Gå til innhold

"Se å flytte den skranglekjerra" (inneholder raseri)


Gjest medlem-98070

Anbefalte innlegg

Gjest medlem-98070

Siden jeg fikk meg egen bil, har jeg hatt det ene problemet etter det andre. Bor hjemme det siste året, og det største problemet er at jeg ikke har noe sted å sette bilen min. Innkjørselen våres har 3 biler alt, og det er _overhodet_ ikke plass til flere biler der. Gata er smal som pokkker, og det er så vidt bilen (som forresten er et ganske stort monster av en kassevogn) i det hele tatt kan kjøre gjennom.

 

Begynte å sette bilen på den bittelille plassen som var, men da måtte naboene nesten kjøre av veien for å komme forbi, og det ble fort klart at her kunne den ikke stå. Dermed fant jeg et sted i nabogata, der veien er dobbelt så bred. Satte bilen fra meg der en kveld, helt i veikanten der man har en liten grusplass foran et strømhus. Så stoppet bilen og ble stående i to uker ca. Bilen stod ikke i veien for NOEN, men likevel skulle jævlige naboer RINGE og få noen til å skrive bot på den (den stod teknisk sett i et kryss, men veien er meget bred der, og bilen stod litt av veien... det var for sent å tenke over det, fordi bilen stoppet så jeg ikke fikk flyttet den). Jeg ble grenseløst irritert over boten. Som om ikke det var jævlig nok å gå et par hundre meter opp til nabogata om vinteren hver gang jeg skulle til bilen, og den at på til stoppet, så måtte naboer som OVERHODET ikke har noen grunn til å bry seg, skaffe meg en bot. Grunnen var fullstendig åpenlys - naboene liker å parkere der selv, og da min bil ble stående der i en periode, ble de så sure at de ville skape problemer for meg.

 

Jeg betaler boten, og hører på politiasjonen hvor jeg skal sette bilen. Jeg forklarte situasjonen, og de var enige i at nabogata var den eneste løsningen (hvis ikke jeg kanskje skal kvitte meg med bilen?!), da vår gate er for smal. De opplyste om at så lenge jeg holder meg 5 meter unna dette krysset, skulle jeg slippe problemer så lenge jeg ikke blokkerer veien. Så jeg tar med spade og snøskuffe for å rydde plass i veikanten til bilen. I det jeg skal til å lukeparkere, dukker den versta kjerringa opp med et følge av sure naboer som skjeller meg ut over at jeg setter bilen fra meg her. Jeg prøver å holde en høflig tone og forklarer problemet med plass hos oss, og at jeg faktisk har vært på politistasjonen og spurt. Møter en eplekjekk gammel mann som sier i en overlegen tone "den bilen skal ikke stå her. Ingen diskusjon. FLYTT DEN NÅ". Jeg mistet nesten besinnelsen, og ble enormt irritert over hvor jævlig kverulant det går an å være, å skape et problem for den minste lille ting! Det var mer enn god nok plass der! I tillegg begynner det å fly fornærmelser over hvor stygg bilen er, og helt usaklige ting som "dere har jo plass til en bil til i innkjørselen, foreldra dine synes vel bare at den drittkjerra er for stygg. Det går rykter om hvor stygg den bilen er". VOKSNE mennesker står og slenger dritt som noen jævla unger, og nå er jeg helt jævlig forbanna etter å ha kommet hjem og kjørt bilen til en gammel parkeringsplass 10 min unna, som var så full av snø at jeg ikke tror jeg kommer ut igjen med det første.

Jeg kom med flere forslag til hvor i gata den kunne stå, men samme hva så hadde de de mest idiotiske årsakene som "nei, her rygger vi når vi skal inn i gården" (selvom det var mer enn nok plass ved siden pga måkingen), og at måkebilen kommer til å sprute snøen inn i gården.

Jeg gir glatt faen i naboene etter dette, det jeg bryr meg om er LOVEN. Hvis jeg bryter en lov (som f.eks da den stod i et kryss), skal jeg ikke være så dum at jeg setter den der bare for å trosse naboene, men dersom jeg ikke bryter noen trafikkregler, skal jeg av prinsipp sette den der samme hvor irriterte naboer blir av det. Jeg ønsker å finne ut hva loven sier om å sette fra seg en bil i en gate (det er ikke noe skilter om parkeringsforbud eller noen ting, begrensninger på plass og kverulante naboer er det eneste hinderet).

 

Politistasjonen er stengt, så jeg kan ikke høre hva jeg skal gjøre videre før i morgen. Ble så jævlig forbanna at jeg måtte få ut litt sinne på forumet i stedet. -__-

Dette er vel et whine-emne, men det var fint å få ut. Tar imot tips og meninger så lenge de er i samsvar med mine. ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-98070
dems mening er TOTALT irrelevant, så lenge du parkerer mer enn 5 meter fra kryss, og ikke sperrer noen innkjørsler

Sperrer ingen innkjørsler, men gir mindre plass for de som skal inn i dem. Brøytebilen er hovedproblemet sa dem. Den kan fint kjøre forbi, men den må vel sprute snøen i deres gård da.

 

Hvis jeg lovlig kan stå der, og samtidig skape problemer og frustrasjon blant naboer, er jeg fornøyd. De sa at dersom jeg lar den stå der, skal de ringe og få den taua. Føler det som ubehagelig å la bilen stå såpass langt unna huset uten at jeg kan se den, plutselig kommer jeg til en knust rute eller flatt dekk ... Men det ville hjelpe ekstremt om jeg vet at jeg har loven på min side når jeg setter den der, for nå tar jeg faen meg ikke hensyn til sure naboer.

Lenke til kommentar

Så lenge du står på OFFENTLIG vei har ikke naboene en dritt å si. 5 meter fra krysset vet du allerede at du skal stå...og ingen merking som sier forbudt for parkering...that about it..

Neste gang naboen kommer går du opp i trynet dems og gir dem fingeren :)

Lenke til kommentar
Gjest medlem-98070

Jeg må nevne argumentene til naboene på polititstasjonen i morgen, og være 100% sikker på at jeg ikke risikerer konsekvenser på å stå der først. Dersom dette stemmer, ser jeg virkelig frem til å nyte naboenes frustrasjon og vansker.

 

Og angående offentlig vei, så kom en av naboene med "vi eier grøften ved siden av veien" (der hvor jeg gravde for å få litt ekstrra plass), men det hørtes ikke spesielt overbevisende ut.

 

Må innrømme at mine sadistiske tanker fikk meg i jævlig godt humør nå. Haha. Naboene skal nok få angre hvis politiet bekrefter at jeg har rett.

Lenke til kommentar

Trafikkreglene sier følgende om parkering

 

§ 17. Stans og parkering

 

1. Det er forbudt å stanse

 

a) i uoversiktlig kurve, i tunnel, på bakketopp eller på annet uoversiktlig sted,

b) i vegkryss eller nærmere enn 5 meter fra vegkrysset. Avstanden regnes fra det punkt hvor fortaukant, kantlinje eller vegkant begynner å runde,

c) helt eller delvis på fortau, gangveg eller sykkelveg,

d) på gangfelt eller sykkelkryssing eller nærmere enn 5 meter foran slike steder,

e) på motorveg og motortrafikkveg eller på inn- eller utkjøringsveg til motorveg og motortrafikkveg,

f) nærmere planovergang enn 5 meter,

g) i kollektivfelt, i sambruksfelt eller i sykkelfelt, unntatt for buss eller sporvogn på holdeplass.

h) på vegutvidelse for holdeplass for buss, drosje eller sporvogn eller nærmere enn 20 meter fra offentlig trafikkskilt for slik holdeplass. Unntatt er av- eller påstigning når den ikke er til hinder for buss, drosje eller sporvogn.

 

2. Det er forbudt å parkere

 

a) foran inn- eller utkjørsel,

b) på møteplass i vegens hele bredde så langt kjørebanen er utvidet,

c) på gågate,

d) på gatetun utenom særskilt anviste plasser.

 

Dermed skulle ikke naboene kunne si noe så lenge du holder deg unna innkjøringer, og biler kommer forbi.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-98070

Foreløpig høres det lovlig ut i så fall. Det er absolutt ingen tvil om at det blir en ulempe for naboene, de sier de måker snøen der, trenger plassen når de skal rygge inn i gården osv (det er en ganske trang gate). Så samme hvor vanskelig det blir for naboene så kan jeg faktisk stå der, om jeg ønsker å være drittsekk tilbake? :)

Lenke til kommentar
Så samme hvor vanskelig det blir for naboene så kan jeg faktisk stå der, om jeg ønsker å være drittsekk tilbake? :)
Ja. Vanlig folkeskikk sørger for at man velger den plassen der det gir minst problemer, men det ser det ut til at du allerede har gjort.. Ser ikke noe i veien for at du fortsetter å parkere der.
Lenke til kommentar
Og angående offentlig vei, så kom en av naboene med "vi eier grøften ved siden av veien" (der hvor jeg gravde for å få litt ekstrra plass), men det hørtes ikke spesielt overbevisende ut.

 

Det kan faktisk stemme, og det er vel kanskje det eneste de kan "ta" deg på også. Parkerer du på privat grunn så har vel naboene litt flere rettigheter med tanke på borttauing og slikt uten at jeg skal påstå noe 100%. Tror nok det er relativt vanlig at huseierene eier tomten helt opp til veien. Hvertfall så er det sånn det er hos mine foreldre og søster som begge bor i enebolig.

Det å bry seg så voldsomt som de du forklarer er nå en helt annen ting.

Så lenge du parkerer på offentlig vei, holder deg innefor skilt og lover, samtidig som at det er plass nok for at en lastebil/brannbil kan passere kan du hvertfall ikke få bot. Gjør du det så kan du helt fint klage.

 

I Oslo finnes det mange eksempler hvor de lokale boligeierene har prøvd å sette seg opp mot folk som parkerer på den offentlige veien hvor de har måttet gi tapt. Dette er da særlig i områder hvor det er mange kontorer uten parkeringsplass i nærheten.

Lenke til kommentar
Så lenge du parkerer der, og bruker bilen, er det greit. Men dersom den blir stående i ukesvis uten at den blir kjørt, og i tillegg er litt gammel og "stygg", skjønner jeg godt at naboene blir forbanna. Da minner det mest om en "dumping" av en gammel kjerre.

Helt enig - slik er det der jeg bor - det er vel plass til ca. 18-20 biler i gaten rett utenfor blokka og 4-5 av plassene er til enhver tid opptatt av biler som bare står der uten å brukes. Det synes ekstra godt på vinteren når de snør totalt ned og knapt nok blir gravd frem før sommeren kommer.

 

Utrolig provoserende at folk som sjelden/aldri bruker bilen tar opp plassene og vi andre som kjører nesten daglig må bruke 10-15 minutter hver jævla ettermiddag på å kjøre rundt for å finne en plass, ofte flere minutters gange fra der man bor :thumbdown:

Lenke til kommentar
Gjest medlem-98070

Det er ikke tilfelle her, da ingen andre biler står der, eller har stått på et par år. Jeg bruker dessuten bilen ganske ofte.

 

Jeg burde antakelig finne ut dette med privat eiendom, men vet ikke helt hvordan ... ser ikke for meg at jeg ringer på naboen og spør og får svaret "Nei, hvis jeg skal være ærlig så eier jeg egentlig ikke veikanten ..." De vil jo gjøre alt de kan for å unngå at det skjer.

Lenke til kommentar

Du bor i et alt for tett befolket område - Flytt lenger ut på landet :wee:

Eller utvid innkjørselen. Jeg synes egentlig det er en uting med biler parkert uti gata, men jeg går da aldri til naboene og syter om at bilene deres er stygge bare fordi jeg blir nødt til å svinge litt unna.

Gamlinger er ofte de aller verste på sånt. De har pensjonert seg og så vet de ikke hva de skal finne på, så de kikker ut vinduet hele dagen for å se om det er noen de kan gjøre livet surt for.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...