Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Ulovlig med hodetelefon i bilen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
jeg tror ikke det er forbudt.... døve folk kjører jo også bil.

 

Husk at døve folk er vant til å ha en helt annen oppmerksomhet i forhold til sine omgivelser. De er døve hele tiden, ikke bare når de kjører bil. Jeg regner også med at de har spesialtilpasset kjøreopplæring også.

Lenke til kommentar

Fikk høre både under mopedopplæringa og bilopplæringa at dette er forbudt, nettopp av grunnen at man skal høre uttrykningskjøretøyer og andre varselsignaler. Derfor får man også bot ved å spille veldig høy musikk.

 

En annen ting er jo at hørselen er vel kansjke det organet som oppdager at det er noe feil med bilen dersom ingen varsellamper begynner å lyse eller man merker det på andre måter.

Lenke til kommentar
Det finnes hjemmel både i politivedtekter og i veitrafikkloven for å reagere mot høy musikk i bil også her hjemme, hvis den er alvorlig distraherende, opplyser Utrykningspolitiet og Trygg Trafikk.

 

- Men det skal nok være ganske ekstrem styrke på musikken, og til sjenanse for andre, før det blir reagert mot slikt fra vår side, sier sjef for Utrykningspolitiet, Harald Moen, til Dagbladet.no.

 

Moen forteller at problemet med høy musikk i bil ikke har vært et prioritert tema for UP. Men utrykningspersonell opplever ofte at bilister har problemer med å høre sirenene deres og vike unna, på grunn av høy musikk i bilen.

 

Informasjonssjef i Trygg Trafikk, Jan Stangeby Nielsen, sier at heller ikke de prioriterer temaet høy musikk i bil, selv om det har vært oppe fra tid til annen.

Denne artikkelen er fra 2001, muligens reglene er endret siden, slik at det er lettere å få bøter ved høy musikk nå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...