Gå til innhold

Asus EEE tråden


Cursio

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+89234341

Har mer info om dette, men gidder ikke ta bryet med å finne det frem med den innstillingen din. Påstanden jeg besvarte var at nyeste BIOS rettet opp feilen, noe jeg påpekte at ikke gjelder alle. Det har nytteverdi for deg siden du da går fra å tro det er fikset, til å vite at det ikke er fikset for alle. Vil ikke si det er "EKSTREMT lite informativt" som du kaller det. Samme konsept som elgskilt: de opplyser om at det ofte er elg i nærheten, men de forteller deg ikke nøyaktig hvor og når elger kommer ut i veien. Forslår du sender en mail til Mesta og opplyser om at slike skilt er "EKSTREMT lite informative" siden de ikke forteller når elgen kommer. De blir sikkert like interessert i å hjelpe deg ungå elg etterpå som jeg er på å hjelpe deg kjøpe riktig RAM nå.

Endret av Slettet+89234341
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
La meg omformulere meg: Velkommen til Diskusjon.no på Internett.
Takk takk!

 

Her diskuterer vi ting, og setter pris på personlige meninger og råd og tips uten akademiske krav til referanser.
Godt begrenset nytteverdi, med andre ord.

 

Her poster vi ikke to innlegg etter hverandre, vi slår dem sammen ved å bruke redigeringsfunksjonaliteten.
Ja, jeg kan se at det er ett poeng når softwaren som kjører forumet er fullstendig .. .. Vel, at det er valgt ett ikke-threaded forum-opplegg. Jeg skal rette meg etter denne åpenbart veldig viktige regelen. Det er imidlertid ingen regel som sier "du trenger ikke poste oneliners bullshit". Og det er ikke noe "Thanks" knapp, så hvis man faktisk vil være høflig og takke for hjelp, så må man desverre poste en egen forbanna post om det.

 

Og så prøver vi å ikke oppføre oss som hissige lemen med en gang noen forsøker å hjelpe oss uten å nå opp til kravene våre.
Okay, jeg skal prøve å huske på det.

 

Dessuten glemte du å nevne at det er vanlig å gå under pseudonym her, ikke slik jeg (og forsåvidt Capt'n) gjør, BLASTER ut med våre egentlige navn.

Lenke til kommentar
De blir sikkert like interessert i å hjelpe deg ungå elg etterpå som jeg er på å hjelpe deg kjøpe riktig RAM nå.

Du, det er helt greit. Jeg skal prøve og overleve selv uten din hjelp. Sitt tight på infoen din du - trykk den gjerne opp i rævva, så er du sikker på at jeg ikke får får tak i den.

 

PS: Sånt vås-svar som at "Det gjelder ikke alle", og så avslutte der - det er KLASSISK boss-svar, fiske etter "å pliz Captain, del din allvitenhet med meg"-greier, som provoserer meg merkelig mye. Derav min avfyring.

 

Beklager Captain - det skal ikke gjenta seg. Jeg skal bare la være å lese svarene dine, så blir vi nok skikkelig happy begge to.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+89234341
Beklager Captain - det skal ikke gjenta seg. Jeg skal bare la være å lese svarene dine, så blir vi nok skikkelig happy begge to.

 

 

Supert! Trykk på "my controls" på venstresiden, under "options" finner du "manage ignored users". I "add a new user to your list" srkiver du inn mitt brukernavn og trykker "update ignored users".

 

BTW, en avsluttende tankestrek: Fallt det deg inn at en post som er skrevet kl 6:15 en torsdagsmorgen er skrevet i hui og hast før evt jobb (i dette tilfelle eksamen), og at vedkommende som skrev posten kanskje ikke hadde tid til å grave opp modellnummer på rambrikken som sitter under et fastskrudd lokk på laptopen? Falt deg deg kanskje også inn at "trust me, i know" refererer til at jeg selv har en RAMbrikke som ikke funker, og ikke noe annet? Personlig synes jeg det forumet her klarer seg uten brukere som deg, som ikke gjør annet enn å trippelposte "fordi det ikke er threaded forum og det er dårlig i 2009" og klager over at poster fra folk som verken har betalt for å sitte her eller skylder deg personlig noen som helst tjenester ikke er "informative nok". Jeg vet ikke hva du tror et forum er, men det er ikke din personlige gjeng med slaver.

Endret av Slettet+89234341
Lenke til kommentar
Beklager Captain - det skal ikke gjenta seg. Jeg skal bare la være å lese svarene dine, så blir vi nok skikkelig happy begge to.

BTW, en avsluttende tankestrek:

Ha-ha. Ho-ho.

 

Tenk at du klarer å komme trekkende med "trippelposting" igjen, hva? Seriøst?

 

Ellers: Lykke til med eksamen, gutt. Håper den er i Perspektiv 101.

 

Det har jeg ikke hørt om, men kan virke som en skjermsparer - har du sjekket denne?

.. som forøvrig vel kan finnes ved å høyreklikke en plass på tom desktop, properties, Screen Saver.

 

[Dette forumet er så intelligent at det kobler sammen fullstendig urelaterte poster, sånn at jeg ikke skal trippelposte ever igjen. Wow, kanon. Det gjør virkelig en god del for oversikten, altså. Det er MyBB, ai? Hvorfor har diskusjon.no ikke cred'a det noen plass? - men MyBB skal visstnok ha "Threaded view" - hva har jeg gått glipp av?]

Endret av stolsvik
Lenke til kommentar
Threading er forøvrig essensielt. Du henger kanskje ikke på forum som har slike åpenbare løsninger du, hva?
Det har vel å gjøre med lavere inngangsterskel for nye brukere.

Jeg synes Wikipedia sammenfatter kompleksiteten av trådet visning på en ganske grei måte

http://en.wikipedia.org/wiki/Threaded_discussion[/url] ']Disadvantages

A disadvantage of hierarchical threading over flat threading is an increased level of complication, and such a view therefore requires an increased level of comfort and sophistication on the part of its users. It is therefore not surprising that its takeup has been heaviest in some of the oldest and/or most sophisticated of online communities, such as Usenet, CIX or Slashdot. Web chat and comment systems are, by comparison, younger and open to a wider audience, and as such hierarchical threading is only recently becoming commonplace in such arenas.

Imposing a tree hierarchy also tends to fragment discussion within a topic: messages tend to be responded to individually. It is arguable that this leads to a more confrontational debating style in fora that use hierarchical threading. However, true though that may be, if a direct threaded reply is no longer possible due to volume of replies to the desired post, users are now often using quotes by the person they are responding to in order to keep the conversation on track and flowing smoothly. This is recommended by most message board communities in the event that the threading has reached its otherwise comprehensive limit.

When users are able to choose their personal display mode, the hierarchical structure can easily be disrupted and become unusable: Users of the flat threading mode may append their reply to the most recent post by default, regardless of what post is actually replied to. This is a significant weakness of the hierarchical display mode on any forum that can also be browsed with a flat display.

Og jeg synes sjeldent at det er noe problem med rotete diskusjoner her så lenge folk er flinke til å sitere det som skal siteres. At flere poster blir slått sammen til én har jeg aldri sett på som noe problem. Og for å gjøre det enda enklere å smekke alt inn i én post har vi 'Sitat'-knappen (ikke 'Svar'-knappen) slik at du kan sitere flere brukere samtidig og slippe å lage flere poster.

Men jeg skjønner at det kan virke rotete i begynnelsen hvis du kommer fra et tungt trådet miljø. Slik er det for meg når jeg ramler over et trådet forum også.

Lenke til kommentar
.. masse ..

Takk for veldig informativt svar. Wikipedia-artikkelen var også streit nok. Jeg vet ikke om jeg helt kjøper argumentet om lavere inngangsterskel, though - det er pigadø nok av knapper og jævelskap - og sitat-knapp, liksom?! Skal mora mi vite om den, da? 12-åringen? .. og man mener at de samtidig ikke har mulighet til å forstå threading? - selv om sitat'ing jo kan argumenteres for å kun være "poor mans threading", for å omgå problematikken.

 

Ett argument for non-threading, og her kommer konspirasjonsteoriene, er at det fordrer større dedikasjon og mer frekvent besøksrate av brukerne for å ha mulighet til å følge med. Dette fordi at hvis man "mister tråden", så er det faenmeg pøkk umulig å plukke den opp igjen: Det pågår jo gjerne en gjeng bokstavelig talt interleaved samtaler i slike forum. For å ha sjangs til å se om det angår DEG, så må du jo innom HVER GANG du får sånn update-mail. Veldig fint for et for-profit nettsted, hva? Veldig irriterende for MEG, ihvertfall.

 

Hvorfor har man valgt payware for board software? Det skulle jeg, seriøst, virkelig ha likt å visst. .. og btw, jeg tenkte ikke "trengs å kreditere" - men mer at det er kjekt for brukere å vite, sånn som meg. Er det hackere man skal prøve å skjule seg for, så er jo det selvfølgelig meningsløst - de tar ett blikk på source'en før de kjenner igjen layouten, og dermed har de typa det.

 

PS: Hvis du vil ha skikkelig grusom følelse av non-threading, så sleng over på TheServerSide.com. Herregud - det er umulig å følge en diskusjon - en "strøm". Ihvertfall har ikke jeg funnet "Make It Sane Already!" knappen enda.

Endret av stolsvik
Lenke til kommentar
Hvorfor har man valgt payware for board software? Det skulle jeg, seriøst, virkelig ha likt å visst. ..
Det er et såpass stort forum (Norges nest største?) at jeg tror de trenger supporten og stabiliteten som betalvare kan garantere. Det yter muligens bedre enn andre frivillige prosjekter også, og det er absolutt å foretrekke på et så stort forum.

 

og btw, jeg tenkte ikke "trengs å kreditere" - men mer at det er kjekt for brukere å vite, sånn som meg.
Å ta vekk krediteringen på GPL-lisensierte produkter tror jeg ville vært litt på kanten (kanskje ikke helt ulovlig, men i hvert fall umoralsk), så der tror jeg faktisk man "trenger å kreditere". IPB er forøvrig nevnt i skin-listen nederst til venstre på hver side. Jeg bruker IPB-skinet, så jeg får en fin IPB-logo øverst på hver side. Edit: Og det er ikke reklame i IPB-skinet heller. Endret av endrebjo
Lenke til kommentar
Hvorfor har man valgt payware for board software? Det skulle jeg, seriøst, virkelig ha likt å visst. ..
Det er et såpass stort forum (Norges nest største?) at jeg tror de trenger supporten og stabiliteten som betalvare kan garantere. Det yter muligens bedre enn andre frivillige prosjekter også, og det er absolutt å foretrekke på et så stort forum.

Må bare få kommentere: "stabiliteten"? Er det trolling, eller vitsing, eller noe annet? ;) Du vet at Linux er open source? At facebook kjører på open source? At .. ja selvfølgelig vet du alt dette. Så jeg synes "stabilitets" argumentet jo er helt vilt.

 

Support er jo ett poeng - du kan ringe noen akkurat når du trenger det, og si at JEG BETALER LØNNA DI FOR FAEN; HJELP MEG !!!!! Men du vet jo selvfølgelig også hvordan support på Open Source virker - den virker omtrent eksakt som dette her. Man får ofte svar. Noen drit-dårlige, andre steinbra. Men det gjør man altså også med payware, i følge min erfaring.

 

og btw, jeg tenkte ikke "trengs å kreditere" - men mer at det er kjekt for brukere å vite, sånn som meg.
Å ta vekk krediteringen på GPL-lisensierte produkter tror jeg ville vært litt på kanten (kanskje ikke helt ulovlig, men i hvert fall umoralsk), så der tror jeg faktisk man "trenger å kreditere". IPB er forøvrig nevnt i skin-listen nederst til venstre på hver side. Jeg bruker IPB-skinet, så jeg får en fin IPB-logo øverst på hver side. Edit: Og det er ikke reklame i IPB-skinet heller.

Sannelig - det var ei skin-liste det der hvor det står hardware.no?! Jeg trodde det var en "jump to site" eller noe sånn.. (Og jeg ville ikke tatt "IPB" uansett, da.. Men pytt pytt.)

 

Takk igjen.

 

PS: Jeg tror ingen har godt av å bruke payware for noe så common component som ett board. Og da hjelper man heller ikke verden framover. Facebook og Google lanserer jo f.eks. hele tiden open source, og all innovasjonen de gjør med f.eks. PHP og cached og alt slikt blir dytta rett tilbake til verden. Apple, til og med - webkit. Nå Google Chrome. Herlig.

Lenke til kommentar
Må bare få kommentere: "stabiliteten"? Er det trolling, eller vitsing, eller noe annet? ;) Du vet at Linux er open source? At facebook kjører på open source? At .. ja selvfølgelig vet du alt dette. Så jeg synes "stabilitets" argumentet jo er helt vilt.
Jeg vet veldig godt at mye open-source-programvare er dønn stabilt, men det finnes også en god del open-source-programvare som ikke er det. For en bedrift som Edda kan det derfor virke betryggende å gå til en bedrift (Invision) og få garantert stabilitet på én av deres releaser.

Jeg kjenner forum-utviklingsmiljøet for dårlig til å kunne si noe spesifikt om de tilgjengelige open-source-løsningene. Men på andre områder finnes det nemlig en god del open-source-prosjekter som driver mer med innovasjon (stadig legge til ny funksjonalitet) enn bugfixing, og dermed kan det være vanskelig å gå inn og velge én release som du vil basere deg på. Hvis det ikke er tilfellet på de store forum-prosjektene så må du bare ha meg unnskyldt.

 

Support er jo ett poeng - du kan ringe noen akkurat når du trenger det, og si at JEG BETALER LØNNA DI FOR FAEN; HJELP MEG !!!!! Men du vet jo selvfølgelig også hvordan support på Open Source virker - den virker omtrent eksakt som dette her. Man får ofte svar. Noen drit-dårlige, andre steinbra. Men det gjør man altså også med payware, i følge min erfaring.
Canonical betaler utviklere for å gi ut Ubuntu gratis, og tjener etterpå penger på supporten. At de greier å tjene penger på den måten betyr at community-supporten ikke er et godt nok alternativ for alle, blant annet bedriftsmarkedet. Sånn kan det faktisk bli med forum-programvare også, og siden forumet (reklamen på forumet) er én av inntekstkildene til Edda har de sikkert funnet ut av forumkostnadene er verdt det.

 

PS: Jeg tror ingen har godt av å bruke payware for noe så common component som ett board. Og da hjelper man heller ikke verden framover. Facebook og Google lanserer jo f.eks. hele tiden open source, og all innovasjonen de gjør med f.eks. PHP og cached og alt slikt blir dytta rett tilbake til verden. Apple, til og med - webkit. Nå Google Chrome. Herlig.
Facebook kjenner jeg ikke spesielt godt til, men jeg ser ikke helt poenget med at Google skal lage enda en linux-basert lettvektsdistro når det allerede finnes f.eks Splashtop (eller Asus ExpressGate som det kalles her i Asus-tråden) som gjør nøyaktig det samme. Hvorfor kan ikke Google hjelpe til med å dytte det etablerte prosjektet fremover?

Chrome OSet som jeg prøvde var forresten latterlig ustabilt til å være basert på den stabile linux-kjernen og X.org og den relativt stabile Chromium.

Lenke til kommentar

Sovehest: sjekk forum.eeeuser.com, tror det er noen guides der :)

 

stolsvik: hva i helsiken skal du med threading når du ikke en gang klarer å holde deg til tema i en lineær tråd? Du bommer så fullstendig på retningslinjer og skikk på dette forumet, og samtidig kommer og forteller hvordan andre skal diskutere og forumet være oppbygd. Skjerpings...

Endret av cecolon
Lenke til kommentar
stolsvik: hva i helsiken skal du med threading når du ikke en gang klarer å holde deg til tema i en lineær tråd? Du bommer så fullstendig på retningslinjer og skikk på dette forumet, og samtidig kommer og forteller hvordan andre skal diskutere og forumet være oppbygd. Skjerpings...

:blush: Huff her var det mye skjenn..

 

Skal skjerpe meg nå. Captein skal få tilbake forumet sitt. :!:

 

(Men det er fare for at jeg kommer tilbake for å spørre om f.eks. hvor på-knappen er og sånn når jeg faktisk får boksen!)

 

Ellers: God jul!

 

PS: Spennende hvor mye greiere endrebjo var. Sikkert fordi at han har et så flott fornavn!

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+89234341
Noen som har prøvd å bytte harddisk på 1101HA? Så vidt jeg har fortstått ligger den godt innpakket i diverse dill. Satt meg ned i gårkveld med ambisjoner om å sette inn en SDD, men slo det fra meg da jeg hadde skrudd ut 4-5 skruer bakbå, og skjønte det var mye som manglet.. :)

 

 

Du må basically skru den fra hverandre fra fremsiden, altså gå inn under tastatur: http://netbookitalia.it/asus-eee-pc-1101ha...i-hardware.html

 

Irriterer meg litt at det er slik, ellers hadde jeg vurdert SSD.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...