Gå til innhold

Trenger veiledning, har skisse men vet ikke hvor jeg skal starte


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Jeg har nylig begynt med html og css. Jeg har forståelse for hvordan html og css fungerer men ettersom jeg er ny til hele greia blir jeg litt usikker på hvilke funksjoner og kommandoer som er best i de forskjellige tilfellene. Jeg har enda mye å lære!

Det er litt derfor jeg vil prøve meg på å lage denne siden her, fordi det kommer nok til å bli en god læringsprogress.

 

Jeg har laget en skisse over siden jeg ønsker å lage og har vel strengt tatt et ganske standard oppsett. Lenken til skissen finner du her!

 

Jeg er åpen for forskjellige forslag og hint over hvordan jeg generelt skal lage denne siden her, men det jeg lurer mest på dette øyblikket er følgende:

 

* Hvordan skal jeg få siden til å holde seg sentralt lokalisert på skjermen ?

* Må jeg bruke "table" funksjonen for best mulig resultat i dette tilfellet ?

* Må bruk av php til for å fullføre denne typen side ?

 

Jeg setter stor pris på svar og kommer sikkert med flere spørsmål etterhvert så jeg har kommet igang :)

 

- Øyvind Hermans

 

 

EDIT: Jeg prøvde å lage denne typen side med bare html og css uten noe form for table og fant ut at det var alt for tungvint og nærmere umulig. Med mindre et er noen funksjoner og kommandoer jeg har gått glipp av. Dere kan sjekke hva jeg lagde her!

Endret av Rekviem
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jepp, denne er feilpostet. Tråden skulle vært postet her, og da hadde du forhåpentligvis fått med deg stickyen

ofte stilte spørsmål, som besvarer spørsmål 1. :)

 

Spørsmål 2: Table kan være fint å bruke ja, enten som en wrapper som midtstiller div'er i midten, eller at hele siden er bygd opp av tables. Førstenevnte oppsett er vel strengt tatt den beste å bruke.

 

Spørsmål 3: Ja, det må du nok etterhvert, PHP blir brukt for å lage websider dynamiske, som f.eks. å ha nyhetsfunksjon(ja, en kan gjøre dette ved å endre html-fila, men PHP vil gjøre dette mer brukervennlig),kommentarsystem og forum.

Lenke til kommentar

Etter mye prøving og feiling har jeg endelig klart å kommet godt i gang. Jeg har klart å lage hovedoppsettet med kun html og css, uten noe bruk av tables :)Bare se her!

 

Det neste jeg skal gjøre er å legge til en effekt på sidemenyene og fullføre denne nyhetsboksen som befinneri midten.

 

Det jeg lurer mest på er egentlig hvordan jeg skal gjøre det med knappene på sidemenyene. Jeg ønsker å legge til en funksjon der hvis jeg trykker på en av knappene så dukker det opp en undermeny som kan brukes til mer presis navigering.

For eksempel: Hvis jeg trykker på about us - så dukker det opp nye menyknapper slik som "the guild" "the founders" "the game" osv.

Er litt knotete og vanskelig å forklare men håper dere forstår hva jeg er ute etter.

 

Det hadde også vært fint om dere har tips om hvordan jeg skal få vekk det unødvendige mellomrommet i nyhetsboksen i midten.

 

 

På forhånd takk :)

Endret av Rekviem
Lenke til kommentar

Synes siden begynner å ta form og se bra ut jeg smile.gif

 

For å ta dette med menyene først; hva med a ha en meny kun drevet av CSS? Denne siden er en av de bedre i mine øyne dersom du trenger hjelp/koding av menyer: http://www.cssplay.co.uk/menus/ , var det noe slikt du tenkte på: http://www.cssplay.co.uk/menus/flyoutt.html

 

når det gjelder mellomrommet du snakker om så er det vel noe margin/padding inne i bildet her tenker jeg; hva med å fjerne margin fra #main i CSS. Dersom du bruker firefox kan jeg anbefale deg å laste ned firebug-tillegget, da kan du forandre i CSS/kode og se forandringer i realtime

 

*Edit: la til en hyggelig kommentar nice_smile.gif

Endret av zyx
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...