Gå til innhold

Få to kjerner til å jobbe som en?


Anbefalte innlegg

Er det mulig i det hele tatt? Snakket med en person, som jeg har lyst å kalle en idiot for det hørtes ut som han ikke hadde peiling i det hele tatt på PC. Mange har sikkert møtt på mange av de, som preiker om masse rart og håper på at den andre personen går fem på, men jeg stiller meg skeptisk til det han sa.

 

Så spørsmålet mitt er, er det mulig å "slå" sammen to kjerner i en CPU til å jobbe som en kjerne, altså doblet kraft i spill og programmer? Han sa at det var mulig på hans PC gjennom BIOS'en sin, men dette kom ann på hovedkortet ditt da og den andre personen som hørte på gikk fem på.

 

Det jeg tror han gjorde var å slå av funksjonen til den andre kjernen sånn at det virket som (for han) at begge kjernene jobbet som en siden enhetsbehandlinga viste bare en kjerne?

 

Har jeg rett eller han, jeg har ikke hørt om noe han snakka om så det er derfor jeg stilte meg skeptisk til det han sa og valgte å komme hit med spørsmålet mitt. Er dette mulig i det hele tatt eller er min teori mer troverdig? Takker for svar på forhånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei jeg er sikker på at han snakka om at han har en instilling inne på bios som gjør at han fikk de to kjernene han har til å jobbe som en. Det var det han snakka om, sa at han hadde dobbelt kjerne CPU hvor han fikk begge kjernene til å jobbe som en. Jeg hadde aldri hørt om det, derfor jeg reagerte på det han sa.

Lenke til kommentar

... og dette er bare vas; Du kan, kort og godt, ikke slå sammen kjerner. En kjerne kjører en tråd om gangen, enkelt og greit.

 

Det eneste ville være å slå av en kjerne og så overklokke den andre (mindre varmeutvikling), men det er noe helt annet.

Lenke til kommentar

Kjærnene i en prosessor fungerer slik at de jobber med det de skal, hvis du har 1 kjærne så tar den ène kjærnen seg av alt arbeidet uansett.

Har du 2, eller 4 kjærner, så blir arbeidet fordelt ut imellom de forskjellige kjærnene utifra CPU'en og Programmet/spillets ønsker.

 

Det er INGEN mulighet til å slå sammen 2 kjærner å få dem til å jobbe som èn.

Min Dual Core AMD CPU på 2.4GHz kan ikke bli til èn kjærne på 4.8GHz, det sier seg selv. Men at de kan jobbe uavhengige av hverandre, det er sant.

Lenke til kommentar

...dette er nok ikke mulig nei.... ;-) Denne luringen har som nevnt over her slått AV den ene kjernen, og halvert (den teoretiske) ytelsen. Ser du har en 3800+ X2, det er vel to kjerner på 2 GHz. Han slår av sin ene kjerne, og sitter med 1 kjerne på 2 Ghz. Genialt.

 

Det gikk noen muffens rykter for ca et år siden om at AMD hadde noe slikt på gang, siden det ALLTID er bedre med1x4Ghz, enn 2x2 GHz, for ikke å snakke om 4x1Ghz. Ideen var at man skulle bruke prosessorer med 2-4-8 kjerner til å "emulere" en 1-kjerne cpu som var like rask som de andre tilsammen. Hadde vært tøffe saker om det hadde stemt, men det lar seg nok dessverre ikke gjøre i praksis - men det er jo lov å håpe :)

 

Dual-core og (quad-core osv osv) er noe man har begynt med rett og slett fordi man sliter for å få en kjerne til å bli særlig raskere. Det skaper en enorm utfordring for å lage programvare som utnytter dual-core mest mulig effektivt, og selv da får man kanskje bare en 40-60% ytelsesøkning for core nummer 2.

 

Hvis denne karen får sin dual-core pc til å kjøre på 2 + 2 = 4 GHz, så er han en trollmanni Harry Potter-stil, og bør snarest sende CV'en sin til Intel og AMD, så blir det $$$$ på han :)

Lenke til kommentar
Nei jeg er sikker på at han snakka om at han har en instilling inne på bios som gjør at han fikk de to kjernene han har til å jobbe som en. Det var det han snakka om, sa at han hadde dobbelt kjerne CPU hvor han fikk begge kjernene til å jobbe som en. Jeg hadde aldri hørt om det, derfor jeg reagerte på det han sa.

8984538[/snapback]

 

Som mange andre sier, NEI, det er ikkje mulig å slå sammen kjernene i BIOS slik at de tilsammen yter som en kjerne på dobbelt så høy frekvens.

 

Du kan heller ikkje koble ut en kjerne på en dualcore. Det du kan gjøre er å innstallere en BIOS som ikkje har støtte for dobbelkjerne på hovedkort som har så gamle BIOS tilgjengelig. Da får du bare en kjerne i enhetsbehandling. Men eg har aldri sett en BIOS som lar deg koble ut en kjerne på en dobbelkjerneprosessor, det lar seg så vidt eg veit bare gjøre fra fabrikken (AMD har levert enkjerne-prosessorer som er tokjerneprosessorer der en kjerne ikkje virker som den skal og er koblet ut.)

 

Dersom du har en Pentium 4 med hyperthreading kan du slå av HT, og da forsvinner en CPU fra enhetsbehandling. Men du får ikkje bedre ytelse av det :p

 

Kompisen din er ikkje bare på jordet, han er på feil jorde!

Lenke til kommentar

Kompis og kompis, jeg møtte han på besøk hos fettern min og han var en voksen man med barn og kone. Mange har vel sett den typen før som tror de vet alt om PC :p takker for svar, når alle andre gikk på det han sa så ble jeg ganske skeptisk på om det han sa var sant eller ikke. Hadde aldri hørt om noe sånt, men fint å vite at jeg hadde rett likevel.

Lenke til kommentar

De driver vel å jobber med å virtualisere CPU på OS-nivå slik at en underliggende prosess tar seg av fordelingen av jobber over flere kjerner. På denne måten vil applikasjoner som ikke er optimalisert for flerkjerne/cpu bruk fungere raskere likevel.

 

Men tror ikke noe av dette har kommet i produksjon enda.

 

-C-

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...