Gå til innhold

Faller ut av trådløs, WRT54GL med Tomato


Anbefalte innlegg

Hei.

Har kjørt routeren min med Tomato firmware en stund, la den inn da jeg begynte å få problemer med DD-WRT som jeg kjørte tidligere. Tomato fungerte utmerket og routeren var som en drøm å bruke. Jeg var lykkelig og anbefalte Tomato til alle som spurte.

Så kjøpte jeg meg stasjonær PC i tillegg til laptopen, og laptopen ble liggende borte en stund. Hadde besøk av en kompis for en stund siden som ikke fikk til å koble på nettet, og da han kom inn så falt han ut etter en kort stund.

Når jeg nå tok frem min egen bærbar igjen, som er utstyrt med ett Intel wireless 2915ABG nettverkskort så skjer akkurat det samme, den får ikke til å koble til, også pluttselig popper det opp at den nå er tilkoblet, og jeg har nett.

Går en liten stund, også skifter nettverksikonet til gult (for å indikere at det er trådløse nettverk i nærheten, og den ikke er tilkoblet noe).

 

Saken er at dette er omtrent akkurat det samme som skjedde med DD-WRT da jeg kjørte det, og det ble jo bra da jeg la inn Tomato, men bare for en stund kan det se ut som.

 

Noen som vet hva som kan feile nettverket mitt? :innocent:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Driverene til nettverkskortet er nyeste som er tilgjengelig fra Intel ihvertfall.

Angående støy fra andre nettverk i området, så er det en mulighet. Kjører på kanal 3, men utfra hva jeg kan se av området så er det den kanalen som har minst trafikk fra andre nettverk. Er stortsett ledig rundt kanal 3.

Tomato har en scan-funksjon som sjekker hvilke nettverk som er sterkest i nabolaget og hvilken kanal de er på, og utfra det har jeg valgt kanal.

Men skal prøve å skifte når jeg kommer hjem.

 

Ellers så tror jeg den versjonen av Tomato jeg har er ganske ny, oppgraderte den i går kveld, like før jeg lagde tråden.

Lenke til kommentar
Ok... bare at den Tomatoen i linken er en "spesialversjon" som har nyere WL-drivere fra Linksys, den finnes ikke på den offisielle Tomato-siden. Har ikke prøvd den selv altså så jeg vet jo ikke.... men hvis alt annet ikke hjelper så er det jo verdt et forsøk. :whistle:

 

 

Ah, da beklager jeg. Leste bare raskt over, trodde det var den samme som lå på den offesielle siden.

 

Skal prøve dette når jeg kommer hjem idag. :yes:

Lenke til kommentar

Ang. kanaler så er det bare kanal 1, 6 og 11 (12 i europa) som IKKE overlapper hverandres frekvens. Dvs. at dersom du bruker kanal 3, og flere andre nett bruker kanal 1 og 6, vil du fortsatt oppleve forstyrrelser.

 

Last ned feks. Network Stumbler og sjekk kanaler mot signalstyrke, og velg den av disse kanalene med minst forstyrrelser.

Lenke til kommentar

Da har jeg kjørt Netstumbler og sjekket litt. Er omgitt av trådløsnett, finner 10 AP's konstant, deriblant min egen router.

Var en på kanal 1, en på kanal 6 og fire AP's på kanal 11.

 

Det jeg merket meg som littrart var mitt egent nettverk som nesten virker som det bare sender ut pulser, istede for å sende konstant. Tok ett bilde som jeg legger med her..

 

post-30297-1203000118_thumb.png

 

Kan dette være fordi ingen PCer er tilkoblet trådløsnettet mitt, eller er det noe veldig galt her?

 

Edit: etter å ha innstallert den firmwaren som ble linket til her så ble det stabil sending fra routeren, ikke slik bildet viser. I tillegg fikk jeg koblet til med en gang.

 

Men, nå når jeg flyttet meg litt i rommet dukket det opp ytterligere fire AP's, så er faktisk hele 14 rundt meg, blant annet to på kanal 1 og en på kanal 5, i tillegg til seks på kanal 11.

 

Men hva om jeg skulle finne på å skifte til kanal 14 på routeren? Går vel litt utenfor hva som er lov, men vil det være noe bedre, ytelsesmessig, sammenlignet med kanal 3 som jeg er på nå?

Endret av Explorer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...