Gå til innhold

Webkafeen


Anbefalte innlegg

Fikk Wacom Intuos A5 fra kjæresten, tror ikke jeg kunne drømme om en finere julegave! Ellers var det selvsagt de tradisjonelle ulvangssokkene, björn borg boksershorts og en bag/koffert som jeg kan bruke når jeg må reise hjem og bort :)

 

Kjæresten fikk tur til Paris i år, gleder meg vanvittig til det. Noen som har vært der som har noe å anbefale som ikke er de tradisjonelle turistmagnetene?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kjæresten fikk tur til Paris i år, gleder meg vanvittig til det. Noen som har vært der som har noe å anbefale som ikke er de tradisjonelle turistmagnetene?

 

Du bør sette av en dag til å besøke de tradisjonelle turistmagnetene som Eiffeltårnet, vandre langs Champs-Élysées fra toppen (triumfbuen) til Place de la Concorde og Louvre nederst. Dette bør dere få med dere. Parallellt med Champs-Élysées er det en rekke romantiske steder som det kan være verdt å besøke siden du har med deg kjæresten din. Se vedlagte bildet av Le pont Alexandre III (romantisk bro som ligger til høyre når du går nedover Champs-Élysées - jeg tror det er aveny Winston Churchill du må følge), jeg er en ganske dårlig fotograf - men du skjønner greia. Herfra kan man se Eiffeltårnet, noe som kan være verdt å få med seg, spesielt når tårnets tusenvis av lys blinker sånn ca rundt midnatt.

 

Er du av den romantiske typen så starter du dagen med å invitere henne ut på en petit-déjeuner parisien - eller typisk fransk frokost med croissants etc - og går videre til Jardin du Luxenbourg. Utrolig fin park som du finner mange bilder av på Flickr etc. Her kan dere være hele formiddagen. Er det kaldt ute finnes det mange restauranter, spesielt i nærheten av Eiffeltårnet som har god løksuppe (virkelig bra greier altså). Et annet tips er Rue Mouffetard som ligger i det 5. arrondisement (Paris er ordnet i arrondissements - ikke ulikt bydeler). Det kan være greit å vite hvilket arrondissement man skal til mht til taxi og priser på t-banen etc. Men tilbake til tipset, denne gaten er full av (ekte) franskmenn og det finnes drøssevis av restauranter, franske delikatessebutikker og steder verdt-å-se. Hemingway bodde her i sine år i Paris, og hans faste stampub ligger også i denne gaten.

 

Skal dere shoppe finner du mange butikker langs Champs-Élysées, alt fra Adidas og Nike-butikker til Cartier og Louis Vuitton. Anbefaler for øvrig å gå innom LV og ta heisen opp til toppetasjen der de gjerne har forskjellige utstillinger og en egen terasse med god utsikt over byen. Håper dere ikke lider av klaustrofobi for heisen som går til toppetasjen er både trang og helsort og foret med sorte puter(!). Ellers har du "alle" motehusene i Rue du Faubourg Saint-Honoré og fortsetter dere østover kommer dere til Les Galeries Lafayette, som er Steen og Strøm på Stereoider. Det finnes forøvrig en god kinesisk restaurant på toppen her.

 

Spør hvis du lurer på noe, har vært i Paris litt for mange damer - ops - ganger, så kommer gjerne med tips. :)

post-7722-1230169676_thumb.jpg

Endret av Robbiedeluxe
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+56132
Nice! Får håpe på dine vegne at du brukar det meir enn eg har brukt mitt Wacom Graphire 4, som eg har hatt i to år no. :p

Ditto, har hatt mitt i sikkert to år og de få gangene jeg bruker det er når jeg kjeder meg i Photoshop eller skal kødde på MSN. Burde kanskje lære meg å tegne men men.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...