Gå til innhold

Enkelt kompaktkamera til eldre ektepar


Anbefalte innlegg

Jeg er på jakt etter et enkelt kompaktkamera til et par i siste halvdel av 60 årene. Ingen av dem er hyppige fotografer, men det kan jo være greit å ha et kamera for å knipse barnebarna, til famileselskap osv.

 

Dette er nok ikke et kamera som kommer til å bli brukt hver måned, derfor trenger de heller ikke all verden. Mest mulig pek og klikk er nok veien å gå her. De er ikke ukjente med elektronikk, så det trenger ikke være et kamera som må sveives i gang, men i den alderen betyr det litt at det ikke er tonnevis av innviklede menyer og knapper. Behovet for manuelle innstillinger er nok ikke så stort, men det kan være greit å ha noen forhåndsinnstilte programmer slik som "portrett", "fotografering i dårlig lys" osv.

 

Foreløpig har jeg blant annet tittet på Casio sitt Exilim Zoom EX-Z75 og Canon sin Powershotserie. Akkurat nå heller jeg mest mot Canon fordi de tilbyr 4x optisk zoom mot Casio sine 3x.

 

Jeg har hatt god erfaring med både Canon og Casion sine kameraer, men jeg tar gjerne mot forslag til andre merker.

 

Prisgrense: +-1500kr.

 

 

 

Jeg ser at Pixmania stiller ganske sterkt prismessig. Er det noen som har handlet med dem? Så vidt jeg vet er de registrert i Frankrike, så hvordan blir det med eventuell reklamasjon, returer og slikt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Leser man litt på webshoperfaringer, så finner man ut at de som er fornøyd med Pixmania, bare har erfaring med selve leveringen (men ikke alle er fornøyd med den heller). De fleste støter på problemer om det blir aktuelt med retur, reklamasjon eller lignende. Bedre å velge et norsk firma som faktisk satser på litt service, og aller helst en fysisk butikk om du har slike i nærheten... utrolig mange fordeler ved å handle i vanlig butikk, som de fleste ikke tenker på. Ofte er prisforskjellen minimal også, og til tider den samme evt. billigere.

 

Når det gjelder Canon vs. Casio, har jeg mer tro på Canon, spesielt i denne prisklassen. Powershot A-serien er stort sett et veldig solid og trygt valg. A550 er for eksempel ikke så dumt. A710 IS for de litt mer "kresne".

Endret av Super8
Lenke til kommentar

Sikt etter IS eller VR, det er snedig. Ellers så er det greit at kameraet er enkelt i bruk. Selv plukket jeg ut ett Nikon fra life-serien med VR til farfar, og han er knallfornøyd. Dyrt var det heller ikke, kostet vel 1500,-

 

IS/VR er supert, vet av erfaring hvor mye det utgjør på ett kompaktkamera brukt i dårlig lys. Pappa kjøpte ett Nikon P3 når det var nytt, ett av de første kompaktkameraene med optisk stabilisering, og det klarer seg forbløffende bra i halvveis dårlig lys :)

Lenke til kommentar

Begge er jo billige, så litt plastikkfølelse vil det uansett bli. L10 var ikke så ille som jeg hadde fryktet, føles greit tatt i betraktning at det koster kun en tusenlapp nå.

 

Ingen av de to du har valgt har optisk bildestabilisator, se om du finner en IS-utgave av det Canonkameraet du har valgt, evt. vurder Nikon L15 om det ikke blir for dyrt, stabilisator er snedig :p Ikke se for mye på zoom og megapiksler, 3x i ett kamera som gir skarpere bilder jevnt over er bedre enn 4x i ett kamera som ikke er fullt så bra på å gi skarpe bilder.

Lenke til kommentar

Coolpix L10 har fått god omtale i tester. Norske menyer som er lett å bruke. I menyene kan man trykke på zoom + (som har et spørsmålstegn under) og man får forklaring på hva valgene er og hva de er egnet til. God batterikapasitet også. Føles ikke noe mer plastikkaktig ut enn f.eks. de nyere Canon Ixus modeller.

Nikon bruker ekte bildestabilisator, og ikke elektronisk slik noen andre merker gjør i sine "billigutgaver" til under 15-1700 kr.

 

Coolpix L serien er et godt valg, Canon har også gode modeller i sin A-serie, men kamera er noe mer "klumpete" som er både på god og vondt (lettere å gripe med en hånd, men mindre lomme og liten veske vennelig).

Endret av plankeby
Lenke til kommentar

Ser også etter et rimelig kamera til besteforeldre. Har selv vurdert Panasonic Lumix DMC-FX10. Det har optisk stabilisator, er ikke for stort og en grei pris. Under 1400 hos Elprice og Elkjøp. Men nå vet jeg ingenting om kvaliteten på bildene, men ser ut som folk har lagt inn bra score på det på diverse brukersteder på nettet.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Det er akkurat det med bildestabilisator jeg sitter og ser på. Snodig av Nikon å inkludere bildestabilisator i bl.a. L11, for så å droppe det i de nyere modellene.

Såvidt jeg ser av Nikons specs, er det kun L12 (i L1x-serien) som har bildestabilisator, dette er ikke på L11 og L10. Jeg fant en test på nettet av alle 3 modellene, og den viste det samme.

Lenke til kommentar
Det er akkurat det med bildestabilisator jeg sitter og ser på. Snodig av Nikon å inkludere bildestabilisator i bl.a. L11, for så å droppe det i de nyere modellene.

Såvidt jeg ser av Nikons specs, er det kun L12 (i L1x-serien) som har bildestabilisator, dette er ikke på L11 og L10. Jeg fant en test på nettet av alle 3 modellene, og den viste det samme.

L15 har også bildestabilisator, er en nyere del av serien... Den har også litt bedre vidvinkel.
Lenke til kommentar
Da har jeg innskrenket meg til Nikon Coolpix L14 eller Canon Powershot A560.

Er det noen som har prøvd ett eller begge av disse kameraene og kan si noe om hva jeg evt. bør velge?

Jeg har aldri sett Nikon sin L-serie i virkeligheten. Er det mye plastic fantastic preg over dem?

 

Jeg har en PowerShot og en IXUS, og kjøpte en L14 i dag. Jeg så på mange modeller i flere butikker, og i forhold til prisen ga den bra inntrykk. Sjekk testen her på akam.no.

 

PowerShot er, etter min oppfatning, rettet mot en annen brukergruppe enn IXUS (de minst modellene) og CoolPix L1x-serien. PowerShot er for den fotointeresserte, da den har alle manuelle og halvautomatiske muligheter i tillegg til de automatiske (som alle har). PowerShot er stor og klumpete i forhold, og spesielt IXUS oser kvalitet, mens PSen føles litt mer plastikk. Om det er 3 eller 4 x zoom er ikke så viktig, det som betyr mer er minste brennvidde på vidvinkel. Stort sett har kompaktkameraer så dårlig lysstyrke på tele at de ikke er egnet til annet enn å ta bilder ute i godt dagslys.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...