Gå til innhold

Hva er galt med å spise kjøtt?


Anbefalte innlegg

Når det gjelder dette med at alle skal kutte ut å spise kjøtt, sånn at maten vi gir til slaktdyr kan gå til uhjelp og lignende.

 

Så vi skal la dyrene vi allerede har avlet frem bare sulte ihjel? Eller skal vi bare skyte dem i hodet eller brenne dem levende, og la de råtne vekk. Og sløse bort uttallige tonn med mat?

 

Nei, vi kan spise opp dyrene og slutte når de er brukt opp. Det krever mye mat å produsere kjøtt. Det er lite effektivt, sies det. Man kunne i stedet produsert mer frukt og grønt.

 

Jeg velger å tro at det bare er propaganda at kjøttkonsumet i Vesten fører til mindre mat for folk i andre deler av verden.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

våre forfedre (de fra norden) og hvertfall mine egne langt oppe i nord har spist kjøtt i alle herrens år.. Dette med tennene er jo bare fordi mennesket fant opp ilden, mange har jo spist råttkjøtt, eskimoer og inuitter. Grunnen til at gjennomsnittsalderen er så lav hos eskimoene har ikke bare med kjøttspising å gjøre. Så klart kunne de sikkert fått i seg litt flere grønnsaker, men alt handler jo om å ha et variert kosthold. Man kan ikke bare se på gjennomsnittsalderene og anta at dette har med kjøttspising å gjøre, da synes jeg det blir litt usakelig.

 

For all del vær det du vil. Vegetarianere må stort sett huske å spise nok nøtter for proteinene sin del og kjøttspisere må for all del spise nok av grønt og fiberrikmat. Dette gjelder jo egentlig for begge parter..

 

For miljøet sin del burde ikke kjøtt kastes, spesielt ikke industri produsert kjøtt, dette blir til farlige gasser.

Bekymrer meg lite for det siden det kjøttet jeg spiser er stort sett skutt ned på finnmarksvidda. Mer økologisk enn det skal du lete lenge etter..

 

Spis mer fisk!!

 

og mindre godterier!! (for det spiste nok våre forfedre lite av! :p )

Lenke til kommentar
Vi spiser for mye korn og for lite kjøtt? Og hvordan fett bør vi få i oss? Bacon for eksempel? Trodde ikke bacon var bra...Og er grovt brød og melk usunt? Bør man slutte å drikke melk? Er det bare propaganda fra meieriene at melk er viktig? Hvis det er stoffer der som er bra å få i seg, hva kan man erstatte melken med? I den andre linken din står det at feite meieriprodukter er sunt...

 

Men det er jo kjipt med denne forbanna slakteindustrien, da! Dyr holdes innesperret og feites opp og slaktes etter få måneder. Slik må det være for at vi skal produsere nok kjøtt. Det hadde vært bedre om vi var litt færre mennesker, kanskje?

 

folk tenker ofte slik "umetta fett bra, metta fett dårlig", noe som selvfølgelig ikke stemmer.

det man må passe seg for er det herda fett og herda mat generelt.

rent fett, altså animalsk fett, er det beste å få i seg. man bør spise naturlig og holde seg unna alle den "kunstige" maten.

både melk og korn er relativt nytt i vårt kosthold sett fra et steinalderperspektiv, og har derfor negativ effekt på oss.

i asia, for eksempel, er brystkreft kjent som "rich womens disease". dette fordi der er melk luksus, noe bare rike kvinner har råd til.

vi har også ved flere anledninger sendt melk/melkeprodukter ned til afrika for å bekjempe sulten der, noe som har resultert i at folk har blitt dårlige og syke.

nå blir ikke vi syke på den måten fordi vi har blitt litt mer vant til melka. allikevel har den fremdeles en negativ effekt på oss.

 

nå vil jeg ikke anbefale å kutte ut melk helt med mindre man skal gå over til et "ketogent" kosthold som jeg har gjort. vi er avhengige av visse stoffer i melka for blant annet beinbygning - heldigvis lider ikke kroppen av å kutte ut melk hvis den får i seg nok fett, kjøtt & fisk hvor det er stoffer som tjener til de samme formålene.

 

bare se på alt det rare som feiler oss - livsstilssykdommer, allergier o.l.

dette er feil ved mennesket som burde vært ekstremt uvanlig.

 

problemet med alle ekspertene er at de sitter inne og regner på teoriene sine og gjør antagelser utifra annen kunnskap om kroppen.

for det første så er menneskekroppen veldig komplisert, og det er ekstremt vanskelig å finne ut hvordan alle mikroprosessene fungerer.

det blir som å prøve å bygge et hus og aldri ha gjort det før. man regner og regner på teori, men man vet sjelden hvordan det fungerer i praksis før man har prøvd og feilet et par (100) ganger.

 

MEN jeg skal ikke være for BASTANT når det kommer til dette temaet.

TEST DET SJÆL, og se hva du synes.

 

utifra min egen erfaring med sykdom og kosthold er jeg veldig sikker på at vi blir feilinformert om hva som egentlig er bra for oss.

 

kort oppsumert: spis sunt og naturlig, altså - MYE frukt & grønnsaker og MYE fett, kjøtt, fisk o.l. ligg unna herda mat.

og til dere som forbinder et slikt kosthold med økt vekt må jeg bare si at det har den motsatte effekten - man går ned. folk slanker seg ved bruk av ketolyse dietten og diverse lavkarbo dietter - disse slankediettene har vist seg å ha hatt best virkning. dog ketolyse dietten er skadelig for kroppen siden den krever totalt fravær av karbohydrater, noe som fører til at kroppen påfører seg selv metabolisme.

les her:

 

skal se om jeg får gravd fram et par pålitelige linker om temaet ;)

 

når det kommer til slakteindustrien i dag må jeg si meg veldig enig - det er dyremishandling.

allikevel er jeg altfor glad i kjøtt, så jeg prøver å ikke bry meg for mye (kynisk? ja).

 

er det galt å spise kjøtt?

nei, jeg vil ikke si det. det er helt naturlig for oss.

er det galt å drive slakteindustrien slik vi gjør i dag?

ja, vil si det. dyrene lider ofte fordi de får for som gjør at de vokser unaturlig fort.

 

enda verre er det at vi kaster så utfattelig mye av det vi produserer. vi lever i overflod og gir faen og vil bare ha mer og mer. allikevel er ikke folk noe blidere i dag enn de var for 200 år sida. vi er noen bortskjemte drittunger som skriker etter mer og mer.

 

IsaachElric: Har kutta ut potet, melk og til dels korn, har hørt at blodtypen bestemmer hvilken diett man skal ha, noen tanker rundt det?

har ikke satt meg så veldig inn i blodtype dietten, men har hørt om den. ;)

fra mitt perspektiv virker det usannsynlig at mennesker som har utviklet seg i samme miljø skal ha forskjellige behov grunnet at de har forskjellige blodtyper. men jeg avviser ikke teorien med en gang.

må bare sette meg litt inn i det først. =)

Lenke til kommentar
Hva er herda fett og herda mat generelt?

 

Jeg trodde melk var veldig viktig. Noe bra må det være i melka siden vi lærer det på skolen. Hva kan man erstatte melka med hvis man går over til et ketogent (hva nå enn det betyr) kosthold?

 

 

Hvis genene dine kommer fra norden/nordeuropa kan du godt drikke masse melk, stammer du derimot fra afrika eller midtøsten er det derimot sannsynlig at du vil bli syk av det. Nå gjelder først og fremst dette akutt sykdom og ikke langsiktige, livsstilsrelaterte, sykdommer, men forskjeller mellom raser har mye mer å si for kosthold, helse og sykdomsrisiko enn det er politisk korrekt å si offfentlig. Hva som er bra/ikke bra å spise mer av kan derfor være ganske individuelt og det som er bra for noen raser trenger ikke være bra for andre. I praksis betyr det vel at du kan ikke regne med at du f.eks. vil redusere din risiko for hjerte/karsykdommer ved å øke ditt inntak av harsk hvalross.

Lenke til kommentar
Hva er herda fett og herda mat generelt?

 

Jeg trodde melk var veldig viktig. Noe bra må det være i melka siden vi lærer det på skolen. Hva kan man erstatte melka med hvis man går over til et ketogent (hva nå enn det betyr) kosthold?

 

 

vet ikke så mye om herda fett - eneste steke-smør, palmeolje/rapsolje! (alle oljer der det står delvis hydrogenert) - transfett (mcdonalds mat og pommfri). Frityrstekt mat! Kjeks og kaker (stort sett)! Chips/potetgull!

Du kan kjøre bilen din et godt stykke om du fyller opp med nok palmeolje...

 

 

Melken er viktig for beinbygging feks. Men disse vitaminene finnes også i annen mat, fisk og nøtter..

Er ikke så mange land som har en slik melke vane som Norge. Mennesket tåler egentlig melk relativt dårlig, men de fleste av oss er vokst opp med det. Likevel er vi et av landene med mest benskjørhet.. Dette kan grunne i at vi får i oss alt forlite D-vitaminer(fra sola...), noe som må til for å ta opp det du trenger fra melka.

 

ketogent det har noe med at karbohydratinntaket skal være så lavt som mulig (kornvarer, frukt utelates i en periode?), vet ikke hva man bytter ut melka med, eller om det er et poeng å bytte ut melka i det hele tatt..

dietten anbefales nok ikke for de fleste

Lenke til kommentar

jeg tror kakestykke må skjekke kildene sine, for det er noe ordentlig tull alt sammen.

faktum er at det man lærer på skolen, leser i avisene og ellers får høre i media om "ja-mat" og "nei-mat" er FEIL.

jeg foreslår at dere som er interessert i å unngå livsstilssykdommer, belastningsskader og sykdommer generelt og vil ha en god helse leser videre.

 

" Diet and Eating Habits in the Stone-Age

Daily Diet Based on Animal Foods

During the Paleolithic period of the Stone Age, humans were hunter-gathers whose diet foods included both the animals and plants that were part of their natural environment. Fossil evidence from groups of hunter-gatherers suggests that the daily diet was derived primarily from animal based foods. In particular, they enjoyed animal organ meats like the liver, kidneys, and brains - meat-foods that are extremely rich sources of nutrition. Stone Age humans didn't consume much dairy food, nor did they eat high carbohydrate foods such as legumes or yeast-containing foods, or cereal grains.

 

Food Energy Intake in the Stone Age

Latest studies into the nutrient composition of paleolithic hunter-gatherer diets show they obtained about two-thirds of their energy intake from animal foods, including fish and shellfish and only one-third from plant foods.

 

Consumption of Protein, Fat and Carbohydrate

Stone Age humans ate more protein and less carbohydrate than we do now. Their fat intake was similar to today but the type of fat was vastly different. For example, the average Omega-6/Omega-3 ratio in pre-agricultural humans was about 3:1, compared to about 12:1 today. Carb intakes were lower as the main plant foods were fruits and vegetables rather than cereals. It was only after the agricultural revolution (occurring about 10-15,000 years ago) that wheat, rice, and other cereal grains became a regular feature of the early hunter gatherer diet.

 

Environmental Change Caused Modification of Stone Age Diet

With the extinction of large mammals throughout the continents of Europe, Asia, and North America, and the depletion of easily hunted animals, hunter gatherers were obliged to modify their diet and eating habits, especially in more densely occupied areas. This changing environment ushered in the agricultural revolution and the cultivation of plant-based foods. Hereafter, carbohydrates would become a regular feature of the early human diet. ( utdrag fra : http://www.annecollins.com/stone-age-diet.htm ) "

 

KETOGEN DIETT

" Ketogen diett er en diett som blir brukt i behandlingen av pasienter med epilepsi. Behandlingen finnes i flere versjoner, men generelt dreier det seg om diett med mye fett og lite karbohydrater. Dietten gir ketose som har en positiv effekt på anfallsituasjonen til en del pasienter. I praksis har det vist seg vanskelig å gjennomføre behandlingen over lengre tid, spesielt uten støtte av dietist.

 

En ketogen diett er «Ketolysekuren», en effektiv, norsk slankediett basert på ketose. Et kosthold med lite karbohydrat induserer ketose som medfører at kroppen, i mangel på karbohyrat nedbryter kroppens fett til ketoner som benyttes som brennstoff. Fordelene med en ketogen diett er fravær av sult og et energikick. (fra wikipedia) "

 

i perioden jeg fulgte noe ala disse diettene (lavkarbo, kan man vel kalle det) gikk det ofte opptil 7 timer før jeg ble sulten igjen.

nå har jeg hørt at man bør spise hver tredje time uansett hvis man spiser lavkarbo, men det er vel beregnet for folk som skal få fettforbrenninga i gang? så ikke vitsen i å ete hvis jeg ikke var sulten.

man føler seg ikke oppblåst etter et stort måltid, og fordøyelsen går ganske smooth.

og som sagt, etter 1 år med diffuse smerter i ledd kunne jeg begynne å fungrere normalt igjen etter to uker med dette kostholdet.

 

edit: føyer på et par linker

http://www.forskning.no/Artikler/2003/oktober/1067519813.89

http://www.abc.net.au/worldtoday/stories/s57024.htm

http://www.matoghelse.no/toppidrettsmann-p...0244-48965.html

Endret av IsaachElric
Lenke til kommentar
Jeg vet utmerket godt forskjellen jeg synes bare at det var merkelig at det ikke har kommet i løpet av tråden.

 

Hvorfor skulle det? Verken vegeterianere eller veganere spiser kjøtt. En veganer er også en vegeterianer.

Det vi vanligvis omtaler som vegetarianere er lakto-ovo-vegetarianere. Det vil si at de spiser egg og meieriprodukter i tillegg til grøntfor. Veganere unngår alt av animalske produkter, også klær eller vegetabilsk mat hvor animalske produkter har blitt brukt i prosessen(selv om de ikke finnes i sluttproduktet).

 

Fra et kostholdsmessig synspunkt er forskjellen vesentlig, vegetarianere lever sunnere enn de fleste andre. Veganere derimot lever i konstant fare for feilernæring siden det er ting i animalsk mat som er nesten umulig å finne andre steder. Det er riktignok teoretisk mulig å ha et fullverdig veganerkosthold men da bør du helst ha en doktorgrad i ernæringfysiologi og 100% stålkontroll på livet ditt.

Lenke til kommentar

nå gadd jeg ikke lese alle postene, men jeg vil anta at tilnærmet ingen av de var skrevet av vegetarianer/veganere (?)

 

det er et valg å bli vegetarianer/veganer, hvorfor i all verden analysere det ned til hva som ble spist i steinalderen? relevansen til i dag er hva?

 

jeg har vært vegetarianer i over 10 år, (nesten) 2 av disse som veganer og jeg levde aldri in noen konstant fare for feilernæring.

nå skal det nevnes at jeg ikke stupte blindt ut i det, jeg rådførte meg med lege og andre vegetarianervenner, samt leste en del litteratur...noe kanskje flere bør gjøre. INGEN bør drastisk endre dietten sin uten forhåndsregler siden kroppen kan/vil reagere rimlig hardt når mineralnivået endres

 

jeg kan anbefalle thechinastudy.com for de som ønsker å lese litt om kosthold og helse. og for all del, les boken, ikke svelg den

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...