Gå til innhold

Zoomobjektiv til Canon EOS 400D


Anbefalte innlegg

Jeg har aldri før hatt noe annet enn et middelmådig kompaktkamera, men har alltid vært glad i å ta bilder. Nå som det begynner å dra seg mot vinteren og jeg endelig har fått meg en deltidsjobb ved siden av skolen, følte jeg at tiden var inne for å gå til innkjøp av et speilreflekskamera. Fikk tak i et helt nytt EOS 400D-hus (riktignok den amerikanske versjonen) på Finn for 3500 kroner. Så nå er det eneste jeg trenger et objektiv så jeg kan ta i bruk kameraet. Jeg har sett litt rundt på nettet etter et rimelig zoomobjektiv, og fant til slutt et på Elkjøp til 1395:

Sigma 70-300 4-5,6

 

Er dette et greit objektiv å kjøpe for meg? Ev. om noen har andre forslag, tas dette imot med stor takk :) Er i utgangspunktet ikke interessert i å betale mer enn rundt 2000 kroner.

 

Regner med at det også er greit for dere som kommer med tips å vite hva jeg skal ta bilder av. Skal i hovedsak ta "actionbilder" (snowboard ol.) nå på vinteren, men vil også bruke kameraet til å ta portrettbilder av familie og venner. Natur, og da særlig vær og sjø er også noe jeg liker å ta.

 

Vil gjerne også ha tips om andre objektiver som kan passe til mitt bruk :) (Aller helst i samme prisklasse.)

 

EDIT:

Lurte også på hva slags minnekort jeg burde gå for? Har sett litt på SanDisk Extreme III 4GB.

Endret av Retrosondre
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

SanDisk Extreme III 4GB anbefaler jeg varmt, bruker det selv til EOS350D og det funker :)

Sigma 70-300 har jeg også selv, men den vil jeg ikke anbefale om du ser for deg at du skal bruke kamera til andre ting enn "zoom-bilder", da du vil få veldig liten bredde i bildet selv ved minste zoom.

Let heller etter Sigma sin 18-200, som kan brukes til det meste. Så kan du kjøpe en 70-300 senere når du trenger ekstra zoom. Hvis ikke vil du nok trenge en linse til ganske så kjapt.

Lenke til kommentar
Det er svært begrenset hva man kan kjøpe for de pengene, men jeg til ca. 2000,- tror jeg at det nye Canon 18-55 f/ 3.5-4.5 IS er tingen. Det har fått mye bra omtale.
Jepp. Skal du bruke enda mindre, er det i grunn bare Sigma 18-50 f/3.5-5.6 som er noe. PMnormal her på forumet er godt fornøyd med sitt eksemplar, og som mange vet er han langt fra den dårligste fotografen her - selv om utstyret hans ikke kan sies å være i proffklassen...
Lenke til kommentar

Slenger meg på anbefalingen av den nye kitzoomen til Canon, som kankje er det objektivet som er mulig å skru på et Canon dSLR som gir mest valuta for pengene.

 

Tidligere er det Tamron 17-50/2.8 jeg og svært mange har anbefalt til nybegynnere, men 18-55IS overgår Tamronen hva oppløsning/skarphet angår og når det da er betydelig billigere og har bildestabilisator vil den for de fleste nybegynnere være et bedre førstevalg.

Lenke til kommentar

Takker for alle svar! Får ikke kameraet før 18. desember, da broren min kommer hjem med det, men synes det er greit å kjøpe et objektiv først som sist, så jeg kan begynne å bruke kameraet så fort som mulig.

 

Kunne noen gitt meg en link til en norsk nettbutikk med det nye kit-objektivet til Canon dere snakker om? (Ev. billigste pris i en fysisk butikk i Oslo-området?)

Endret av Retrosondre
Lenke til kommentar
Takker for alle svar! Får ikke kameraet før 18. desember, da broren min kommer hjem med det, men synes det er greit å kjøpe et objektiv først som sist, så jeg kan begynne å bruke kameraet så fort som mulig.

 

Kunne noen gitt meg en link til en norsk nettbutikk med det nye kit-objektivet til Canon dere snakker om? (Ev. billigste pris i en fysisk butikk i Oslo-området?)

Mener Japanfoto har det inne

Lenke til kommentar
Fotovideo f.eks

http://www.fotovideo.no/aspx/produkt/prdin...aspx?plid=89207

 

(de før det ikke før om en uke eller to ser det ut til)

 

Ah, så det var det objektivet altså.. Så på det i går, men trodde det var et annet. Haaland skrev jo "3.5-4.5 IS", og i produktbeskrivelsen står det "3.5-5.6 IS". Siden jeg kan 0 om dette var jeg ikke sikker på om det var det samme iom at det var en ørliten forskjell ;P

 

Er "en del" billigere på XD.no i alle fall. Noen som har noe erfaring med siden?

 

EDIT: Senere vil jeg også eksperimentere litt med et fisheye-objektiv. Hvilken prisklasse burde jeg se etter for å få et som er helt greit? Stiller ingen voldsomme krav :)

Endret av Retrosondre
Lenke til kommentar

Hei! Jeg har selv et EOS 400D, og er kjempefornøyd. I tillegg til kitlinsa (Canon EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 II) så har jeg en Canon EF 75-300mm f/4-5,6 USM og den har jeg hatt/har masse bruk for! Denne linsa kjøpte jeg for 2500 kr, men med solblenderen (hvilket ikke følger med) kosta det meg ca 2650. her er iallfall en link til det objektivet du spurte om:

 

http://www.fotovideo.no/aspx/produkt/prdin...spx?plid=89207# (bare "copy" og "paste" i en ny fane).

 

Dette koster da altså 2000 kr, men JEG anbefaler et objektiv som jeg skal kjøpe selv, nemlig Sigma 17-70mm f/2,8-4,5 DC MACRO, som har fått kjempekritikker på masse proffe sider. dette koster kun 500 kr mer enn 18-55 (2500 kr) og vil jeg si er et mye bedre alternativ til 18-55 IS eller uten IS. Siden du også sa at du ville ha litt zoom valgte jeg dette objektivet som anbefaling, men dette er selfølgelig opp til deg! Men skal du ha kvalitet i forhold til pris, så velger du Sigmaen.

Her er en link til denne også, men du får finne deg noen "reviews selv.

 

http://www.fotovideo.no/aspx/produkt/prdin...aspx?plid=34023, som kommer med prislapp 2475 kr hos Fotovideo, som også har butikk i Møllergata i Oslo.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...