Gå til innhold

Jordsløyfe mellom laptop og forsterker


Anbefalte innlegg

Heisann. Jeg har en bærbar pc og et Creative X-mod eksternt lydkort. Dette er koblet til stereoanlegget mitt med en vanlig kabel. Så lenge jeg kjører PC-en fra batteriet er lyden nydelig, men så fort jeg setter i strømkabelen kommer det masse støy og ulyder. Man hører liksom at PC-en jobber.

 

Er det noen som vet hva jeg kan gjøre for å bli kvitt dette problemet? Det er litt tungvint å se film fra PC-en uten å bruke nettstrøm.

 

På forhånd takk!

 

kos

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vet ikke om det er jordsløyfe, men om det er det, så vil vel et galvanisk skille ordne saken. Dvs at det ikke er en fysisk elektrisk koblig mellom pc og forsterker. Er ikke helt sikker på hvilke løsninger det vil tilsi i pc'verdenen, men en optisk kabel er et eksempel.

 

Ellers kanskje det kan være strømforsyningen til laptopen som støyer? Er det noen forskjell etter hvor langt unna den er?

Lenke til kommentar

Jeg kan bekrefte at kabel-tv og anlegg som har direkte eller indirekte kontakt med jord gir støy.

Jeg var veldig plaget med at subbera mine omtrent lagde jordskjelv hver gang kabel-tv kablen kom i nærheten av inggangen på tv'en..

BEstillte et galvanisk skille fra komplett.. siden dem ikke visste hva det var på elkjøp :p

og 2 dager senere lå det i postkassa, monterte det på kablen som kommer inn i huset, så det ble koblet til alt av tv'er og radio i huset :)

Og alt av støy ble borte.

 

Ellerså kan du jo kanskje prøve å sette laptop laderen i ei ujordet kontakt.. og om du ikke har det så kan du jo prøve å teipe over jordings punktene på kontakta.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...