Gå til innhold

Kamerat som er litt voldsom med dyr


Anbefalte innlegg

På torsdag henter jeg valpen min. Jeg har en kompis som kjører taxi og han kommer innom 2-3 ganger i uka. Han liker ikke hunder spesiellt og har det med å kødde med dyra mine når han er innom. Han dunker på fiskene til de neste hopper ut av akvariet og alle kattene går seg en stor runde rundt han fordi han alltid plukker dem opp og småerter/mober dem. Jeg har sagt ifra om dette mange ganger, men han bare ler av meg. Jeg vil ikke at han skal kødde og styre med valpen før den har blitt litt større og har prøvd å snakke med han om det. Det nytter ikke. Nå virker det som om han skal komme innom samme kvelden jeg kommer hjem med valpen. Han var akkurat med og hilste på knøttevalpen til lillesøs og den plukka han rett opp og holdt mot taket så den ble dritredd. Hva skal jeg si/gjøre for at han skal la valpen min få litt fred? Eller er det bare jeg som overdriver?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis det er som du sier, så overdriver du aldeles ikke.

Før han ser valpen, så ta en hvit løgn og bare si at valpen fortsatt er noe usikker, så den må ikke stresses med eller noe sånt. Det som fungerer best er vel bare å si hardt ifra. En han en god kamerat, så vil han høre på deg og respektere hunden din. Hvis ikke, så hadde jeg bare blitt sur og sagt rett ut hva jeg syntes om den oppførselen med dyrene. Respekterer han ikke det, så send han ut.

 

Var kanskje litt hard nå, men liker ikke folk som plager dyr og ikke vil høre på når de blir fortalt at de gjør det.

Lenke til kommentar

Takk for gode råd. Jeg må nok ta en prat til med han når jeg får valpen, kanskje han skjønner det da. Det med at jeg sa at han kjørte taxi har med å gjøre at han kommer innom til alle døgnets tider og aldri ringer først. Jeg vil ikke dra dit han bor for å besøke han pga. bosituasjonen hans.

Lenke til kommentar
På torsdag henter jeg valpen min. Jeg har en kompis som kjører taxi og han kommer innom 2-3 ganger i uka. Han liker ikke hunder spesiellt og har det med å kødde med dyra mine når han er innom. Han dunker på fiskene til de neste hopper ut av akvariet og alle kattene går seg en stor runde rundt han  fordi han alltid plukker dem opp og småerter/mober dem. Jeg har sagt ifra om dette mange ganger, men han bare ler av meg. Jeg vil ikke at han skal kødde og styre med valpen før den har blitt litt større og har prøvd å snakke med han om det. Det nytter ikke. Nå virker det som om han skal komme innom samme kvelden jeg kommer hjem med valpen. Han var akkurat med og hilste på knøttevalpen til lillesøs og den plukka han rett opp og holdt mot taket så den ble dritredd. Hva skal jeg si/gjøre for at han skal la valpen min få litt fred? Eller er det bare jeg som overdriver?

9468136[/snapback]

 

 

Hadde noen oppført seg slik mot mine dyr så hadde de faen meg fått drikke kaffen ute i regnet.

Lenke til kommentar

Hvis denne "kompisen" ikke respekterer meningene dine er han ingen god kompis. Hvis du er redd for at denne "kompisen" din skal påføre valpen din psykiske varige skader ville jeg nok kuttet ham ut. Men det er jo veldig lett for meg å si som ikke kjenner typen. Kan være vanskelig nok å kvitte seg med venner. Men du må rett og slett ta et valg, og det har du på mange måter allerede gjort. Hvis valpen er viktigst for deg, noe den da bør være, bør du kvitte deg med denne "kompisen" din. Hvis kompisen din er viktigere burde du kanskje ikke skaffet deg valpen?

 

Uansett. Når du har kjøpt/mottatt et dyr har du påtatt deg et enormt ansvar. Spesielt valper er følsomme dyr som trenger mye omsorg, kjærlighet og pleie. En skummel mann med onde hensikter er ikke bra for en valp med andre ord.

Lenke til kommentar

Han har vært her et par ganger nå og det virker som om det går bra. De to første gangene var valpen i bur og sov, og etter 10 minutter med diskusjon fikk jeg han til å skjønne at en valp ikke skal vekkes. Andre gangen bare overså han den. Håper han fortsetter sånn ^^

Tusen takk for alle råd, det har hjulpet meg med å få mot til meg og snakke med han til han skjønner det. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...