Gå til innhold

Får bare internett på den 'ene' dataen om gangen..


Anbefalte innlegg

Ja, jeg har kjøpt ny Modem + Ruter, så har jeg installert (er vell ikke det riktige ordet) modem i Bridge mode, og Ruteren står i 'DHCP Connection (Dynamic IP Address)' (sto en plass på online.no sida at jeg skulle velge den...) Har stresset med å få nettet til å funke i 3-4 dager nå, og nå har eg fått det til å funke, men bare på den ene dataen... Om jeg logger meg på, på data #1 funker ikke data #2 så omvendt... Hva kan problemet være..?

 

Lokal Tilkobling er tilkoblet på begge...

Jeg har Telenor....

Endret av Tomk1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du setter modemet ditt i bridge må routeren ta seg av PPPoE autentiseringa . Altså ingen PPPoE programm som "ringer opp" på noen av pc`r i huset .

 

Feilen kan også ligge in en ipadressekonflikt men det er nok ikke det som er feilen her .

 

Edit! Altså logg på D-Link routeren din og velg PPPoE for deretter legge inn user/pass og lagre .

Endret av Konge
Lenke til kommentar

Jeg sier bare "så har jeg installert (er vell ikke det riktige ordet) modem i Bridge mode, og Ruteren står i 'DHCP Connection" .

 

Hvilken av disse boksene tar seg av PPPoE autentiseringen om ingen av dine pc`r gjør det . For om modemet i ditt tilfelle ett DSL-380T noe som jeg også har på bordet rett bortenfor meg her jeg sitter å skriver dette . Dette er også satt i bridge mode og kan dermed ikke gjøre autentiseringen .

 

Jeg har riktignok ikke samme router som deg men en DGL-4300 . Når dette sies så har jeg NGT men de bruker begge PPPoE som autentisering og om routeren ikke gjør autentisering noe den ikke kan når WAN står i DHCP mode så må noe etter de to boksene ta seg av PPPoE .

 

Men siden du sier at det finnes en ipadresse konflikt så ber jeg deg skjekke opp hvorfor du får dette om begge pc`r står innstilt for å automatisk motta ip . For du har vel ikke manuelt satt begge pc`r til å bruyke samme adresse ?

Lenke til kommentar

Om du setter modemet til å ta seg av autentiseringen så skal ikke det gå tilbake til bridge mode men da må routeren stå i DHCP mode .

 

Jeg vil heller tro at modemet skal stå i bro og så setter du opp PPPoE under WAN / Internet settings i routeren din . Uansett så skal du velge Dynamic IP under PPPoE settings da du får ny IP gjennom autentiseringen .

 

Du er klar over at når du setter opp modemet må pc din være koblet til modemet med en kabel og at denne kabelen etterpå må flyttes over i en av lanportene på routeren din som igjen da skal kobles til modemets port?

 

Og at du etter dette ikke kan logge på uten å flytte kabelen over til modemet ...

Lenke til kommentar

Ja, det er eg klar over...

 

Ok, Jeg prøvde å sette begge i PPPoE... Ingen internett :/ f.eks på 'Connection Up Time' fikk jeg ingenting. IP address, Subnet Mask, Default Gateway,Primary DNS Server i routeren (192.168.0.1) var det ingenting heller :| off.. stress

Og viss du skulle spørre så har jeg skrevet riktig username/pw

Lenke til kommentar

Nå virker ivertfall PPPoE i modemet... etter eg ... klarte å fine en connect knapp (ingen kommentar, smart nok)... Nå gjenstår det å se på routeren da. Routeren skal stå i DHCP Client virker det sånn nå er alt bra...

 

Takker...

Endret av Tomk1
Lenke til kommentar
Nå virker ivertfall PPPoE i modemet... etter eg ... klarte å fine en connect knapp (ingen kommentar, smart nok)... Nå gjenstår det å se på routeren da. Routeren skal stå i DHCP Client virker det sånn nå er alt bra...

 

Takker...

9184734[/snapback]

 

Da har du to routere, jeg ville nok ha nok engan ha brdget modemet og satt opp routeren med PPPoE, alt du trenger og gjøre er og legge inn brukernavn og passord i routeren.

Lenke til kommentar
Si vidt meg bekjent så er det ingen brannmur i DSL-380T modemet så om han kjører oppsettet sitt slik har ingen betydning .

 

Og at man må koble til er en selvfølge ...

9186005[/snapback]

 

Det har du rett i, jeg satt og tenkte på Speedtouch av en eller annen grunn.

Får skylde på at jeg ikke har fått nok kaffe ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...