Gå til innhold

Webkafeen


Anbefalte innlegg

Jeg har lyst til å sette meg inn i et programeringspråk. Jeg kan ikke noe annet HTML/CSS og litt PHP? Jeg lurer på hva som er mest hensiktsmessig, fremtidsrettet riktig og generellt best å sette seg inn i? Jeg har tenkt da å enten:

 

Sette meg mer inn i PHP

Lære Django/Phyton

Rails

 

Hva synes de som har noe erfaring innen feltene?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Personlig ville eg nok satsa på Django eller Rails. Satte meg ned og skulle snekre bittelitt PHP her om dagen, og etter halvanna år med Java og ASP.NET/C# synest eg at PHP var ubegripelig tungvint og knotete. :p

 

Av dei språka trur eg dog at PHP sit med den største arbeidsmarknaden.

Endret av Arve Systad
Lenke til kommentar

Er det noen som vet om det eksisterer statistikk på hvilke teknologier/programmeringsspråk det blir jobbet mest med? Hadde vært interessant å se.

 

De fleste jeg møter i bransjen jobber med Java og .NET. Dette mønsteret virker også logisk for meg med tanke på at de fleste firma med stort volum av ansatte (ala Accenture, Steria, EDB, m.fl.) satser tungt på såkalte "enterprise"-teknologier. Ser ut til at det hovedsakelig er små utviklerhus som tør å tenke utenfor boksen når det gjelder valg av programmeringsspråk.

Lenke til kommentar

@Geofrank: Jeg har ikke sett slik statistikk. Men du har nok en rett iakttagelse når de peker på at de store bruker mye Java og .net. Mye også pga hva slags løsninger de leverer.

 

Men jeg tror nok andelen utviklere som bruker de "mindre" språkene som PHP, Ruby, Python og tilhørende rammeverk er svært stor den også, det er svært mange små firmaer innen denne bransjen både i Norge og internasjonalt.

Lenke til kommentar

Et litt mer spennende spørsmål, syntes jeg, er hvilket programmeringsspråk som er mest utfordrende, gøy eller spennende å jobbe med. Dette er jo helt klart ikke et spørsmål man får objektive svar fra, men også kanskje desto mer spennende. Hva syntes kafeens programmerere?

Lenke til kommentar
Et litt mer spennende spørsmål, syntes jeg, er hvilket programmeringsspråk som er mest utfordrende, gøy eller spennende å jobbe med.

Lisp er et fascinerende språk. Og kanskje enda mer fascinerende er det at Naughty Dog har lagd flere suksessfulle 3D-spill i et såpass obskurt og sært scriptspråk (Crash Bandicot, Jak & Daxter).

 

Vurderte å bruke det en stund, men fant det over hodet ikke forsvarlig på grunn av en rekke punkter. Først og fremst måtte jeg selv ha lagd dem om jeg skulle dratt nytte av brukbare rammeverker for objekt-orientert databasehåndtering, dependency injection, clustering, osv. Andre momenter var hvor vanskelig språket er å lære, hvor vankelig det var å lese andres kode, hvor god støtte det var i IDE'er og hvor stor del av koden som kunne valideres under editering.

 

Min fascinasjon for Lisp ble fort en liten pixel i det store bildet, og derfor ble jeg Java-mann. Men det er forsåvidt gøy det også!

Lenke til kommentar

Dei tre artiklane til hw.no har iallefall peikt på .NET og Java som klare vinnarar kva antall jobbar angår.

 

Personlig har eg blitt glad i ASP.NET/C# etter å ha komt godt i gang med prosjektoppgåva på skulen. Som eg tidligare nevnte, etter å ha jobba ein del i Java og C# synest eg iallefall at PHP er ubegripelig knotete og "klønete". :)

 

Dessuten er faktisk MS Visual Studio ein griselekker IDE i mine auge. Då har eg samanlikna med Aptana, Dreamweaver, NetBeans og Eclipse (andre språk riktignok, men fortsatt.).

 

Year 2008 in photographs 1

- Del 2

- Del 3

 

...sånn for dei som ikkje har sett dei. Mykje bra.

Endret av Arve Systad
Lenke til kommentar
Et litt mer spennende spørsmål, syntes jeg, er hvilket programmeringsspråk som er mest utfordrende, gøy eller spennende å jobbe med. Dette er jo helt klart ikke et spørsmål man får objektive svar fra, men også kanskje desto mer spennende. Hva syntes kafeens programmerere?

 

Mest utfordrende: Standard ML (SML/NJ) eller Prolog. Greit nok at en kan lage komplette parsere (som i å lage et eget parset språk) på under 100 linjer, men hver linje tar sikkert over ti ganger så lang tid å skrive som tilsvarende C++/Java-kode.

 

Mest gøy: Liker å leke meg med C++, gjerne sammen med rammeverket Qt. Alt er da veldig enkelt og greit å få til, samtidig som det går lynkjapt. :)

 

Mest spennende: Assembly er i hvert fall kjempespennende å debugge, siden du aldri vet hva output programmet ditt gir om det kræsjer. Av og til mistenker jeg at asm-kompilatoren er ikke-deterministisk. :s

 

Men det går nok mest i Java her, siden det er det UiB fokuserer mest på i informatikk-linjen.

Lenke til kommentar

 

Veldig, veldig flott! Har lurt på dette lenge, faktisk. Aldri tenkt det var så lett :p Programmerere tenker ofte altfor avansert.

 

Kun eg som ikkje på nokon måte kan fordra assemblyspråk? Har riktignok ikkje holdt nevneverdig mykje på med det, men fortsatt.

 

Det er null poeng i å lære seg assembly (nå lengre) uansett. Hva skal du bruke det til?

 

(jeg ble 18 i går :fun:)

Endret av loathsome
Lenke til kommentar

*grøss* når skal folk lære at serif-skrifter som times o.l. er herpes for web?

 

Forklar hvorfor!!. Og du mener således at olmk bringer herpes til web, sammen med New York Times og en lang rekke andre som blir fremhevet for glimrende nettsider. Nå bruker ikke olmk Times da, men han bruker dog serif (Georgia).

 

Ja, jeg skal være enig i at Times ikke nødvendigvis er en optimal skrift, men ser ingen grunn til ikke å bruke serifskrifter der det passer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...