Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hvordan ville du reagert om ungen din røyka hasj?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Jeg ville sagt at det største problemet med hasjen er miljøet ungen mest sannsynlig røyker hasjen med. Hasj lager ingen fysiske/psykiske problemer når personen har en stabil og normal psyke dersom det brukes med måte, som man skal med alle rusmidler. Det er derimot de med psykiske problemer som har en tendens til å måtte prøve hasj pga miljø og holdninger, og det er ingen heldig kombinasjon.

 

Dersom min sønn hadde vært en normal person som ikke har tilknytning til noen dårlige miljøer, men basert på et eget ønske med god nok viten om Cannabis skulle ønske å prøve dette, så syns jeg ikke det hadde vært noe galt i å la han røyke litt hasj med meg. Det såklart hvis han ellers har en god psyke.

 

Det er mye bedre enn at han oppsøker disse rusmiljøene selv, får seg noen dårlige venner og evt. havner på kjøret på egenhånd med andre stoffer som ikke er fullt så snille (fex amfetamin, heroin, ecstacy er eksempler på farlige stoffer).

 

Kommer nok til å ha en samtale med min sønn når den tid kommer om rusmidler og hvordan man skal forholde seg til det på en god måte. Det er viktig å prate om det på en objektiv måte, og selvsagt må sønnen ha tillit til faren sin for at det skal funke, istedenfor å ta alt som står på narkolista i en smekk og si at prøver du noe som helst så blir du sprøytenarkoman på gata og uten liv.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg ville nok blitt bekymret for at ungen drev med verre ting dersom jeg fikk vite dette. Hvis jeg var overbevist om at det bare var snakk om hasjrøyking, ville jeg ikke vært mer sjokkert enn om det var alkohol inne i bildet. Men foreldre blir nok litt sjokka når ungen kommer full hjem for første gang også, uansett alder. Eller?

Lenke til kommentar

hadde tatt en seriøs prat med ungen min. ville forklart de eventuelle farene ved å røyke cannabis som ungdom og prøvd å illustrere hvor jævlig det er å være mentalt ustabil, ha schizofreni o.l.

 

ville også prøvd å legge vekt på den kortsiktige tankegangen ungdommer flest har, og ville gjort mitt beste for at han/hun skulle forstå hvordan denne tankegangen endrer seg etterhvert som man blir eldre og må høste konsekvensene av sine handlinger som ungdom, spesielt når det gjelder mental helse og fysisk helse.

 

er det en frase jeg virkelig skal printe inn i hjernegangen på ungen min så er det health is wealth; man har bare et liv, en kropp, et sinn. ta vare på det.

 

men jeg ville ikke vært sint. ungen skal lære seg fornuft, tålmodighet og forståelse uten at jeg skal banke det inn i skallen hans ved hjelp av frykt og makt. straff burde ikke være nødvendig.

 

slik mener jeg hvertfall er den rette måten å ta tak i problemet. om ungen vil prøve igjen, så vil jeg heller at han skal drøye det til at han er hvertfall 20 (vi antar i dette scenarioet at han er 16), ettersom en ung hjerne i utvikling tar mye større skade av hasj enn en som er godt voksen.

 

isaac :)

Lenke til kommentar

greit man er ung bare engang. men allikevel. kan ikke si meg enig med Wartom her oppe som sier at jeg tror jeg hadde latt ham styre på.

Vis man tenker på konsekvensene på hva som kan skje så ville jeg ikke ha latt ham styre. Har du røyka det engang så kan det kanskje hende han vil ta en til. og sånn fortsetter det. sier ikke at det skjer, men det kan jo skje. Men er helt enig i å finne ut hvem han røyka det med. eventuelt ta opp det med de andre.

Men spørsmålet mitt er hvorfor må de prøve det ut ? klarer de ikke å la fristelsen bli ute ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...