Gå til innhold

Patenterer uknuselig DRM


Anbefalte innlegg

Men om dette kun skal brukes til "forensics", hvor RIAA-detektivene i sorte dresser kan sitte og spore opp hvilken 14-åring som først uploadet en sang på bittorrent, så kan det sikkert funke å bruke vannmerker. Såfremt salg av musikken ikke er anonym da. Selv kommer jeg hvertfall ikke til å kjøpe mer musikk om jeg blir avkrevd fulle personopplysninger hver gang jeg skal kjøpe en CD eller andre medier.

<..>

Kort og godt tror jeg denne løsningen kun er anvendbar til å spore opp filer, for å finne lekasjer. Og det er igjen bare praktisk når distribusjonen er liten nok. F.eks. til å spore opp pre-releaser av musikk eller filmer.

9497803[/snapback]

Det er jo mulig å vannmerke samtlige filer med f.eks kredittkortnumret til den som kjøpte musikken over nettet. Når de finner opplastede filer på nettet så kan de sammenligne det med et ikke-vannmerket spor for å finne kredittkortnumret til kilden. Dvs. det er jo ikke nødvendigvis den personen som har lastet opp filene likevel, men jeg regner med de sender ut trusselbrev til kildene og statuerer noen eksempler for å vise at "storebror ser deg". Altså en slags skremmeteknologi.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Denne teknologien har opprinnelig blitt benyttet av det amerikanske forsvaret for å identifisere at det virkelig er en amerikansk soldat de snakker med. Siden dette blir nå benyttet i produkter som skal nå markedsfører tyder på at det er mulig å unngå denne vannmerking(utdatert), eller så er amerikanerne virkelig i trøbbel.......

9498018[/snapback]

Jeg tror du prater om noe helt annet: Automatisk stemmeidentifikasjon basert på kjennetegn ved ulike folks stemmer. (Akustiske egenskaper ved stemmebåndene, halsen og munnhulen). Det er neppe noe vits å gjøre tilsvarende identifikasjon artistene. "Jepp, dette er Jennifer Lopez, send arrestordren!" :p

Lenke til kommentar

En annen fordel (for plateprodusentene) med og vannmerke filene med kreditkortnr til kjøperen er jo at han må være jævilg dum hvis han skulle finne på og dele den fila på nettet. Det blir jo nesten som og dele kreditnr til alle og en vær på nettet og si, her er kreditkortnr mitt kom og tøm kontoen. Da ber jo han om trøbbel.

Lenke til kommentar

Å putte kredittkortnr. i vannmerkene er temmelig idiotisk, selv for RIAA å være. Da blir det nok heller snakk om et kundenr av noe slag, som kan spores tilbake til kjøperen.

 

Uansett holder jeg fast på hva jeg skrev i tidligere innlegg, at dette nok er mest praktisk så lenge distribusjonen er begrenset (pre-release av musikk og film). Etter verkene har blitt distribuert over alle bauer og kanter, vil piratene alltid finne på noe lurt. I verste fall blir det helt uskyldige kunder som blir rammet, mens stor-piratene går fri. Feks. ved fysisk tyveri av mp3-spillere, eller datainnbrudd på andres PC-er.

Lenke til kommentar
Uten å ha lest tråden i helhet, så virker det som at man også her synser litt for mye i hvordan dette virker og mulige måter å unngå dette på.

9500200[/snapback]

At det finns måter å unngå det på, er vel opplest og vedtatt?

 

Man vil alltid kopiere musikk, i verste fall analogt. Og selv om man ikke skulle klare å fjerne vannmerket, så skal det jo (ifølge Microsoft) ikke kunne høres. Dermed går det fint å spille av musikken likevel.

 

Eneste måten å få til et idiotsikkert system basert på denne teknologien, er å innføre Nazi-regime verden over, som konfiskerer alle radioer og annet utstyr som kan brukes til opptak/kopiering. Og deretter bare tillate salg av MS-autorisert utstyr som nekter å spille/ta opp lyd som ikke har korrekt vannmerke. Realistisk? Neppe.

 

Poenget mitt er at selv denne karen her har ikke makt nok til å lure hele verden til å kjøpe slik teknologi som i praksis bare kommer plateselskapene til gode, og er en ulempe for alle andre:

billgates.jpg

 

Jeg tipper at de fleste kloke hoder i Microsoft skjønner at kopibeskyttelser er umulig i lengden. Men det er dessverre et evig rotterace, hvor de fleste store aktører i mediebransjen krever "bombesikker" DRM, og dermed må Microsoft, Apple og andre være med på leken :thumbdown:

Endret av Langbein
Lenke til kommentar

Tror ikke det i grunn.

 

Om et vannmerke skal kunne bestå over til analog, så betyr det at dette merket befinner seg i lydbildet.

 

Siden denne krypteringen ikke krever spesiell hardware for å sikre at lyd fra cd og hele veien til høytaleren foregår på en kryptert forbindelse, så vil dekryptering måtte foregå i minnet før signalet skal over til lydkort. Dette vil man antagelig kunne sniffe, eller bruke andre teknikker for å få tak i den u-krypterte versjonen.

 

Det geniale med digital lyd er at den digitale signalet er likt for hver avlytting, i motsetning til analoge signaler som påvirkes av støy og andre faktorer.

 

Det betyr at man kan ta samme låt, men kjøpt av ulike folk (forksjellig vannmerke), så vil man med minst 2 filer kunne finne forskjeller og likheter i den digitale strømmen som representerer lyden. Det er dette som gir grunnlag for å lage en versjon uten vannmerke, eller ødelegge vannmerket slik at det blir ubrukelig.

 

For enten er dette vannmerket i morm av lyd vi ikke hører (over/under hørbar nivå), eller at lyden i seg selv er direkte modifisert. Skal man overføre slike signal til analog så må denne modifiseringen faktisk bli ganske tydelig skal det overleve støy, forvrengninger osv, men utenkelig er det dog ikke. Des tydligere, des enklere å fjerne eller å ødelegge sier nå jeg.

 

Mulig min lille tanke her har noen feil, men er litt sløv etter i går kveld :)

Lenke til kommentar
Siden denne krypteringen ikke krever spesiell hardware for å sikre at lyd fra cd og hele veien til høytaleren foregår på en kryptert forbindelse, så vil dekryptering måtte foregå i minnet før signalet skal over til lydkort. Dette vil man antagelig kunne sniffe, eller bruke andre teknikker for å få tak i den u-krypterte versjonen.

9500366[/snapback]

Det er snakk om et vannmerke, ikke kryptering.

Lenke til kommentar

Sammenligning av to filer vil neppe hjelpe siden det er snakk om spredebåndsteknologi, for dataene er da smurt ut over det hele og filene vil se helt forskjellige ut.

 

Spredebåndsmodulerte signaler tåler mye juling før de går dukken, de kan gjerne ligge under støygulvet og likevel være lesbare med den rette dekoderen. Du kan pitch-skifte, taktendre, båndfiltrere, konvertere (til f.eks. OGG, AAC MP3), resample, ta opp med mikrofon og mye, mye mer, og vannmerket vil likevel kunne overleve.

 

Sannsynligvis vil musikken bli helt ulidelig før vannmerket blir for ødelagt til å kunne leses.

 

Skal du slette vannmerket uten å ødelegge musikken, har du ikke mange mulighetene, men jeg tror at det ville i teorien kunne fungere om en legger på et annet signal med samme nøkkel, men det finnes såpass mange mot-mot-tiltak at dette neppe er nok alene. En bør regne med at de som lager vannmerket har tatt sine forholdsregler, det er såpass mye penger i dette.

Lenke til kommentar
Men sett to eller flere identiske plater i PC-en, les av platene digitalt og sammenlign innholdet bit for bit. (Gjøres lett i riktig programvare). Siden platene skal ha unike vannmerker MÅ det være forskjell på bit-strømmen fra de to platene.

Siden det er spredebånd er signalet spredt over et bredt frekvensbånd og derfor vil svært mange bit være forskjellige fra fil til fil.
Sy sammen filene som en glidelås med f.eks 1ms fra den ene plata stokket sammen med 1ms fra den andre plata osv så får man en lydfil som fungerer som den skal men der vannmerket er kappet i småbiter og stokket godt.

Det vil neppe fungere, en god dekoder vil da se begge vannmerkene. Husk at f.eks. GPS-signaler benytter mange sendere i samme bånd på en gang, det er likevel ingen problemer med å løse opp signalene frahverandre, og det selv om GPS-signalene ligger under støygulvet.
En annen metode er å sammenligne mange like plater og fjerne de bit'ene som avviker fra normalmønsteret på de fleste av de andre andre platene.

Dersom alle filer er vannmerket vil det neppe være noe som er normalt, selv om det kan fremstå slik. Tvert om risikerer du å legge inn enda et vannmerke.
Med forbehold om at jeg ikke er ekspert på digital vannmerking så tror jeg dette kan være en metode å knuse det uknuselige.

9493090[/snapback]

Jeg er ikke overbevist, se f.eks. CDMA som et eksempel på spredebånd. I tillegg er spredebånd her brukt nettopp for å være vanskelig å detektere.

 

Det finnes systemer for å detektere at steganografiske data er lagt til, mulig de kan detektere at et vannmerke finnes.

Lenke til kommentar
Hvordan kan et vannmerke hindre at noe kopieres....

9500480[/snapback]

Jeg "forstår ikke" hvordan dette skal kunne virke som hindrende for piratkopiering.

9500941[/snapback]

Det vil ikke hindre kopiering, men man kan se at to filer kommer fra samme person (selv om de har modifisert musikken). Det kan altså brukes til å identifisere spredere.

Lenke til kommentar
Zerd:

Jeg forstår den biten av det. Men fortell meg hvordan de vil identifisere sprederen når vannmerket settes ved produksjon?

9501116[/snapback]

 

ulike mottakere av en plate får plater med ulike vannmerker.

 

Dette vil si at hvis f.eks en promo kopi som er gitt ut før platen offisielt lanseres, havner på nettet vil de kunne vite hvor denne lekasjen kommer fra.

 

Dette er i hvertfall en mulighet. Hvis vannmerket inneholder serienummeret til hver plate, og man registrerer hvilke registreringsnummer som sendes til hvilke mottakere vil man kunne vite hvilken mottaker som er ansvarlig for at platen ble lekket ut på nettet.

 

Dette er kun ett eksempel på hva denne teknologien kan brukes til, men det mest sannsynlige scenario i det minste i begynnelsen.

Lenke til kommentar
*snipp*

9501047[/snapback]

 

Nå har jeg ikke så god peiling på vannmerker, men hvis dette skal brukes til å spore opphavet til en piratkopi, vil ikke da noen av disse metodene holde til å i det minste endre vannmerket slik at ingen vet hvor den kommer fra?

 

Og hvis vannmerket ligger i lyden, hva hindrer noen i å lage en avspiller som rett og slett ikke gidder å bry seg om vannmerker og spiller av uansett? (dette forutsetter selfølgelig at denne teknologien brukes på et åpent og kjent format... dvs et format som ikke gjør at microsoft kan kreve at man lese vannmerket for å få lov til å støtte formatet.) Tror det er her svakheten ligger hvis man snakker om direkte kopibeskyttelse...

Endret av Dipso
Lenke til kommentar
Kan det settes sammen kan det taes fra hverandre igjen.

Det betyr slett ikke at en enkel algoritme kan reverseres med samme enkelhet. Ett eksempel er primtall: det er banalt enkelt å multiplisere at par enormt store primtall, men det er svært tidkrevende å faktorisere dette produktet.
Så enkelt er det bare.

At noe er mulig betyr ikke at det er enkelt. Om det tar en million år å knekke en kode så kan koden være akseptabel til sitt bruk.
Og jeg vedder boksern min på at det tar vesentlig kortere tid å ta det fra hverandre enn det gjorde å sette det sammen.

OK: du kan godt beholde boksern din, men fortell meg hvordan du vil knekke Y-koden? Pentagon vil få totalt spader om du greier det ingen har greid på ca. 30 år, men jeg er naturligvis villig til å se deg forsøke når du går så hardt ut på banen. Siden denne benytter spredebånd er spørsmålet fullt ut relevant i denne diskusjonen.
Såvitt meg bekjent fins det ikke et eneste 100% sikkert system i verden, være seg innbruddsalarmer til kopi beskyttelse. Det vil heller aldri eksistere

9496436[/snapback]

Perfeksjon er ikke alltid nødvendig når greit nok er tilstrekkelig.
Lenke til kommentar
Zerd:

Jeg forstår den biten av det. Men fortell meg hvordan de vil identifisere sprederen når vannmerket settes ved produksjon?

9501116[/snapback]

 

ulike mottakere av en plate får plater med ulike vannmerker.

 

Dette vil si at hvis f.eks en promo kopi som er gitt ut før platen offisielt lanseres, havner på nettet vil de kunne vite hvor denne lekasjen kommer fra.

 

Dette er i hvertfall en mulighet. Hvis vannmerket inneholder serienummeret til hver plate, og man registrerer hvilke registreringsnummer som sendes til hvilke mottakere vil man kunne vite hvilken mottaker som er ansvarlig for at platen ble lekket ut på nettet.

 

Dette er kun ett eksempel på hva denne teknologien kan brukes til, men det mest sannsynlige scenario i det minste i begynnelsen.

9501203[/snapback]

Dvs. det samme systemet man benytter på Oscar previews. Men dette vil fungere dårlig i salgsammenheng, som er mitt poeng.

 

Hvordan vil et unikt serienummer i vannmerket(i musikksporene) på en solgt CD hjelpe musikkbransjen å finne sprederen? Den tror jeg dårlig på.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...