Gå til innhold

Asus EEE tråden


Cursio

Anbefalte innlegg

Ikke fulgt med så veldig i det siste på markedet. Men forventer snart at Asus eller noen andre kommer med dvd-rom i nettpc'ne sine. Klart det vil koste mer men jeg ser ikke noe poeng i å ha en pc uten jeg :)

Blir ikke noe PC før etter neste sommer så satser på at noen klarer å fikse pynten på kaka til da!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mmm.. Tror jeg satser på XP jeg, det jeg er vant til. Så får jeg heller prøve å nlite versjonen min. Er forsåvidt greiest å kjøre samme som jeg kjører på de andre maskinene her i huset antar jeg.

 

Kan en bruke samme nlited versjon som noen andre har, om en bare bytter ut key'n?

 

 

Skal gå greitt det ja :)

 

Noen som har en nlited versjon av windows xp home, som en kan få bruke? Beklager om det strider mot reglene, men XP key har jeg jo naturligvis selv...

Lenke til kommentar

Sitter her og vurderer å kjøpe en Asus EEE eller Acer Aspire One for tiden, men har ikke peiling på hvilke av modellene som er bra. Jeg skal hovedsakelig bruke den til internettsurfing, musikk, litt film, og på skolen. Jeg har spillkonsoll og en brukbar "slepbar" laptop 15,4" så med andre ord skal ikke denne brukes til film. smile.gif

 

- Jeg trenger litt lagringsplass så stor harddisk er ikke en dum ting for meg.

- Batterilevetid er kos.

- Godt tastatur

- Minimum 1GB ram

- God byggekvalitet og et solid tastatur.

 

Hvilken modell er den som passer best til mitt bruk av de som er på markedet nå?

 

Er det noen som vet om det blir en prisreduksjon på noen av modellene sånn i tilfelle at jeg kan gjøre et bedre kjøp i nærmeste fremtid? Eller kanskje nye modeller. Jeg har ikke hastverk bare så det er sagt.

 

En ting til, hva er bra med Asus EEE sånn generelt i forhold til Acer Aspire One og MSI Wind eller eventuelt en annen ultraportabel PC? Håper at noen kan gi meg et godt svar til en som ikke er opptatt innen ultraportabel bærbar verdenen.

 

Jeg er villig til å betale max 3000.- Men håper på en litt lavere pris for noe brukbart. wink.gif

 

Mvh Narrie ;)

Endret av Narrie
Lenke til kommentar

aGal: Du vil nok bli skuffet, en netbook har bare ikke behovet for cd/dvd. Det vil gjøre alt mye mye dyrere, og det bryter jo med hele netbook konseptet. Ikke bare at drevet i seg selv koster, det vil også bli mindre plass til de resterende komponentene noe som vil presse prisen all-over rett til værs.

 

Narrie: For deg vil jeg anbefale AAO med 160GB disk, mocca farget. Den er stylish. Stor disk, den er dyr det er den. Du kan ta 120GB utgaven i blå også, begge alternativene er dyre. Over 3000, men det må du opp i. 8/16GB SSD holder ikke.

Lenke til kommentar
En ting til, hva er bra med Asus EEE sånn generelt i forhold til Acer Aspire One og MSI Wind eller eventuelt en annen ultraportabel PC?

 

Det som i mine øyne gjør Asus EEE 901 "bedre" enn Acer One og MSI Wind (og Toshiba NB100 etc) er at den er mindre (og i tillegg har 6-celler batteri som standard). Når Asus kommer med EEE 1000 vil denne riktignok være like stor som MSI Wind. Jeg skjønner ikke hvorfor produsentene lager mini-pcene større og større. Slik jeg ser det blir hele vitsen borte. MSI Wind er bare litt mindre enn min 12" HP laptop og derfor helt uaktuell. Jeg vil ha en liten pc som kan puttes i dokumentmappa og derfor ble valget Asus EEE 901.

Lenke til kommentar

Lite problem her. Har en ISO med nlited versjon av Windows, som jeg vil legge inn på en usbpenn for å legge inn på maskinen. Har fulgt en oppskrift for å gjøre minnepennen bootable, men får feilmelding når jeg bruker usb_prep8. Programmet finner ikke riktig Windows filer...

 

Har noen tips til andre måter å gjøre det på, evt. andre program for å gjøre minnepennen bootable?

Lenke til kommentar
aGal: Du vil nok bli skuffet, en netbook har bare ikke behovet for cd/dvd. Det vil gjøre alt mye mye dyrere, og det bryter jo med hele netbook konseptet. Ikke bare at drevet i seg selv koster, det vil også bli mindre plass til de resterende komponentene noe som vil presse prisen all-over rett til værs.

 

Haha, finnes jo allerede en med DVDbrenner faktisk.

Multicom har en fin en uten at det koster så mye, veier litt mer men:

http://multicom.no/SystemConfigurator.aspx...101186%3bfl%3a0

 

Da forventer jeg nesten at andre følger etter :)

Lenke til kommentar
er det mulig å øke lydvolumet på eee 901? er ikke akkurat alt for mye trøkk i høytalerne

Joda, bare søk på google:

 

"Turn your eeepc into a $100.000 hifi mega sound system, just by installing a small piece of genius free software"

 

Sorry, måtte bare. hehe

 

bruker jeg vlc så klarer jeg å få høyere lyd enn i firefox (youtube) einstein

Lenke til kommentar

Jeg trives godt med en AususEEE 7" den er enkel å ha med seg, starter opp på 20-30 sek og stenger av etter 3-4 sek.Brukte/prøvde Win tiny xp, men da ble den treg.Har nå xandro installert og fått lagt inn software som Telenor mobilt bredbånd virker med.Problemet er kun webtv,får ikke installert siste Flash player som kreves hos nrk.no.Har noen et tips til nybegynner i Linux? På forhånd takk...(Windows er kommet lengre en Linux når det gjelder multimedia for grønnskollinger)

Lenke til kommentar

skulle tro at flash installering er så enkelt som å hente ned tar.gz fil fra:

http://www.adobe.com/go/getflashplayer

 

og så pakke ut libflashplayer.so filen inni der til /home/"brukernavn"/.mozilla/plugins/

 

(bytt ut "brukernavn" med det som passer, skulle ikke være mange alternativene)

 

start så på firefox og skriv så about:plugins i addresselinja, om alt funker så skulle en finne flash med versjon 10 nevn i siden ;)

Lenke til kommentar
etter at jeg tok ut batteriet og kjørte litt uten batteri så plugga jeg inn batteriet, nå står det at det 252526462 timer igjen av batteritiden. dette har det gjort i en uke. hvordan fikser jeg det?

 

 

Må ikke finne på å gjøre noe som helst, du har jo batteri nok for hele livstiden til pc'en + mye mer :p

 

Hehe, nei jeg vet ærlig talt ikke, prøvd å plugge batteriet ut igjen? lade det helt ut for å lade det opp igjen?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...