Gå til innhold

Hvorfor sender ikke blizzard penger til redd barna osv?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Er ikkje ein del av desse svære bedriftene med på den slags då? Meiner eg har lese om Bill Gates sine bidrag i klassen sju siffer.
Pengene ble gitt fra Bill Gates personlige pengebinge, ikke fra Microsoft. Er vanlig å høre at sjefer i firmaer gir penger, uten at det har noe med firmaet å gjøre.
Lenke til kommentar
hvem bryr seg om afrika?

 

 

Ikke jeg :)

 

hvorfor skal vi sende penger til de? de kan jo bare få fingeren ut av ræva å gjøre noe nyttig selv annet enn å avle aids og slikt svineri.

 

Ja jeg er ganske så kvass på slikt.

 

Hva i alle dager skjer med verden? Går det virkelig an å være så ignorant, og ha så lite empati?

Men du koser deg vel du med å sitte på gutterommet, stappe i deg grandis, slurpe cola og klaske salamien til youporn.

Lenke til kommentar
hvem bryr seg om afrika?

 

 

Ikke jeg :)

 

hvorfor skal vi sende penger til de? de kan jo bare få fingeren ut av ræva å gjøre noe nyttig selv annet enn å avle aids og slikt svineri.

 

Ja jeg er ganske så kvass på slikt.

 

..Er du seriøs nå?

 

For det første, hvorfor vi skal sende penger:

Vi har alle et ansvar for å ta vare på den verden vi lever i. Enkelt og greit.

 

For det andre, for å få Afrika på fote økonomisk vil jeg si det er et par ting som trengs:

 

1. Startkapital for å starte bedrifter (her kommer Vestlige pengegaver med i bildet)

 

2. Mindre markedsproteksjonisme i Vesten slik at Afrikanske bedrifter får solgt produktene sine til en akseptabel pris i Vesten, og dermed kan gå med økonomisk overskudd, som igjen kommer statskassen til gode via skatteinnbetalinger.

 

3. Utdanning, utdanning, utdanning og mer utdanning (igjen; pengegaver).

 

4. Sletting (eller i det minste en kraftig redusering) av den bunnløse utenlandsgjelden Afrikanske land har.

 

5. Og det området der Afrikanerne selv må ta ansvar: få fram politikere som ikke er gjennomkorrupte tilhengere av kleptokrati.

 

Og i tillegg har Afrika vært rammet av alvorlige tørkekatastrofer og sultkatastrofer i et par tiår nå. Her har vi også et ansvar for å hjelpe et kontinent som i stor grad ble skakkjørt etter at Europeiske nasjoner hadde herjet rundt der nede under kolonitiden (les bl.a. om Fristaten Kongo og hva som foregikk der da Kong Leopold II av Belgia hadde det som sin private lekestue).

 

Så siden du ikke vil støtte veldedige organisasjoner, så skal jeg overføre noen kroner til dem så snart jeg har tid til å komme meg på posten eller i banken.

Endret av Eldritch
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-PJ3x8Q2w

Livet er urettferdig, folk må leve med det. De som er heldige klarer å jobbe seg oppover, mens andre som ikke er like heldige kommer seg ingen vei, eller i værste fall faller bakover. Det er slik verden er. Man kan kalle det balanse.

 

Ville sikkert vært helt supert for folk i Afrika å få gode levestandarer og kanskje ha det like godt som i Norge. Men hvordan konsekvenser ville det hatt på verden hvis hele Afrika ble det nye Europa eller USA. Hvor mange personer ville det da vært i verden? Tror neppe verdens ressurser klarer å overleve med det på nåtidens teknologi.

 

Ja jeg vet jeg er kritisk, men vi lever i en kritisk og grådig verden. Vi vil leve best mulig selv, fordi vi er født og oppvokst på en måte hvor vi får det meste vi peker på.

 

-Edit- (Litt sånn -væreskikkeligsmart-)

 

Hvorfor sitter du oppe kl. 02:30 foran PC-en din og klager på ting når du kunne vært ute i verden og gjort noe med det. Kanskje jobbet for å sende penger til Afrika (ja, vet. Sa aldri jeg skulle være skikkelig logisk.). Kanskje begynne med politikk å endre på bidrag til fattige land. Ville sikkert vært bedre det enn å bare påpeke alle feilene i verden.

 

Men hva vet jeg. Er lett for meg å sitte på mitt eget rom og kose meg så mye jeg vil. Fordi jeg er jo bare en gjerrig skoleelev som bare tenker på framtiden min.

Endret av Slettet-PJ3x8Q2w
Lenke til kommentar

Jeg hadde ikke sendt ei jævla krone til afrika hadde jeg vært Blizzard.

Og ikke gjør jeg det som meg heller. Gud å jeg driter i sultne barn i Afrika.

 

Men hadde jeg vært Blizzard hadde jeg f.eks latt skoleungdom få arbeidsuka si hos oss eller gitt penger til lokale ting som ny fotballbane eller noe. Folk som mener jeg skal sende penger til afrika skulle hatt ei kule mellom øya.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...