Gå til innhold

Oppheving av lærekontrakt


OddZen

Anbefalte innlegg

Hei og hå!

 

Jeg startet i August som lærling i IKT faget, noe som er veldig uinterresant, IKT var bare for å ha noe å fylle inn med og noe jeg kanskje kunne tenke meg å holde på med.

Men jeg har da funnet ut at jeg vil ta påbygg/militæret og deretter søke meg inn på politihøgskolen, noe som frister veldig. Hvis jeg slutter etter et par mnd fra nå av vil jeg jobbe til sommeren og deretter ta påbygg.

Det jeg vil vite er da om jeg kan avslutte læreforholdet mitt og hvordan det vil gå for seg, med tanke på studielån osv.

Har søkt litt på google om heving av lærekontrakt men der sier det bare at det må bli en enighet i mellom arbeidsgiver og meg, men hva om de sier at jeg ikke kan slutte.

Er det noen som har erfaring om hvordan dette blir?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det skal ikke være noe problem å avslutte en lærekontrakt. Gi beskjed til arbeidsgiver og den personen som er ansvarlig for lærlinger ved ditt opplæringskontor. Du må kanskje jobbe ut en kort oppsigelsestid. Hvis ikke arbeidsgiver gir beskjed til Lånekassen om oppsigelse av lærekontrakt må mest sannsynlig du gjøre det. Studielånet står selvfølgelig, men du må ikke betale en krone av det tilbake så lenge du er under utdanning. Dersom du får faktura fra Lånekassen er det bare å søke om en enkel utsettelse. Har aldri sagt opp en lærekontrakt, men har vært lærling selv, og vet om andre som har gjort det. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...