Gå til innhold

Er høyrehendt - kan jeg blir venstrehendt også?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du kommer vel alltid til å være høyrehendt, men det burde gå ganske greit å bli flink med venstrehanda. Jeg vet jo om folk som kan spille ganske syke gitarsoloer både høyre- og venstrehendt, så da kan det vel i prinsippet overføres til det meste

Lenke til kommentar

Det vil eg tru skal gå veldig fint med mykje øving. Biologisk sett er eg høyrehendt, men på grunn av ein skade kjenner eg nesten ingenting i den. Difor brukar eg venstrehanda mi til all finmotorikk, og eg er faktisk minst like bevegeleg i den som andre er i si biologiske "hovudhand".

Lenke til kommentar

Jeg bruker musen omtrent like bra med høyre og venstre hånd (bruker mest venstre). Jeg skriver med venstre hånd, men greier å knote ned en god del med høyre hånden også. Hvis jeg hadde bestemt meg for å kun skrive med høyre hånden tror jeg at jeg med en god del trening kunne blitt omtrent like god med høyre hånden også.

Men tenk på hvor mye trening som må til. Du har sikkert skrevet med samme hånden siden første klasse, og for meg blir det 11 år. Så hvis jeg skriver kun med høyrehånden i 11 år fra nå, er jeg helt sikkert på at den ville blitt minst like god.

 

Venste-/høyrehendt er vel ikke genetisk? Jeg tror det kun er en treningssak.

Endret av endrebjorsvik
Lenke til kommentar

Mamma sa at jeg hele min oppvekst prøvde å skrive med venstre, men hun tvingte meg til å skrive med høyre! Hu gjorde det med alle ungene i huset her! Broren min skriver med høyre, men sparker ball med venstre! Også så jeg på TV, at noen folk faktisk er identisk likegod i begge hender!

Lenke til kommentar
Venste-/høyrehendt er vel ikke genetisk? Jeg tror det kun er en treningssak.

9056468[/snapback]

 

Slik eg har forstått det, er det faktisk det. Det samme heng igjen med augene, så det er nok noko oppe i hjernen. Viss du skal sjå gjennom eit hol midt på eit papir og vel høgre auge, er ein høgrehendt, og omvendt.

Lenke til kommentar

"In the category of art, both Leonardo da Vinci and Michelangelo were left handed. In the category of music, Ludwig van Beethoven was left handed. In the field of science and invention, you find Benjamin Franklin, Isaac Newton, and Albert Einstein. In the field of motion pictures, Charlie Chaplin."

Lenke til kommentar

Så vidt jeg husker er grunnen til at man blir den ene eller andre-hendt er at de to hjernene skifter plass, noe som skjer med fødselen.

 

Hvis du vil begynne å skrive med lings skal det gå ann, pga før måtte du lære å skrive med høyre uansett pga ellers dro du bare blekket over arket etter du hadde skrevet.

Lenke til kommentar
Skifter plass?? Det høres lite sannsynlig ut, ser gjerne noen linker om dette interessante fenomenet.

9069325[/snapback]

 

Jeg er ingen ekspert på område, men du har misforstått meg veldig.

 

 

Du har den kreative og den "huskende" hjerne halvdel. Det kommer ann på om du har den kreative på den høyre eller venstre. Hvis du begynner å skrive med venstre så skifter ikke hjernen plass :p

Lenke til kommentar

Jeg kan desverre ikke henvise til kilder , men har lest undersøkelser som har konkludert med at det er ingen direkte sammenheng mellom å være venstre/tve/høyre-hendt og forbedring av hukommelse, kreativitet, logikk, osv.

 

Det å være venstrehendt er i seg selv ikke nok til å være "supermann", ekte venstrehendte er det pga genene sier det, og det å trene seg opp til å være like god på begge hender er selvfølgelig mulig, men vil ikke føre til noen endring av hjernen Stephen King style.

 

Forklaringen på venstrehendte er at den høyre delen av hjernen er "dominant". For dere som ikke vet dette, så kontrollerer hver halvdel av hjernen sin side av kroppen, men altså den motsatte av hvilken del hjernen selv er. Høyre kontrollerer venstre og omvendt.

 

De aller fleste som er venstre eller høyrehendte er og venstre eller høyrebeint og har venstre eller høyre øye som det dominante.Noen avviker fra dette: f.eks. er både høyrebeint og hendt, men har venstre øye som dominant.

Jeg personlig er meget høyre orientert. Høyre øye er dominant, så det er det jeg sikter med,er både høyre beint og hendt. Så det er min venstre hjernehalvdel som er den dominante.

 

EDIT:

Nyere forskning viser også at en f.eks. venstrehendt ikke nødvendigvis er "bedre" med venstrehånd, dette pga måten venstre og høyre hånd samarbeider på. Jeg skriver bedre med høyre hånd, enn med venstre, men jeg er også mer komfortabel med å holde papiret med venstre hånd enn med høyre...

Endret av olefiver
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...