Gå til innhold

Hva skjuler det seg bak din Ctrl+v?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg, altså JEG, har fått med meg at mange rundt meg er avhengige av onlinespill. JEG er altså nerden i klassen som kan alt, men som ikke har prøvd noe. En slags wannabe nerd tenker jeg. Jeg sitter i klasserommet og hører kameratene mine sitte en meter unna og snakke om 'paladiner' og 'druider', og jeg sitter måpende tilbake og snakker om andre ting, som grabber oppmerksomheten noen sekunder, før de er tilbake på 'warriors' og 'night elves'.

Jeg prøvde derfor å straffe disse menneskene. Jeg har (fra et politisk åsyn) nulltoleranse for slik oppførsel ovenfor seg selv. Ja, jeg snakker om lidelse etter lidelse de selv ikke merker etter timesvis med onlinespilling. Ja, som sagt: en avstraffelse var på sin plass. Jeg satte opp noen enkle skript på min egen PC, brant dem ut på en CD, og gav til en av disse 'spilleavhengige', som jeg liker å kalle denne rasen. En påstått World of Warcraft modifikasjon, som egentlig bare rotet til datamaskinen, skulle vise seg å slå tilbake på meg selv!

Jeg måtte jo selvfølgelig fjerne dette fra offerets datamaskin. Og ja, jeg ble sittende og spille WoW en stund. Og litt til... Og kanskje et par timer til... Slik fungerer verden i dag: Oppturer eller nedturer. Dette var en slags kombinasjon.

Så, jeg bestemte meg for å smake litt mer på dette WoW, som alle snakker om. Jeg hadde jo hørt noen uttrykk. Paladin, Druid, Warrior, Human (merk: dataverdenens oppfatning av mennesket), Night Elf, Dwarf, Elf, gudene vet hva mer. Jeg visste at avhengighet ikke var en mulighet for meg – «muttern ha'kke internett», sier jeg til folk, med et stolt uttrykk som utstrålte: «Jeg kan ikke bli avhengig av WoW!» Jeg lastet derfor ned en demoversjon av WoW. Ja, en demoversjon. En som meg, en wannabe nerd, er som regel opptatt av gratis ting. Ja, gratis WoW, blant annet. Installasjonsprosessen gikk strålende. Jeg fikk spille etter 5 minutter. Bare 5 minutter, så var jeg inne i spillet! Jeg elsket det – men hadde ikke tid til å spille. Jeg fikk sett på gresset, det var det jeg fikk. Studerte det online gresset (ja, online som i adjektiv), med en Night Elf-karakter foran meg. Jeg var en Night Elf. Jeg var dritkul. Grønt hår og lysende øyne.

Så, en kveld senere satte jeg med ned igjen, med spillet jeg egentlig ikke hadde store forhåpninger om. Ja, helt seriøst liksom. Alle snakker om det, og jeg hadde ikke peiling. Men det fikk jeg jo nå. Jeg tenkte bare: «Jeg må jo sjekke det ut!» Ja, fire timer senere tok jeg meg selv i å tenke: «Jeg må bare sjekke ut LITT til...» Jeg var jo fullstendig klar over hva som skjedde. Jeg hadde levlet 7 levler den kvelden, i tillegg til å studere en del spillelement. Jeg stresset ikke. Jeg bare koste meg og levlet på WoW. Og så ble jeg stresset. Klokken ble 11. Klokken ble 12. Klokken ble 1. Jeg MÅ fullføre denne questen – og denne questen. Ja, oppsøke en druid trainer. Min Night Elf skulle bli BEST!

Ja, den kvelden gikk det opp for meg. Jeg hadde blitt avhengig av WoW – på en 10-dagers prøveversjon av spillet. Jeg spurte meg selv hvorfor? Jo, det kunne jeg jo svare på. Jeg hadde så mange fornuftige svar, som jeg nå ikke kan komme på... Hvorfor ikke? Jo, fordi jeg spilte WoW. Hvorfor gjorde jeg ikke hjemmeleksene mine den kvelden? Jo, jeg ville utforske – være helten min, 'Darktisne'. Og det klarte jeg jo perfekt, vil jeg påstå! Og nå, når tentamen lusker inn på meg bakfra, det avgjørende resultatet for om jeg kommer inn på Medier og Kommunikasjon avgjøres! Nå da jeg må arbeide for å nå målene mine – sitter jeg med skjegget i postkassa. Åh, er det postkasser på WoW, skal tro? Jeg må gå og spille litt for å sjekke det ut!

Så en liten oppsummering av min eventyrlige tidagersevaluasjon. Det er en stor (VIRTUELL!) verden, med mange (LIKESINNEDE!) mennesker, som lider av de samme problemene som deg! Det er stort. Det er flere spillere, mer variasjon i spillingen. Eventyrlig mange quests, som lar deg gjøre flere quests samtidig! Du bare går rundt og gjør noe godt for å gjøre rasen din stolt! Ja, greier du det?

Sååå, neida... Jeg har ikke spilt SÅ mange timer.... Nei, jeg er f*** meg ikke avhengig....

 

 

LoL. Skreiv for et år sida.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...