne skal få innestengt lyd).

 

Edit:

Ikke det jeg hører på til vanlig; men man har lagt til seg enkelte sanger som avslører utstyret over tid :)

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Xonar Essence One, mest fordi det er moro å kunne bytte op amp.

Billig måte å oppgradere/modde på og leke seg litt og finne den perfekte lydsignaturen for deg. Du kan også kjøpe en chip å sette i som gir deg DSD støtte.

 

ASUS har virkelig hørt på audiofile folk når de har designet denne og det ser man på komponentvalgene. Det er litt delte meninger om den op ampen som den leveres med men litt av moroa er jo å oppgradere og eksperimentere.

Siden ASUS er ganske mainstream får du også en god pris i forhold til innhold.

 

Hvis du bare vil ha noe som funker og ikke vil dille noe mer med det stemmer jeg for Magni 2 / Modi 2.

Lenke til kommentar

En annen sang for dynamikk-testing er "Massive Attack - Teardrop". Ca 45 sekunder uti kommer det lav bass; om denne balanserer klart med mellomtong og diskant (dvs, man hører bassen klart uten å måtte skru opp så høyt at resten blir en smertefull opplevelse å høre på). Da har man en klar indikasjon at utstyret leverer balansert lyd over et høyt dynamisk område.

 

Edit:

Glemte sangtittel ;)

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Det er vanskelig å høre om det høres åpent eller innelukket med LCD-2.

Og det er hovedårsak til at jeg vil ha nye cans, ala Hifiman HE-560

Hvilken forsterker bruker du på LCD-2 ?

 

NB! det er ikke tvil om at det er åpent.... er man i tvil er det ikke åpent :)

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Det stemmer.

 

Får håpe forskjellene jeg hører ikke er hovedsakelig pga balansert :p

Du skal ha nok juice i forsterkeren din også; så da er jeg enig i din vurdering om å oppgradere hodetelefon (ref mangel på åpen lyd på test-sporet).

 

Ref balansert; grunnet mer dynamikk og økt volum blir man ofte lurt av balansert. Sammenlign i det minste så tett opp til samme volum ut på hodetelefonene som mulig. Ting har en tendens til å høres bedre ut når det blir litt høyere.

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Skal teste M7en med ubalansert senere, bare for gøy!

 

Har lenge hatt lyst til å bytte ut LCD-2ene. Men ikke før nå har det vært noen forsterkere som jeg ser på som høyst aktuell. For meg er allsidighet viktig, så nå finnes jo Schiit Ragnarok (kommer til Norge denne månden eller begynnelsen av februar) og Violectric V281 som er nettopp dette!

 

EDIT: Jeg har en dårlig tendens til å ha volumet alt for høyt (ikke så høyt at det er ubehagelig, men sikkert skadelig... :p) da jeg er en smule basshead. Mitt største savn fra Denon AH-D2000 er nemmelig den mer "fysiske" bassen.

Endret av BMWcoupeftw
Lenke til kommentar

LCD-3 har helt nydelig dyp,dyp og klar bass med rett forsterker. LCD-X er også litt mer basstung (smule farget bass på denne; men folk kjøper det de liker). Anbefaler å teste ut. LCD-XC som er lukket har også mer av den fysiske bassen (krever også heftig forsterker for å spille bra). Mistenker det er mer i din stil om du savner Denon AH-D2000.

Lenke til kommentar

LCD-X sto lenge høyest på listen.

LCD-2 skal ligne mer på LCD-X når det gjelder bass, kanskje litt mer punch i LCD-X.

Grunnen til de ikke står høyest på listen er pga komfort. De "gnager/lugger" i hode på meg, mest sannsynelig pga vekten. Dog er det ikke akkurat mye padding i hodebåndet til LCD-2 :p

Skjønner ikke hvorfor de ikke lager ny hodebøyle til Audeze LCD serien. Hadde kjøpt det med en eneste gang.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...