Gå til innhold

Mange tilsynelatende småproblemer med Vista


Anbefalte innlegg

Jeg har akkurat fått meg ny PC (Asus Maximus ES, Q6600, 2xCrucial 2048, 2xAsus 8600GT/512GDDR2, 3xSamsung SP500GB S-ATA i Raid 5 og 2xPlext PX810SA S-ATA brennere).

 

Det som slår meg er at enten er det mye som er feil innstilt, ellers er det en felles feil som forårsaker alt sammen.

 

Etter litt tid kan jeg bare ha 3-4 aktive IE-vinduer åpne før maskinen nekter meg å bruke høyreklikk, ikke vil åpne nye vinduer osv.

 

Innimellom får jeg ikke til å starte taskman. Noen ganger får jeg opp ytelsesgrafen på oppgavelinja uten at programmet starter mens andre ganger kommer jeg ikke inn i CTRL-ALT-DEL-menyen en gang.

 

Ved installasjon av skjermkortdriverne hadde jeg problemer med å få opp dualview i konfigpanelet. Jeg forsøke å installere det på nytt, men da fikk jeg beskjed om at operativsystemet ikke er Vista 32Bit. (Og da vet jeg sannelig ikke hva det skulle være).

 

Jeg har problemer med å få openGL til å virke. Sketchup bruker OpenGL, og et par ganger har jeg klart å kjøre det med HW-akselrasjon, men så slutter det å virke og innholdet forsvinner.

 

Det kan til tider virke som om maskinen sliter med multitasking. Den vil i blant ikke åpne billedfiler, PDF-er osv, men når jeg sletter et åpent bilde eller en PDF får jeg åpne noe nytt. Imidlertid opplever jeg at "grensa strammes inn" etter litt tids jobbing.

 

Jeg var på en flashbasert chatteside, og opplevde at tastaturet var uhyggelig tregt. Jeg har min steinalder XP-PC ved siden av og den kjørte samme side uten heng over hodet.

 

Jeg har opplevd noen fullstendige hangups der maskinen viser skjermbilder og musemarkøren beveger seg men ingen ting virker.

 

 

 

Noen som ser noe mønster i dette? Det føles som å sitte på en gammel Pentium 4 og forsøke å kjøre XP. Det virker som om maskinen har ekstremt liten kapasitet, selv betraktelig mindre enn min hønngamle Athl XP2600+/512M/Matrox Mill.

 

PS: jeg har lest at Vista kanskje ikke er veien til himmelen så der jeg er på jakt etter er tips til å få tunet systemet best mulig.

 

PS2: mitt kunnskapsnivå på datasiden bærer preg av at data er behovsstyrt. Jeg spiller for eksempel aldri, har aldri overklokket og har ikke satt meg inn i avansert oppsett av windows, bios osv.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mobber nei. :D

 

Akkurat det med raid kan jeg ikke svare deg på, jeg har aldri før brukt det så jeg har ingen erfaring med det. Jeg har aldri hørt om dette problemet før, så jeg har ikke all verdens til forslag jeg heller, men det er mulig en bios update kan hjelpe. Utenom det er jeg tom for forslag akkurat nå, hvis ikke en eller annen ide kommer fallende pladask i hodet mitt. Reinstall windows kansje? Men det er siste utvei, siden det er så gørr. :)

Endret av Brian_N
Lenke til kommentar
Hvorfor det?

 

Har lest om andre som sliter med treghet, ustabilitet og uforklarlige crash'er, etc. og som ble kvitt problemene ved å redusere minnemengde til 2 GB. Med de specs. du har på hardwaren skulle jo denne PC-en flyte avgårde som en drøm, noe den altså ikke gjør i følge beskrivelsen din over her. Har du i tillegg nyeste BIOS og hotfixer/oppdateringer til Vista, uten at det hjelper, ville jeg som sagt prøvd med 2GB ram mindre. (i det minste for å detektere om det er ram-mengde som er problemet)

 

Dessuten viser f.eks. Link: denne siden (og konklusjonen neste der) at 4GB ram ikke scorer noe høyere enn det 2GB ram gjør på benchmarkene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...