Gå til innhold

Mobilbatteri forbys på fly


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva skal vi gjøre med mobiltelefonene våre da? Legge de igjen hjemme? Dette er tåpelig...

 

Edit: "Ifølge en ny lov som trådte i kraft over nyttår kan hver enkelt nemlig ikke ta med løse batteri med Lithium-innhold i bagasjen, med mindre de befinner seg i en mobiltelefon, radio eller annet utstyr."

 

Lønner seg å lese artikkelen først. Så, med mindre det befinner seg i en mobiltelefon. Hm, jaok.

Endret av Baloni
Lenke til kommentar

Det som er farlig, er at batterier er praktiske. Praktiske løsninger gir fornøyde kunder. Fornøyde kunder er farlige fordi de har høye forventninger. Etter hvert som flyindustrien lurer inn stadig nye måter å behandle oss som dritt, kan de kutte kostnader og servicenivå. Til slutt sitter vi på flygulvet, holder oss fast i en klam taustump og pisser på flaske (koster 150 kroner og må kjøpes på forhånd, men hvis du pisser mer enn 50 cl blir du anholdt ved landing) mens kabinpersonalet kliner til oss med hestepisker (mindre pryl jo høyere klasse).

Lenke til kommentar

hvis man virkelig vil ha noe gjennom, så får man det. fengslene er et eksempel på det.

selv om flypassasjerene måtte kle seg nakne og få egne klær og røntgen- og kroppsundersøkes og alt inne i flyet trolig ikke på noen måte kunne lages våpen av, og alle andre sikkerhetsforetak de har i høyseste-sikkerhets-fengsler, ville de likevel få smuglet inn like mye som man ser de får på høyeste sikkerhets-fensler i usa på national geographic channel.

der tok de en plastpose eller noe og smeltet den på en måte og så lagde de et våpen av den og gjemte den i ræva, og da kan jo ikke røntgen/metalldetektorer se den, eller de kuttet en tannbørste til et skarpt våpen med en tråd fra et eller annet.

det er helt sykt hva de kunne lage av ingenting

Lenke til kommentar
Og hva gjør batteriet mer farlig enn baggen du har den oppi?

 

Batteriet inneholder energi, som kan skape varme som igjen skaper brann. At dette forbudet bare gjelder litium batterier er fordi de er mindre stabile enn andre ved kortslutning.

 

Men brannfaren for et løst batteri kan vel ikke sies å være spesielt større enn for et batteri som er i bruk i en elektrisk enhet, som en mobiltelefon.

Endret av Thorsen
Lenke til kommentar
Et løst batteri kan kortslutte om polene kommer i kontakt med noe annet metall i bagasjen... Aldri eksperimentert med 9-voltsbatterier og stålull? ;)

 

Sjansen for at dette skal skje er vel ikke speiselt høyere enn at batteriet skal ta fyr i den elektriske enheten. Meg bekjent er det mange flere tilfeller av at batterier har tatt fyr / eksplodert (uten intensjon) i enheter enn i folks bagasje.

 

Det er veldig få av oss som pakker metallgjendstander i bagasjen på en slik måte at batterier kan kortsluttes.

 

9-voltsbatteriet og stålull eksperimentet du snakker om gjelder jo forsåvidt alle batterityper og ikke bare lithium ion, og det er stålullet som tar fyr og ikke batteriet (i første omgang iallfall). Det er også ekstremt få metallgjenstander, i folks bagasje som kan sies å ha de samme egenskapene stil stålull.

Lenke til kommentar

I innsjekkingsområdet med hundre og tusenvis av mennesker i tettpakket kø kan hvem som helst ta med seg en hvor stor koffert som helst med hva som helst oppi. Så fort du skal til ombordstigning, kan du utsettes for hva som helst av nedverdigende behandling. Dette har overhode ingenting med sikkerhet å gjøre.

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...
×
×
  • Opprett ny...