Gå til innhold

Tradisjonell barbering og utstyr


  

887 stemmer

  1. 1. Hvordan barberer du deg i dag?

    • DE-Høvel
      209
    • Kniv
      22
    • Flerbladshøvel, ala mach3 eller fusion
      416
    • Engangshøvler
      35
    • Barbermaskin
      181
    • Barberer meg ikke
      23
  2. 2. Hvor ofte barberer du deg?

    • 5-7 ganger i uken
      104
    • 3-4 ganger i uken
      209
    • 2 ganger i uken
      327
    • 1-4 ganger i måneden
      224
    • Aldri
      22
  3. 3. Er du fornøyd med resultatet du får med din nåværende barberingsmetode?

    • Ja, fint resultat uten irritasjon
      564
    • Tja, resultatet blir bra, men det går hardt ut over huden
      249
    • Nei, jeg kan nesten ikke barbere meg uten problemer
      54
    • Barberer meg ikke
      19
  4. 4. Hvilke av disse metodene kan du tenke deg å prøve i framtiden?

    • DE-Høvel
      255
    • Kniv
      324
    • Flerbladshøvel, ala mach3 eller fusion
      96
    • Engangshøvler
      29
    • Barbermaskin med roterende hoder
      183
    • Barbermaskin med folie
      72
    • Forandring frister ikke
      251


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fant et splitter nytt Gillette blad til min Fusion i dag, og måtte selvfølgelig prøve det etter ca. 1 mnd med bruk av futur og feather blad.

 

For en nedtur sier jeg bare, til tross for at forholdene var de samme som ved bruk av DE høvel. Selv om de lover at du knapt kan kjenne bladene, skal jeg informere om at tilfellet heller var det motsatte. Det lugget skikkelig, og når man var ferdig så satt man igje med en følelse av at man så ubarbert. Måtte til slutt bare ta en runde med DE høvelen, selv om det kanskje høres rart ut. Men jeg hater å ha den følelsen av å ikke ha barbert meg skikkelig.

 

P.S De høvlen kjenner jeg ikke, Feather bladene er så skarpe at de gjør jobben sin så bra at du ikke merker dem.

Lenke til kommentar

Ga fattern de-høvel i julegave i fjor jul(2007). Han drev å barberte seg litt av og til med den, men han synes det tok litt lang tid med 3 passes. Nå pleier han å 3dagers med maskin, så det er ikke så rart.

For litt siden tok jeg å bøffa den så jeg kunne bruke den i hvertfall(gikk tom for fusin blad:P) men så merket jeg at det ikke har vært byttet blad på over 1 år! Det gikk fint å barbere seg. Tok å kjøpte en pakke med 5 gilette blad på butikken og det var jo mye bedre. Kjempetett barbering nå :)

Lenke til kommentar

Prøv også Derby og Feather. De lukter ikke dritt som Gillette, samt at de er mye billigere på ebay. Du kan jo også først bestille prøver i små kvanta.

 

Jeg må forresten ha meg barberskum/ såpe? Noe som er å anbefale og som lukter godt? Må selvfølgelig være skånsomt mot huden. Er også på jakt etter en kost, men må se litt rundt først tenker jeg.

Lenke til kommentar

Jeg testet forresten nylig min Merkur Futur igjen som har hatt en pause på omtrent et år siden jeg kjøpte kniv. Selve barberingen gikk helt fantastisk glatt og fint, og jeg vurderte å bytte tilbake til den.. helt til to timer senere når jeg kjente hvor voldtatt huden var. Det svei når jeg gled hånda langs halsen og det var bare ikke behagelig.

 

Jeg er tilbake på "Pro Guard"-blader på min kniv.

Lenke til kommentar

Har nå hatt min første barbering med tradisjonelt utstyr, kjøpte startsettet hos barbershop, men jeg er ikke helt fornøyd. kan kanskje ha noe med at jeg tok grovbarbering med trimmer først og var litt snar med å begynne barberingen etter å ha lagt på skum. Blei litt blod underveis, kutta vel noen ugjevnheter e.l.

Men det må vel litt trening til, ingen er vel født mester :nei:

Lenke til kommentar

Jeg fikk noen kutt helt i starten med de-barbering jeg og. Nå er det heldigvis rimelig sjeldent. Men de-høvel er nok ikke like tilgivelig mot kviser og slikt som en mach3. Dessuten krever det litt trening for å holde riktig vinkel på høvelen.

 

Fant forresten noen nye blad da jeg var på tur i Panama: Gillette i rød og svart pappakning, med 5 blader i hver pakke. Var forholdsvis gode. Ca litt over midt på treet. Fant også noen som het Personna, også de i rød pappakning, men har ikke fått prøvd disse enda. Gillettene er laget i Brasil, mens Personna er laget i Mexico.

Lenke til kommentar

Har lenge snoka rundt i den her tråden, og det er pga den at eg endelig la inn ei bestilling hos barbershop.no. Fikk pakken i posten i går, og er veldig spent på å barbere meg for første gang med skikkelig utstyr :)

 

Ein ting eg lurer på er korleis det vil fungere å barbere litt lenger skjegg? Har jo erfart at det er eit slit med min "flotte" Gillette 5-bladshøvel, men vil dette være vanskelig med ein DE-høvel også? Antar skjegget mitt er 0.5cm, muligens litt lenger. Vil det være dumt å prøve på so langt skjegg første gang?

 

Vil og gi ros til Andreas for veldig rask levering, og ein flott nettbutikk :)

 

Det eg har kjøpt so langt:

Høvel: Merkur 34C HD

Kost: Vulfix 2235

Krem: men-u shave creme

Blad: Feather og Derby

Lenke til kommentar

Det er ikke noe problem å barbere seg når man har langt sjegg. DE-høvelen sklir like fint over. Jeg pleier å bruke DE-høvelen nedentil når det blir for villt der. Med Mach3 så kunne jeg ikke ta et halvt drag engang før jeg måtte skylle høvelen. Med DE-høvel så kan jeg barbere vekk alt som er uten å skylle høvelen en eneste gang hvis jeg vil.

Lenke til kommentar

Var nettopp i London og besøkte en av de aller eldste barbersjappene der. Det var som å gå inn i en tidsmaskin 150 år tilbake i tid. Kjøpte en kortholder i skinn til 500 kroner der. Hadde masse ting og slikt for ekte gentlemen :p Og barberutstyr selvfølgelig da. Var vel en syv meter med forskjellige grevlingkoster.

 

Hadde også gullbelagte tannbørster, paraplyer, stokker, parfyme, hudpleie osv. Alt så veldig klassisk å fint ut. Hele butikken var innredet i kirsebærsfargede eikepaneler, med speil, og gullbelagte stativer.

 

Så hadde de et bakrom hvor de barberte kundene sine. Alle fikk hver sin bås med gardin, og de tok 300 kr for en barbering. Dette var i det rike distriktet i London, og utenfor var det parkert Bentlyer, Maybach og Ferrarier så langt øye kunne se.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...