Gå til innhold

Et forkortet onlinesamfunn


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
*************klippe klippe klippe**********************

Uansett, jeg forsøkte å forklare han at jeg ikke fikk kontakt med han og at jeg selvfølgelig kunne komme tilbake og gi han de tingene som var i kisten. Fikk noen uforklarlige tegn tilbake og en hel masse hvor en idiot jeg var og hvordan, irnoisk nok, det var personer som meg sin feil at det sosiale samfunnet i World of warcraft var borte vekk. Han kan være glad at jeg ikke viste hvem han var for jeg hadde møblert trynet hans så om at selv ikke hans egen mor kunne kjent det igjen.

 

Tror du traff spiker'n der. Anonymiteten bak onlinespillene ser ut til å luke bort et hvert snev av respekt for andre personer, fordi det ikke er noen frykt for at de du forulemper med dine stygge ord kan komme hjem til deg og smekke til deg. i alle fall er sjangsen mikroskopisk (kanskje hvis han du gulper opp faenskapen på er en GM i spillet). Skulle gjerne sett noen prøve seg med slike ord og uttrykk på et LAIV (yes.. I'm a geek), tror ikke den personen hadde kommet helskinnet hjem igjen - rollespilling eller ei.

Endret av VinterUlv
Lenke til kommentar

Desto mer ansvar faller på oss gamle i å sette ett godt eksempel. Når jeg spiller CS har jeg siste dagene her blitt bedt om å ta selvmord, at jeg er homo og burde dø, alt pga jeg er god i CS ... Så istedenfor å respektere meg så rakker de ned på meg. Jeg ignorerer det totalt og svarer ikke, men samfunnet idag er ufattelig egopreget og frekt.

 

Det var ikke sånn før i tiden husker jeg, da CS først kom ut var det ingen 1337 prat overhodet. Hvis jeg drepte noen så fikk jeg " Ufattelig bra skutt Avean" ikke "faen ta å drep deg selv din nabb, fuckings cheatz0r".

Lenke til kommentar

Ja jeg husker de gode gamle CS dager før alt ble så forferdelig big buisness. Husker man kunne sitte og ha det morsomt i CS, få noen morsomme kommentarer tilbake og slikt. Nå er alt forsøplet så det er mulig.

 

Er nok anonymiteten som gjør dette, man trenger ikke stå "til ansvar" for det man gjør eller sier i et onlinespill og dessverre har premenstruelle fjortisser funnet ut dette og utnytter det så godt de kan.

 

Foresten Avean, i dag er man ikke "god" i CS, er man god i CS er man en hacker, cheater og gudene vet hva man er.

Lenke til kommentar

Hvis man spiller mainstream onlinespill for å lære seg engelsk, er det som å høre etter når en overvektig røyker legger om hvordan man lever et sunt liv.

 

Så godt som alle subkulturer har sitt eget språk og sin egen lingo. Noen er mer fiendtlige overfor nye medlemmer enn andre. WoW er tilfeldigvis slik at det spilles av mange mennesker som ikke drar damer, har kule venner, eller venner i det hele tatt. Disse bruker da WoW som en måte å kvitte seg med aggresjon på. Se det positive i det - dine manglende kunnskaper om en sær gruppes spesielle nett-lingo fikk opptil flere nerder til å føle seg bedre.

 

Finn noen gode venner du kan spille sammen med - eller lev med det faktum at du må spille det alene ganske lenge, inntil du finner noen som ikke /say l33tsp33k, hvis du skjønner.

 

Hvis du fortsatt vil lære engelsk av å spille et MMORPG, finn et sært et som ingen vet om - f.eks. Lineage II e.l. - så slipper du alle snørrvalpene (stort sett).

Lenke til kommentar
Jeg er fjortis. Jeg bruker kanskje akronymene, men jeg har ingen problemer med å skrive 8 utropstegn etter hverandre, eller en utrolig nytelse av å plage folk rundt i Ironforge eller hva enn det skulle være. Jeg, blant veldig få på alle onlinespill, bruker store blokkbokstaver i starten av en setning og fullfører dem med punktum eller, vis trengs, et utropstegn.

 

Det finnes noen av oss som har fulgt med på skolen, og ikke chatten når vi tok in engelsk kunnskaper, takk.

 

Edit: Ironforge var som et eksempel, jeg spiller nemlig ikke WoW. ^^

Kanskje du skulle fulgt med i norsktimen også :p

Lenke til kommentar

Det virker som at samtlige populære online spill ender opp med å få en god del drittunger før eller senere.

Selv spilte jeg aktivt cs fra Beta 1 og utover, men etter 1.0 tok det et seriøst slag i balla når det kom til online miljø. Skulle man ta en match mot andre spillere var sjansen stor for å få mye dritt slengt mot seg.

 

Fortvilt over cs norge hoppa jeg over til Warcraft 3 da det kom ut, det var veldig gøy det første året, men atter en gang begynte online spilling å bli en negativ opplevelse. Hvis man stikker innom "populære" dota.no på Qnet og tar et game, vil det mest sannsynelig ende opp med mye drittkasting. Og noen tilfeller ban request :S

 

Så at Wow nå har et online miljø som er værre enn Cs og Dota til sammen er ikke en overraskelse, ignore lista er full og instancer med folk utenfor friends lista og guildet er som regel en dyster affære. Heldigvis er det svært tungvint å føre noe som helst samtale fra Horde til Alliance. Blizz skjønte vel ganske tidlig at det ville ende opp med mye drittkasting.

Lenke til kommentar

Først og fremst det er mindre årige som spiller online spill og det er ikke noe folk kan gjøre noe med, bare aksepter det og gi beng, da sparer man seg for mye irritasjon face it! det finnes /ignore command! bruk den !!

 

for det andre, folk som er dårlig i norsk gramtikk kan være dysletikere og derfor kan de ha vanskligheter.

Lenke til kommentar
Først og fremst det er mindre årige som spiller online spill og det er ikke noe folk kan gjøre noe med, bare aksepter det og gi beng, da sparer man seg for mye irritasjon face it! det finnes /ignore command! bruk den !!

 

for det andre, folk som er dårlig i norsk gramtikk kan være dysletikere og derfor kan de ha vanskligheter.

 

Jeg mener virkelig å ha hørt at det er en overvekt av spillere over 18 år, spesielt i WoW. Poenget er bare at de man irriterer seg mest over, er de små barna som skriver "lol noob" etter en duell. Eller de som plutselig skriver "why u dont spec aff lol its moer better ffs noob". (Dårlig eksempel). Derfor legger man større merke til de små ekle fjortisene som ikke klarer å skrive skikkelig, eller bare skreaver "lolhax"-språk på pur faen.

Dessuten er det mange servere som har mange folk fra f. eks østeuropa. Jeg vil si at for eksempel folk fra Romania ikke er så god i engelsk. Slike folk som er i guildet mitt for eksempel. Voksne folk med barn, men de har meget dårlig engelsk. Slike kan man ikke klage over. Men for all del, finnes nok av eksempler fra andre deler av europa enn øst-europa.

 

Og vet dere hva? Jeg merker at jeg var rimelig fjortis av meg da jeg begynte med WoW. Første MMORPG spillet mitt. Når jeg ser tilbake på screenshots da jeg questet i Westfall, så legger jeg merke til en overdreven bruk av smileyer for eksempel. Har heldigvis komt meg. :p

 

Jeg syntes faktisk det har kommet flere spammende småunger til min server nå i slutten, spesielt i TBC. Var ikke så mange før i "old school" days vil jeg si. Litt trist egentlig, men jeg kan leve med det.

Lenke til kommentar

Joda enkelte kan ha skrivevansker, men jeg har nå kjent noen med skrivevansker og de bruker ikke overdrevet med forkortelser i annenvær setning.

 

Jeg har forståelse for enkle forkortelser som brukes mye og som alle har fått en mer eller mindre forståelse for (som WTS, WTB og LF) men når man lager sine egene forkortelser og nærmest forventer at alle har fri tilgang til hjernen til opphaveren og skulle skjønne med en gang hva det betydde, da reagerer jeg litt.

 

Forkortelsene i World of Warcraft ser og ut til å leve sine egene liv. En dag står "RFC" for "Ragfire chasem" mens neste dag betyr det samme "Razorfen kraul" (må ikke spørre meg hvorfor de tolker C som K". Det er i mange tilfeller komplett umulig å skjønne snøringen av hva som skjer, og når du påpeker at du ikke helt henger med så er det den vanlige leksjonen (selvfølgelig med mange forkortelser).

 

SMS språk kombinert med "leet" språk opphøyd i fjortissoppførsel er lik et forferdelig online samfunn.

Lenke til kommentar

Bear: Løsning - spill på RP-server :). Der er alt du ikke liker bannlyst. Koselig er det der og :).

 

Forkortelser i trade-channel og lookingforgroupsystem synes jeg er greit. Da har men et felles system som de fleste har god oversikt over hva betyr og som er lett å sette seg inn i. Hindrer misforståelser osv.

 

Men mangel på respekt i hovedkanalene, og i spillet generelt, pissprat i 1. general und so weiter klarer jeg meg godt uten.

Endret av Alastor
Lenke til kommentar

Det skal sies at WoW er det eneste online spillet jeg har spilt hvor jeg etter 2 års tid kom til konklusjonen at alle man møter er komplette ravende idioter til det motsatte er bevist. Det kryr av folk som mangler engelsk kunnskaper og generelle sosiale høflighetsregler, mye på grunn av at spillerbasen er for stor. Jeg tror faktisk også at den store delen av spillerne som ikke klarer å oppføre seg, bringer en del arroganse og likegyldighet til resten. Når man er vant til å møte folk som ikke engang klarer å svare på et direkte spørsmål eller utføre en enkel handling i gruppespill begynner man nesten å snakke til folk på "babyspråk" for å få de til å forstå.

 

Jeg synes derimot ikke at det går an å rakke ned på forkortelser som brukes for å gjøre chatten mer oversiktlig. Forkortelser på instancer kommer ikke lenge etter de er gitt ut, og de vanligste tingene folk skriver om i chatten blir brutt ned til små pene setninger. Hadde blitt utrolig irriterende å måtte lese "looking for member for scarlet monastery armory" istedenfor å bare forkorte det til "LFM SM Armory"

 

Alle onlinespill får sine forkortelser, og om man ikke skjønner det som ny spiller så er det bare å sjekke litt opp på nettet og faktisk i manualen så blir problemet løst.

Lenke til kommentar

Jeg må ta meg en pause fra spillingen merker jeg, enten det er CS eller Call of Duty 4 så leser jeg bare syting og klaging. Istedenfor at en person lærer at å storme i CS gjør han meget utsatt for meg å drepe han, så tar han heller og hyler på chatten. Sånn er faktisk nesten alle, de godtar ikke at de dør og det må være noe FEIL med enten serveren eller meg for at han døde. Det er til å grine over, sånn er det i Call of Duty 4 også. Der ble jeg anklaget for å cheate nå nettopp siden jeg havnet på førsteplass. Da er det jævlig gøy å spille ...

 

Spilling skal være morro, noe det ikke er per idag i fleste tilfeller. Man blir sur og grinete over enkeltes oppførsel.

WoW spiller jeg ikke, får spasma i kroppen bare jeg tenker over det spillet, der er det sikkert 10x verre.

Lenke til kommentar

Jeg bare ignorerer "chatten" jeg.. Det er verre med servermoderatorer som bestemmer seg for å tro på "mobben" og "kicker/banner".

 

Det er faktisk ikke så ille når man slutter å bry seg om chatten. Jeg har liten tolleranse for slike spydigheter i det virkelige liv, så det å ignorere det i spill var vanskelig, men det er faktisk ganske morsomt å se hva andre spyr ut av seg uten at man sier et ord selv. Det har også en tendens til å roe seg ned raskere om man holder kjeft selv. Samme holdning kan man ha i alle spill, og om noen skriver heabraisk eller uforståelig gir jeg blanke. Dette fører også til at man møter likesinnede som kan skrive.

Lenke til kommentar

Er kjipt dette ja. Man har jo forkortelser som oftest for en grunn, men når det blir over 100 av dem, og mange forkortelser er ulogiske, ødelegger dette mye får folk som ikke vil spille f. eks. wow hele tiden. Det er jo så mange som finner på nye ord bare for å skille seg ut, være "kul", og forvirre andre. Hvorfor sier noen U istedenfor "du" liksom.

 

Selv har jeg ikke opplevd så mye til drittsekker , men så har jeg ofte spilt spill som er dårligere og mindre befolket. Spilte gunz for en stund tilbake sammen med venner for eksempel, og der var det folk ofte hyggelige, og noen hadde på cheats som var mer underholdende enn kjipe (de døde ofte, men kastet svake smoke grenades overalt). GW har heller ikke vært så ille den lille stunden jeg spilte det, og CS har jeg bare spilt med kjente venner og på gamer.no severen.

 

Uansett, det er jo mulig å bli kjent med folk fortsatt, hvis du møter noen normale så kan du jo joine dem i en VT (ulogisk forkortelse for ventrilo) channel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...