Gå til innhold

Formatere uten XP-key?


Ksungam

Anbefalte innlegg

Har en bærbar fra skolen med WinXP Pro instalert. Den er helt på tryne nå, og jeg klarer ikke fikse den. Det er de dataansvarlige på skolen som har lagt inn alt, og de har allerede formatert en gang og den er fortsatt på tryne. Så tenkte å formatere selv, uten å legge inn alle de ubrukelige skoleprogrammene. Men sist jeg prøvde, så måtte jeg skrive inn XP-koden, selv om xp allerede var instalert. (Jeg brukte cd-en til en kamerat). Keyen som står under pc-en er kun til home edition, så er det noen måte jeg kan få formatert og lagt inn ny windows uten å måtte ha denne keyen som de dataansvarlige har? Tror den kan bli vanskelig å oppdrive nå i julen. Prøvde sist med x antall piratkoder, som ikke virket. Men vil helst unngå å bruke slike.

 

Edit: Det var forresten "reparer win" med cd-en jeg prøvde sist, og da trengte jeg koden.

Endret av ZiroN
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vet ikke hvor smart det er å formatere en skole pc uten tillatelse/instrukser fra dataansvarlige på skolen, sjansene for at den funker på skolenettverket uten riktig konfigurasjon (mye av den infoen vil jeg tippe du ikke vil få sånn uten videre) er liten.

 

Mitt tips: bruk en annen pc til skolestart og forklar dem problemet ditt. Har du ikke annen pc, bruk den du har eller se på tv og spis marsipan. ;)

 

God jul!

Lenke til kommentar

Joda, er sant det, men når jeg sier det er en skole-pc så betyr ikke det at det er en pc jeg bruker til daglig på skolen. Jeg bare fikk den siden jeg ble byttet til en tidligere dataklasse, og dermed har krav på det :p Jeg bruker den bare til spill og sånt, noen ganger har jeg den med på skolen for å skrive i word eller noe slikt, men det er meget sjeldent. Er nesten ingen i klassen som gidder å bruke pc-ene på skolen. Så om jeg bare driter i de datansvarlige (sist jeg skulle ha den formatert tok det 1 måned), og formaterer og slikt selv så kan jeg jo bare bruke den selv fram til sommeren da jeg må gi den tilbake.

 

Eventuelt, om jeg kjører "reparer" windows med xp-cden vil alt av drivere og programmer de har lagt inn fortsatt være instalert da? Altså at det bare er windows som endres, men at alt annet blir inntakt?

Lenke til kommentar

Vel, ut i fra det jeg leser har du jo både cd og key, så da ser jeg ikke helt problemet. :)

(det er hvis det er din egen pc da, hvis det er skolepc som du låner eller leier, ville jeg ikke prøvd meg på en formatering, da det sannsynligvis strider imot det du har skrevet under når du fikk den utdelt)

Lenke til kommentar

Slik jeg ser det så er skole-pc-er ment til å brukes til skolearbeid. De er også ment å kunne brukes av mindre kyndige. Derfor installerer skolene gjerne programvare for å hjelpe disse mindre kyndige brukerene å beskytte seg fra skumle ting.

 

Det gjør at vi mer erfarne brukere ikke får utnyttet maskinen til sitt fulle potensiale.

 

Men jeg vil ikke anbefale at du formaterer og installerer noe annet enn det du har fått fra skolen. Det jeg heller vil anbefale er at du kjører msconfig og deaktiverer programmer som du ikke vil at skal starte når du slår på datamaskinen også kan du defragmentere harddisken.

 

Hvis den fortsatt da er treg så er problemet mest sansynlig med utdaterte drivere. Så du kan ta en tur til produsenten sin hjemmeside og se etter oppdateringer.

 

Håper det hjelper.

Lenke til kommentar
Ingen synspunkter på hva jeg burde gjøre? :)

Hvis "reparer" Windows gjør at alle programmene fortsatt er der, og du ikke formaterer, er ikke litt av poenget ditt vekke?

 

Tror det muligens er Windows det er noe galt med.

 

BlueEAGLE:

 

Skrudde av et par programmer, samt at jeg fikk slettet noe Apple dritt helt. Satte så i gang en diskdefragmantering, men etter å ha stått på i over 3 timer hang såklart pcen seg... Restartet, og pcen er fortsatt like treg. Det er helt uutholdelig å ha det slik, jeg kan f eks ikke ha Firefox oppe, spille Football Manager og ha på winamp samtidig, da musikken lagger for mye. Ofte lagger det også når jeg ser på film eller serier og, selv om jeg lukker alt av programmer.

Lenke til kommentar

Om du gir specs på kva laptop det er så blir det kanskje enklare å avgjere om maskina er feilkonfigureret eller om det er "feilbruk" som er årsaka.

 

At ei skulemaskin ikkje takler å kjøre Football manager så er ikkje det noko som helst feil, den er ikkje tiltenkt å spele med.

Uansett kor mykje tweeking og konfigurering som blir gjort vil den forsatt sansynlegvis ikkje tilfredstille kravet til skjermkort, og dermed drar det over resten av systemet og lager regelrett "kork" i systemet.

 

 

Å formaterer og innstallere på nytt utan å ha noko dialog med IT-ansvarleg kan lage større problem , både bruksmessig og reglementmessig. Så det er ein sti eg ikkje ville ha gått på utan klarering.

Lenke til kommentar

Det er en Dell Latitude D531 med disse specs:

 

# Processor: AMD Turion 64 X2 TL-60 (2.00 Ghz)

# Hard Drive: Hitachi 75GB SATA HD 5400 RPM (har 35 gb ledig)

# Memory: 2.0GB DDR2-667MHZ, 2 DIMMS

# Graphics: Integrated ATI x1270

 

Selv om "grafikk kortet" ikke er allverdens burde den ha null problem med å kjøre spill som FM07 og andre spill med lite krav til grafikk. Og også film ol. uten å hakke. Film hakker forøvrig ikke når jeg lukker alt av programmer, men når jeg åpner opp en browser og kansje winamp f eks. i tillegg, hakker filmen. Men så vidt jeg vet vil det jo ikke kreves mer av gfx kort om jeg åpner dette, men mer av RAM og prosessor, som det er nok av. Det er altså noe galt.

Inntill for en snau uke siden var det nemlig ingen problemer, jeg kunne kjøre masse programmer samtidig uten problemer, og alt gikk veldig fort. Nå tar det minst 5 ganger så lang tid å skru på pcen, og også fryktelig lang tid å logge på brukeren min. Det tar lengre tid å komme inn på spill, og lengre tid å åpne lagrede dokumenter. Noe må jeg vel kunne gjøre for å fikse dette?

Lenke til kommentar
Om den er treig, kan du jo defragmentere. Slette unødvendige prosesser. REnse cahce.

 

Ccleaner er et program å anbefale :)

 

CCleaner kjøres jevnt og trutt, og har slettet unødvendige programmer. Har prøvd meg på defragmantering, men da hang pc-en seg, men jeg får prøve en gang til. Men hvordan renser jeg cache?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...