Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Skinnseter: Bra eller dritt?


Anbefalte innlegg

Som det nevnes her, er det både fordeler og ulemper med skinnseter.

Personlig liker jeg skinnseter, men min samboer nekter å ha skinnseter i vår neste bil. Mye pga de blir veeeldig kalde om vinteren, og veldig varme om sommeren når bilen står i solen (selvom rutene mine har solfilm).

 

Etter å ha prøvekjørt den nyeste VW Passat, ble hu forelska i delskinn løsningen, så det blir vel noe sånt neste gang.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mener det samme som flere her, og har selv hatt begge deler. Min erfaring er at kvaliteten på skinnet varierer. I Saab 9-5`en jeg hadde var det skikkelig godt og tykt skinn. Etter 130.000km var det fortsatt pent og solid. Men jeg har sett Bmw`er med langt færre kilometer, hvor skinnet sprekker og ser tynt og billig ut. Men det er vel fordi de ikke bruker rent skinn, men en blanding med noe plastgreier.

 

Fordeler med skin

- lett å gjøre rent

- gir interiøret et mer eksklusivt utseende

- Mer slitesterkt enn stoff

 

Ulemper med skinn

- Ikke behagelig å sette seg i kalde skinnseter, uansett hvor mye rompevarmer man har....

- Ikke behagelig å sette seg i mørke skinnseter når bilen har stått i solsteiken

- Varierende kvalitet etter bilmerke

- Koster en del ekstra

- Bør være ventilerte for å være behagelige på langtur. Det igjen koster enda mer ekstra :)

 

 

Konklusjonen blir vel egentlig den at når jeg kjøper dyr og fin bil så må jeg ha skinnseter, hvis ikke blir den vanskelig å få solgt. Stoffseter trekker ned inntrykket av bilen om man snakker om en relativt dyr bil.

Men jeg kjører nå med stoffseter og er kjempefornøyd. Sitter som støpt, aldri kjempevarmt, kjempekaldt eller klamt å sitte i. Og alt søl går fint vekk med en klut, alternativt med seterens om jeg søler skikkelig.

Endret av mistercartman
Lenke til kommentar

De 3 siste familie bilene vi har hatt har vært meg skin setet ( Saab 93, Saab 95 og Toyota Land Cruiser), og syntes dette er mye mer behagelig en stoff seter.

 

Dette med at skinn blir varmt om sommeren er jo sant, men det er ikke umenskelig og går fort over. At det er kaldt om vinteren er jeg bare delvis enig i, det kan være kaldt, men ikke i nærheten av plagsomt kaldt.

 

Det at man blir klam og svett i skinn om sommeren er bare bullshit.

Har har kjørt ned til Spania, Frankrike, Italia og Croatia i 6 år (i nevnte biler oven for) og har aldri vært svett eller ekkel av og sitte i baksetet.

 

Nå har jeg fått egen bil med stoff seter, og jeg savner skinn. Det med at man bare "glir" på plass og slipper og løfte rumpa for og flytte på seg.

Så jeg ville valgt skinn uten og nøle.

Endret av ondskapen
Lenke til kommentar

Syns skinnseter holdt godt på varmen på vinteren, greit nok at det er litt kaldt det første minuttet, men så skyter det varmen tilbake igjen føler nå jeg.. Har ikke problemer med at det blir klamt om sommeren, men om interiøret blir sykt varmt når det har stått i sola (svart skinn). men man MÅ nesten ha klimaanlegg for å ha skinn. Hadde defekt klima en stund i sommer.. ble litt svett ja.

Lenke til kommentar
Jeg holder en knapp på delskinn. Det er rett og slett det beste fra to verdener.

Synes det ser ut som en kvasi-løsning jeg. Det ser jo ikke eksklusivt ut slik som helskinn gjør, og du kan fortsatt søle på setene og risikere at det trekker inn. Da forsvinner to av tre fordeler som jeg trakk frem......

 

Ser ikke delskinn eksklusivt ut?

 

 

 

 

 

Ikke tvil om hva jeg hadde valgt av skinn og delskinn i denne mercen til 1mill hver....

Endret av HighlineDSG
Lenke til kommentar
Ser ikke delskinn det ikke eksklusivt ut?

Nei. Ikke i mine øyne. Jeg synes de fleste delskinnløsningene ser hallveis ut. Dog skal jeg innrømme at en skikkelig kombinasjon av skinn og alcantara, enten i matchende farger eller i like farger, kan se tøft ut.

 

Redigert: Lurer på om det er alcantara som kan teflonbehandles og dermed være helt vannavstøtende. Da har man jo ikke det problemet som man har med stoff.

Endret av mistercartman
Lenke til kommentar
Ett tips i denne sammenhengen:

 

Ikke kjøp lyse skinnseter. ;) Spesielt ikke hvis du bruker en del jeans.

 

-KJ

Hva med en liten begrunnelse for den påstanden? Jeg har lyst skinn, og har ikke merka noe problem med lyst skinn + jeans.

 

vil tro han mener hvis man har på nye litt mørke jeans, som ikke er blitt vaska før - går ut i regnvær og setter seg inn i bilen og vips så er setene dine blitt mørke.

 

personlig synts jeg cream skinn er det fineste skinnet, gir på en måte bilen ett mer ekslusivt og lyst preg enn de sorte.. men ,men smak og behag

Lenke til kommentar
Hva med en liten begrunnelse for den påstanden? Jeg har lyst skinn, og har ikke merka noe problem med lyst skinn + jeans.

 

Hvis du har mørke jeans med litt restfarge i vil du nok fort skjønne hva jeg mener. Jeg har en tre fire par som selv etter mange vask etterlater et lyseblått skjær i setene som ikke lar seg fjerne så lett... (Lar seg sikkert fjerne med riktig verktøy / litt tålmodighet, men jeg er en lat slubbert med engangsservietter. ;) )

 

-KJ

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...