Gå til innhold

Nikon D300 og D3


Anbefalte innlegg

For de som ikke fikk det med seg, så er det kommet en slags D3 hands-on preview av en fotograf:

 

http://cliffmautner.typepad.com/my_weblog/...s-after-1a.html

 

Linken ble lagt ut av haakonts i en annen tråd.

 

Virker definitvt lovende med tanke på at alle bildene er tatt med auto-innstillingene på kameraet, og etter sigende helt ubehandlet. ISO-resultatene samsvarer også med tidligere spekulasjoner og bilder. :)

Endret av Jarmo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Greit at du ikke vil tale for døve ører, men nå snakker jeg til deg Olsen, og da bør det komme rimelig greit hva som er ideen. :)

 

Har hatt a100 over ett år nå, og begynner å gå lei. Det mangler endel ting, og forum der man kan dele tanker og ideer er få. Derfor ser jeg på D300 som er bra valg

Har lyst å begynne å ta landskapsbilder, men har også veldig gode erfaringer med Minolta 50mm 1.7, selv at jeg som oftest skyter på 2.8 fordi DoF ikke blir stor nok. Dette blir som oftest brukt til portretter vell og merke. Makro er også en ting jeg har interesse for, fordi jeg føler at man alltid har mulighet til å ta bilder med en slik linse. Muligheter overalt.

 

Jeg har ikke tenkt å bygge videre på a100, og vil derfor gå over på Nikon. Skulle gjerne tatt overgangen til evt Canon også, men for øyeblikket har de ingenting som passer meg. Det eneste hadde vært brukt 5D, men det er et "fashion-camera" i min mening, så jeg vil heller ha D300 med værtettning m.m. Må derfor begynne å bygge opp et lager med glass, og ser derfor på en 17-55 2.8 som er grei all-round, og innbytte for 50mm jeg har nå. Alt det andre jeg har nevnt er ting jeg kan bygge på etterhvert. Personlig har jeg ikke grunn til å blåse ut 5-sifret i glass allerede nå, og vil heller overveie hvert valg skikkelig når det gjelder nettopp dette. Vertikalgrep er noe jeg har savnet på a100, og synes derfor dette er et godt valg i min mening. Grepet på D300 har jeg anda ikke kjent, så det blir jo evt en smakssak når den tid kommer.

 

Håper dette oppklarte endel ting. Greit at mange setter sinnene i kok, men det er da et diskusjonsforum, ikke et "jeg har rett, og du har feil"-sted på nettet. Jeg vet mye mindre enn det mange av dere andre gjør, men dette er det jeg har gjort meg opp av erfaringer, så må det være mulig å stille spørsmål, og konstruktiv kritikk, FØR man kaller folk uvitende. Ikke alle kan like mye, og dere bør respektere det.

 

Moderator: Håper du lar dette innlegget stå, så får de heller avklare det på pm til meg etterpå. Bemerk: hvis de har lyst å hjelpe, ikke krangle.

Lenke til kommentar
...

For de som ikke fikk det med seg, så er det kommet en slags D3 hands-on preview av en fotograf:

 

http://cliffmautner.typepad.com/my_weblog/...s-after-1a.html

 

Linken ble lagt ut av haakonts i en annen tråd.

 

Virker definitvt lovende med tanke på at alle bildene er tatt med auto-innstillingene på kameraet, og etter sigende helt ubehandlet. ISO-resultatene samsvarer også med tidligere spekulasjoner og bilder.  :)

9566250[/snapback]

 

Jeg sier som han WOW! Nå er riktignok bildene små men fargene og den tilsynelatende skarpheten på høy ISOer ser vakker ut! Tenk at en stor produsent endelig tok seg til å ikke jage megapixler, men utnyttet fullt ut kvalitetene i en FF på denne måten!

 

 

Det mangler endel ting, og forum der man kan dele tanker og ideer er få.

9566341[/snapback]

 

Greit at Nikonians er stort og godt, men kvalitetsfora som Dyxum skal en lete lenge etter, spesielt mtp størrelsen på brukerbruppen (få minoltabrukere i forhold)

Endret av Fulgu
Lenke til kommentar

Jeg gidder ikke slette innlegg som faktisk er god diskusjon og fullt av ting man kan lære av...

 

Derimot kan jeg si at vi stopper diskusjonen rundt objektiver o.l. nå, og forsøker å fokusere på kamerahusene igjen :).

 

EDIT: Jeg sletter derimot innlegg som sier "kan ikke innlegg xxx og yyy slettes", osv - slik jeg ser det har vært flere av.

 

DET er off topic det, det holder fint å rapportere.

Endret av Alastor
Lenke til kommentar
Vil ikke fortsette diskusjonen med PM, blir illojalt overfor andre som følger med diskusjonen.

9565723[/snapback]

illojalt? For min del kan dere gjerne ta pissekonkurransen over PM. :roll:

 

For de som ikke fikk det med seg, så er det kommet en slags D3 hands-on preview av en fotograf:

 

http://cliffmautner.typepad.com/my_weblog/...s-after-1a.html

9566250[/snapback]

 

Og enda flere her http://www.strongphoto.com/files/20070923D200vsD3/

NB! De to øverste er fra D200 for sammenligning.

 

Håkon

Lenke til kommentar
Men 40k for et kamera er mye for en amatør.

9567571[/snapback]

Dollaren var nede i 5.5kr i dag.... ;)

9567636[/snapback]

 

Kr 27500 på BHPhoto med dollarkurs på 5.5. Dvs ca 14000 kr dyrere enn D300 her i landet. Hmmm..ikke uoverkommelig, men er jo bare amatør. Det verste trøkket kommer uansett senere ved kjøp av objektiv.

Lenke til kommentar
Kr 27500 på BHPhoto med dollarkurs på 5.5.

9567694[/snapback]

 

Nesten aktuelt å spare litt lenger og bare koste på seg en billig flytur til statene og overnight shipping fra en annen stat ;)

 

Eneste problemet i etterkant er jo at DX-objektivene ikke er optimale lenger (for ikke å snakke om at man må drasse med seg et relativt sett enormt kamera).

Lenke til kommentar
Ordrett det fyren over sa, men må legge på moms.

9567766[/snapback]

Mo...hvafornoe? Bamsemoms?

 

Som Olsen sier, ta alt ut av eskene. Tollerne bryr seg ikke om slike ting uansett, de har viktigere ting å ta seg av.

 

Dersom alt går som tenkt skal jeg til New York i des. for å handle litt småtteri:

 

NIKON D3

NIKON 70-200mm f/2.8 VR AF-S ED-IF

NIKON 24-70mm f/2.8 ED AF-S

NIKON 14-24mm f/2.8 ED AF-S

 

Besparelse på over 30 000kr den pakken (da sammenlignet med veil. USA-priser mot billigste webshop i Norge) Om jeg får en god pakkepris....enda mer. :)

Endret av JohnnyKnoxwille
Lenke til kommentar

Skal du handle inn den listen i desember bør du bestille nå og få en bekreftelse på at du faktisk får utstyret, ellers blir du nok skuffet...

Hverken BH, Adorama eller 17th Street photo har f.eks. 70-200 inne.

Jeg var hos BH i midten av august, da var de tomme, og jeg har enda ikke fått mail om at den har kommet på lager igjen, det kan bare tyde på at det enten er lange ventelister som sendes ut fortløpende, eller at de ikke har fått noen inn i det hele tatt. For ikke å snakke om de nye grom sakene som ikke er kommet i handel enda, men antageligvis har ventelister herifra og til evigheten...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...