Gå til innhold

Kjøpe spillkonsoll hvilken burde jeg velge ?


13375k1133z

Anbefalte innlegg

Syns det bear si er predikering for at folk ikke skal ha rett til å velge..

spørsmål ble stilt for å vite hvorfor han ikke vurderte ps3 og han sa det hadde lagt i baktankene, så han fikk info, xbox folk reagerte og det ble fullscale war:p

som alltid.. Men syns han skal få all info på bordet, ikke fordi jeg vil at flest mulig skal kjøpe ps3, men fordi det er en veldig solid konsoll og ingen kan nekte for det!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Syns det bear si er predikering for at folk ikke skal ha rett til å velge..

spørsmål ble stilt for å vite hvorfor han ikke vurderte ps3 og han sa det hadde lagt i baktankene, så han fikk info, xbox folk reagerte og det ble fullscale war:p

som alltid.. Men syns han skal få all info på bordet, ikke fordi jeg vil at flest mulig skal kjøpe ps3, men fordi det er en veldig solid konsoll og ingen kan nekte for det!

 

Har jeg overhode sagt det? Jeg ba folk bare om å holde seg til det trådstarter var ute etter, predikeringen tar andre seg av når de roser PS3 opp i skyene samtidig som de rakker ned på Wii og X360.

 

Trådstarter er ute etter informasjon om 2 konsoller han er ute etter og valget har da naturlig falt ned på han på sin egen måte hvilken konsoller det skal så mellom. Da finner jeg det totalt unødvendig at man begynner å dra inn en tredje konsoll ettersom jeg tipper trådstarter er nok forvirret og usikker som det er.

Lenke til kommentar
PS3 er den kraftigaste av alle 3, den har helt gratis internett, og som sagt mange gode spill og mange gode kommer, og man kan få en til rundt 3000,-.

 

Kraftigste? I hvilken form?

Og helt gratis internett? Seriøst?? Wow...:) Skjønner at det er PSN du sikter til, og det ville vært hinsides å betale for det, det skal jeg si meg enig i, men Xbox live derimot er tross alt en svært god tjeneste, som i mine øyne er verdt alle pengene... Til tross for at jeg spiller veldig sjeldent live...

Lenke til kommentar
Å kjøpe konsoll etter hvilke spill man liker, er et veldig godt råd. Men hva gjør man hvis man liker spillene begge plattformene tilbyr, og fortsatt leter etter argumenter for eller imot den ene eller andre. Her er min liste over forskjellene på X360 og PS3, etter å ha eid begge konsollene:

 

- X360 har ekstern strømforsyning (stor som et beist, og kan lage irriterende høyfrekvent lyd). PS3 har kun strømledning inn i boksen.

- X360 spinner DVD-spill på 16X og lager derfor svært mye støy. PS3 bruker 2X Blu-ray, og støyer lite sammenlignet med 360.

- X360 bruker proprietær 2.4GHz trådløsteknologi, og krever spesielle produkter. PS3 bruker Bluetooth, og alle produkter som støtter protokollen vil derfor fungere uten problem.

- X360 bruker proprietær harddisk, slik at du ved harddiskbytte må betale ca 1500 kr for 120GB. PS3 bruker standard 2.5" SATA og for 1000 kr får du 250GB.

- X360 krever XBox Live Vision kamera. PS3 støtter alle webkamera som har UVC USB-profil.

- X360 bruker proprietære minnekort. PS3 har støtte for CF, Memory Stick og SD og man kan bruke alle eksterne minnekortlesere.

- X360 krever MS Media Center for å utnytte mediasentermulighetene fullt ut. PS3 bruker DLNA, som er en åpen protokoll.

- X360 mangler trådløst nettverk og HD DVD, dette kan kjøpes til for 2000±. PS3 har trådløst og Blu-ray på alle modeller.

- X360 er regionlåst på spill. PS3 er sonefri på spill.

- X360 Live! koster 4-600 kr hvert eneste år for å spille dine egne spill online. I løpet av konsollens levetid kan dette utgjøre så mye som 3-4000 kr (!). PSN er gratis.

- X360 mangler bevegelsessensor i kontrolleren. PS3 har Sixaxis. Jeg synes nytten av dette er undervurdert, og implementert på riktig måte så tilfører det spill en ny dimensjon.

- Spekulasjon: X360 har en feilrate på over 30%. PS3 har en feilrate på under 2%.

 

Det er med andre ord summen av delene som etter min mening gjør PS3 overlegen X360. Det er primært en ting X360 er bedre på enn PS3, og det er in-game messaging og in-game chat på software-siden. Her har til gjengjeld Microsoft virkelig truffet blink. Om det i seg selv veier opp for alt det andre, og man ikke har tid til å vente på at Sony får på plass dette på PS3, så er X360 et riktig valg.

 

Og kjøper man seg en konsoll man fortrinnsvis ønsker å bruke til spill er samtlige av punktene dine helt uvesentlige...

 

Og xbox live er gammeldags?? Som nevnt tidligere, priceless :)

 

Anbefaller uansett alle til å lese igjennom denne,

VG.no`s formening før man evt spør på et forum. Ikke nødvendigvis alle som er enige med VG`s journalister heller, men det er vanskelig å komme utenom de fakta som blir presentert i artikkelen...

Lenke til kommentar
Fyren etterspør egenskaper en PS3 kan gi han. Er det da feil å anbefale han en?

 

Må noen ta og stenge disse tulletrådene etterhvert som de postes. :nei:

 

Han spurte og spesifikt om hvem som innehavet disse egenskapene best mellom X360 og Wii. Han har dermed eliminert PS3 allerede i starten.

 

Om jeg spurte "skal jeg velge X360 eller PS3" ville jeg da trengt 200 grunner til å velge Wii?

Lenke til kommentar
Fyren etterspør egenskaper en PS3 kan gi han. Er det da feil å anbefale han en?

 

Må noen ta og stenge disse tulletrådene etterhvert som de postes. :nei:

 

Han spurte og spesifikt om hvem som innehavet disse egenskapene best mellom X360 og Wii. Han har dermed eliminert PS3 allerede i starten.

 

Om jeg spurte "skal jeg velge X360 eller PS3" ville jeg da trengt 200 grunner til å velge Wii?

 

Det var overhodet ikke dette som var opptakten, Bear^ så slutt å vri på fakta og samtidig prøve og fremstå som en skinnhellig faen. Diskusjonen åpnet på følgende vis:

 

"Hei jeg skal lage meg julemat, og vurderer å lage torsk eller pinnekjøtt, men vet ikke hva jeg skal velge? Har følgende kriterier:

 

- Feit og sprø svor

- Masse kjøtt

- Masse fett

 

Er det da rart at vedkommende får anbefalt ribbe, siden det er dette som passer kriteriene han lister opp?

 

Uansett sitter vel OP akkurat nå og gomler torsk, så lykke til med alle fiskebeina du kommer til å sette fast i halsen :)

Lenke til kommentar
Hvilke spill er det som Xbox 360 har som ikke Ps3 har noe til nærmet?

Mass Effect---Folklore

Halo 3---Resistance Fall of Man

 

Ps3 spillene er kanskje ikke så kjent, men like gode som sine motparter.

 

Folk må få hue ut av ræva og forstå at Ps3 faktisk har mange gode spill nå. For ikke å snakke om de Xbox 360 ikke har, som Singstar og Eye of Jugement. De aller nyeste Multiplatform spillene er også like gode på begge maskiner, så det som er viktig er:

 

1) Hva har vennene dine?

2) Hvilken kontroller liker du best(Hvis dette er viktig, noe det er for mange)?

3) Trenger du Blu-Ray?

 

1) Hvis "De har Xbox 360" gå for Xbox 360, hvis "De har litt forskjellig" gå til neste punkt på listen.

2) Hvis "Ja, komfor betyr mye for meg og jeg synes Xbox 360 kontrolleren er den beste" velg Xbox 360, hvis "Det er ikke så viktig Sixaxis/Dualshock 3 ligger godt i hendene mine" gå til neste valg.

3) Hvis "Jeg har jo lyst til å se HD filmer, pga den sweet1337 full-hd super mega lcd tven min" velg Ps3, hvis "BD? huh?..." se på andre valg over.

 

:)

Edit:

Så akkurat at GansterPanda skrev akkurat det samme som meg, curses :p

 

Som jeg har sagt mener jeg konsoll skal velges etter spill som er kommet, ikke spill som kommer de neste årtusene. Hva er vitsen med en PS3 om ingen av de spillene som er ute nå appelerer til trådstarter? Skal han sitte å se på PS3en mens han håper at det kanskje kommer et spill snart som han liker, mens han vet at X360 har spill han liker?

 

Samt det er feil å si at PS3 har spill som X360 ikke har i den tonen at det gjør PS3 bedre for de er likeverdige slik sett. X360 har og spill PS3 ikke har, og aldri kommer til å få heller, så den argumentasjonen slår begge veier. Fåmælt å bruke det og for å si det slikt.

 

Det er egentlig ingen ting PS3 har som X360 ikke har, High Def mediaspiller? Har X360, online del? Har X360. Trådløst handkontroll? Har X360. Eneste X360 ikke har er Sixaxis og jeg ser ikke at det blir brukt så mye som argumentasjon.

 

 

Det var ikke det jeg mente heller, men hvis vi ser bort ifra enkelt serier og spesielle preferanser så har Ps3 like godt tilbud som Xbox 360, pluss at Ps3 har spesielle spill som Xbox 360 ikke har som Singstar og Eye of Jugement (gjærne motsi meg, men har Xbox 360 noen sang spill eller et kort spill tilsvarende EoJ?).

 

Samme som du sa om Ps3, det er ingen ting Xbox 360 har som Ps3 ikke har.

 

Er det mulig? 360 har HAUGEVIS av kvalitetsspill som ikke finnes på PS3. PS3 har kun 3-4 bra spill som man ikke får på 360. Må vel være mulig å være litt mer nøytral en dette her?

 

3) Ja, Xbox 360 har flere spill er det nødvendigvis noe bra? Kvalitet over kvantitet Ikke at dette er en sammenligning mellom Ps3 og X360

 

Hvis jeg ikke er nøytral hva er du da? Finnes bare 3-4 spill som Ps3 har som ikke X360 har, er faktisk flere enn det ;)

 

360 har ikke bare flere spill, men mange fler av høy kvalitet enn det PS3 har. Og mange fler eksklusive.

Jeg sa det finnes 3-4 BRA spill til PS3 som 360 ikke har, og det stemmer. Mener du at den har så mange fler enn det så har du enten ikke spilt mye annet enn PS3, eller du har ikke særlig høye krav, eller så har du tykke fanboy briller.

 

Tipper en del av alt sammen.

 

Resistance, Uncharted og til nød MotorStorm og Ratchet er de eneste passe bra spillene som finnes eksklusivt til PS3.

Er bare å ta en titt på Gamerankings så ser man hvor landet ligger.

 

PS3 har 31 spill med et snitt på over 80%, som er et godt barometer på bra spill, men kun 7 av dem finnes ikke på 360 også.

 

360 har 77 spill over 80% og 25+ av dem får man ikke på PS3.

 

Så skal man vel heller ikke overse at i nesten alle tilfellene så er 360 versjonen den beste av multiplattform spill.

Endret av Mesterkokk
Lenke til kommentar
Det var overhodet ikke dette som var opptakten, Bear^ så slutt å vri på fakta og samtidig prøve og fremstå som en skinnhellig faen. Diskusjonen åpnet på følgende vis:

 

"Hei jeg skal lage meg julemat, og vurderer å lage torsk eller pinnekjøtt, men vet ikke hva jeg skal velge? Har følgende kriterier:

 

- Feit og sprø svor

- Masse kjøtt

- Masse fett

 

Er det da rart at vedkommende får anbefalt ribbe, siden det er dette som passer kriteriene han lister opp?

 

Uansett sitter vel OP akkurat nå og gomler torsk, så lykke til med alle fiskebeina du kommer til å sette fast i halsen :)

 

Nå var nå kriteriene til trådstarter satt på 2 forskjellige måter.

 

1. Hva skal jeg velge mellom Wii og Xbox 360.

2. Egensatte kriterier.

 

Nå er det ikke bare PS3 som oppfyller de kravene, jeg vil faktisk si at når kriterie "må være fint utvalg av spill, både fantasy, bilspill, slossing, action osv..." er blant kriteriene, elimineres PS3 igjen ettersom den ikke innehaver tilstrekkelig (om overhode) de spillene som trådstarter er ute etter.

Lenke til kommentar

Dette med valg av konsoll blir meget subjektivt. Jeg valgte PS3 uten den minste tvil, men jeg er fullstendig enig i at Xbox360 er en bra maskin med mange gode spill. Det som trekker ned for min del, når det kommer til 360, er at den støyer mye og at nesten alt ekstra man måtte ønske må man betale for og ha spesialtilpasset produkter. Det være seg å betale for Live eller kjøpe tilleggsutstyr som kun er tilpasset 360 for en alt for dyr penge. Microsoft har her sett sitt snitt å loppe sine allerede eksisterende kunder for mest mulig penger. Det synes jeg er synd.

Lenke til kommentar

uten denne tråden hadde jeg aldri klart å bestemme meg over hvilken konsoll jeg skulle kjøpe. Som noen andre i denne tråden har sagt, så har jeg gått i anskaffelse av 360, er fornøyd med den.

Har da ikke fått prøve den ut skikkelig enda, så kan ikke si så mye, men har ikke angret på kjøpet enda. Eventuelt har jeg 30 dagers returrett :)

Lenke til kommentar
Uansett sitter vel OP akkurat nå og gomler torsk, så lykke til med alle fiskebeina du kommer til å sette fast i halsen :)

 

:lol:

 

Torsk filèt uten skinn og bein er det mest elegante valget. Der får man både god smak og sunnhet i samme pakke.

 

Ribbe med svor er for folk som søler fettet utover den oppkneppede skjorta og hvor svoren henger seg fast i det uklipte skjegget.

 

Men for å være litt mer seriøs virker det som om trådstarter har valgt den konsollen han hadde falt for fra før, og gjorde et riktig valg for sin egen del. Bare det ikke kommer RROD før disse 30 dagene er utløpt regner jeg med at han beholder den :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...