Jump to content

Saykin

Medlemmer
 • Content Count

  1054
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

131 :)

About Saykin

 • Birthday 04/17/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Jeg sliter med å skjønne hva Valve (Steam) gjør galt, angrerettloven sier eksplisitt at vi gir fra oss angreretten når et digitalt produkt blir tatt i bruk/nedlastet av kunden. Steam derimot gir oss 14 dager angrerett selv-om spillet har blitt lastet ned og på toppen av det 2 timer kan det spilles før det ikke kan returneres lenger. Kildeartikkelen nevner heller ikke hva aktørene gjør galt utenom Nintendo og brevet de har lastet opp snakker bare om Nintendo eShop. EDIT: https://lovdata.no/NL/lov/2014-06-20-27/§22 relevante paragrafen, punkt n.
 2. Som de andre har svart så er det vel normalt at leien er sen med et par dager. Hvis det fortsetter som Mars at den er 5 dager eller mer for sent så får vi spørre om vi skal flytte betalingsfristen. Det skal sies at den forfallsdatoen som er satt i kontrakten er noe begge parter var enige om, men det skader ikke å spørre om de vil flytte den. Jeg har ikke sagt noe om at leietakeren er kravstor, bare sen med betalingen. Vi har vært veldig fleksible med å la dem betale mindre en måned og dele opp det manglende utover de neste månedene, men å få melding om å redusere leien permanent og at den igjen er forsinket fikk faren min bekymret. Ja, har skjønt det nå at så lenge leien er betalt inn til banken på forfallsdato så er leietaker på det sikre, så skal fortelle dette videre til faren min. Faren min har ikke tenkt noe særlig over det før nå i det siste hvor den var fem dager sen og gikk inn i kontoen og sjekket opp hvor ofte det var betalt for sent. Så ikke tenk så mye på det
 3. Takk for svar! Jeg skal videreformidle dette til faren. Kan retten fortsatt sette en oppsigelse til side selv om leien endte opp med å ikke bli betalt i det hele tatt? Vi har en klausul i kontrakten om utkastelse ved manglende betaling, når vil det være en rimelig tid å sende skriftlig varsel ved forsinket leie? EDIT: Altså en varsel om utkastelse hvis leien ikke blir betalt innen to uker.
 4. Hei! Vi har en familie som leier gamle boligen til faren min. De begynte å leie sommeren i fjor, Juni eller Juli tror jeg, og vi kjørte en standard kontrakt på 3 år med 3 mnd oppsigelsestid. Leien skulle inn før den 5. hver måned noe de godtok og det var helt greit. Det hele startet ganske smertefritt og vi prøvde vårt beste å fikse ting som skjedde i huset og ting de hadde problemer med, men allerede etter et par måneder så begynte leien å komme inn for sent. Det startet først med bare en dag eller to for sent, men i 2017 så hadde den allerede kommet for sent fire ganger. Jeg husker eksplisitt at jeg måtte minne dem på det engang. Det har fortsatt ut i 2018 så langt, i Mars kom ikke leien inn før 5 dager etter fristen. I starten av April fikk jeg bekreftelse på at denne familien sliter litt økonomisk, da fikk jeg melding om leien var litt for mye for dem og lurte på om vi kunne senke den. Dette var da på grunn av de nye elektroniske strømmålerne. Faren min svarte nei ganske kjapt og det fikk de beskjed om på SMS. Leien er så langt to dager forsinket. Vi er nå oppe i 6-7 tilfeller hvor leien er forsinket, faren min har det nøyaktige tallet, på under et år. Sånn at det er sagt så betaler de 13000 i mnd for et hus med, seks rom (to stuer og fire soverom), to kjøkken og to bad. Så jeg kan ikke tenke meg at vi tar for mye, men jeg kan skjønne at strømprisen blir høy. Problemet er at faren min har nå blitt veldig usikker på om leien vil fortsette å komme inn, han lurer på om vi kan med retten på vår side sende dem oppsigelse på kontrakten og be dem flytte ut i løpet av tre måneder? Har lest en del steder at det kan vi, men finner det ikke i lovverket. Takk på forhånd og beklager for lang tekst. Er noe uklart så si ifra.
 5. Etter å ha søkt gjennom gamle artikler på Gamer.no som omhandler DotA 2 så er det ingen om The International 2017. Igjen har premiepotten passert fjorårets og ingenting har blitt skrevet om det. Selv om en ikke spiller det til vanlig så er det mange som følger med på The International rett og slett på grunn av hvor mye som står på spill. Er det noe spesiell grunn til det, eller er det rett og slett ikke nok interesse blant nordmenn? Er det da noe dere kan gjøre med det?
 6. Jeg tror største feilen til VALVE var inndelingen..modderen fikk 25% og resten ble delt mellom valve og spillutvikleren. Hadde modderen fått 50-60 % og valve + utvikleren delet resterende.. ville det sett mye bedre ut. Helt enig. Det som kanskje startet som en god tanke ble sett på som at Valve + utgiver ville skaffe seg nok en inntektskilde, fremfor at dette var noe som modderne hadde fortjent. Jeg trodde Valve var ett av de selskapene som skjønte hvordan spillerne ser på grådighet i spillbransjen, men det gjorde de tydeligvis ikke. Men er det virkelig mange moddere som gjør dette for penger? Jeg trodde lysten til å skape noe og den friheten man får ved å kunne lage noe spillrelatert på fritiden var noe av det som drev dette miljøet fremover? Det er vel også fortsatt mulig å motta donasjoner og er man dyktig nok så blir man kanskje plukket opp av spillindustrien, så jeg skjønner ærlig talt ikke helt behovet. Det føles fortsatt som at de med mye penger ville ha mer, og at dette egentlig ikke hadde så mye med modderne å gjøre. Valve tar alltid 30% av alle transaksjoner som skjer på Steam. Bethesda var nok den onde av de to denne gangen, da de bestemte seg for å ta 45% og gi det som var igjen til modderne.
 7. Nå hadde jo modderne muligheten til å la spillerne betale et valgfritt beløp, noe jeg er absolutt for. Fordelen med Steam er at alt er samlet, og lett å laste ned for alle, slik at ikke bare de som leter seg frem til skaperens nettside kan donere. Det er jo bra, hvis folk faktisk donerer, noe de ikke gjør. Det er bare å gå inn på individuelle mods og se (ja, ikke alle setter opp hvor mange som har donert), men det er minimalt. Dette var et steg i riktig retting, men dessverre var Bethesda utrolig grådige.
 8. Er redd for at dette blir som BF:H og BF4, en bonanza av DLC'er hvor de segmenterer spillerbasen, de som har kjøpt alle DLC'ene og de som ikke har. Å punge ut nesten 1000kr for et spill som du ikke vet du kommer til å spille helt ut til siste DLC er ikke fristende.
 9. Både C9, EG og Na'Vi var i sluttspillet i fjor Craxmerax. EG endte jo opp på tredjeplass!
 10. Virkelig? Cola? Det er dehydrerende, så hvis du har lyst til å dø av dehydrering TS så er cola ett veldig godt alternativ. Nei cola er ikke dehydrerende, hvorfor skulle det være det? Diarè er avføring med mye mye væske, så du taper mye væske når man har diare, så du må bare kompensere med drikke. Dog unngå melk. Jeg vet man kan få kjøpt små pakker på apoteket med saltløsning som man blandet ut med vann for å få i seg salter. Cola har koffein i seg som er vanndrivende middel. @BuffyAnneSummer: Brus i seg selv har da ikke blitt stemplet som vanndrive
 11. Hugo Lloris ble plutselig den nest beste keeperen i PL!
 12. De langballene kan de bare drite i! Orker ikke enda en sånn kamp!
 13. Måtte le litt, men hadde det vært bedre hadde vi fått frispark og straffe... just saying!
 14. Budsjett: Jeg kan strekke meg så langt som 2500kr.. .ish kan sikkert gå litt lenger hvis jeg overbevises. Størrelse: Helst dekker hele øret, har ikke noe preferanse på størrelse. Type: Helt lukkede, over-ear heter de vel. Er redd for at on-ear skal bli for slitsomt i lengden og jeg har hatt in-ear en periode og det blir litt ømt i øret etterhvert. Trådløs, som fungerer med både mobil og pc med bluetooth. Bruksområde: Brukes mest til Musikk og noen ganger filmer. Tillegsinfo: Jeg hører egentlig på mye rart, men mest rock og rap/hip-hop. Er ute etter noe med mikrofon og som er HELST trådløs eller noe med veldig forsterket kabel. Lydbilde: Hmm, noe form for balanse hadde vært greit. Vil ikke at noe skal overdøve det andre, er ikke så flink på lydprodukter Kilde: Blir vel mest fra mobil (Android), med google play music og en bærbar pc. For øyeblikket bruker jeg en Corsair Vengeance 2100 headsett til min stasjonære PC som jeg er veldig fornøyd med. Klar og fin lyd, samt bra bass. Vet ikke om noen andre har den her, men noe som den hadde vært perfekt. Har også for øyeblikket Logitech UE Triplefi 10, lyden er helt grei, men ikke verdt prisen jeg betalte. For ikke å snakke om hvor fort kabelen blir slitt.
×
×
 • Create New...