Gå til innhold

Bør vi legalisere cannabis?


Bør Canabis legaliseres?  

2 882 stemmer

  1. 1. Bør Canabis legaliseres?

    • Ja, total legalisering
      1657
    • Ja, til bruk som medisin
      483
    • Nei
      658
    • vet ikke
      143


Anbefalte innlegg

 

Det stemmer nok som du sier. Men er det ikke en ekstrem duft av cannabisplanten?
Kullfilter, min venn. Kullfilter. Det kan du tilogmed lage selv. De selger aktivt kull både på Europris og i dyrebutikker med akvariumsutstyr.

:ph34r: Tror jeg nettopp fikk en idé

 

regner med at du inviterer oss på en KOPP KAFFE etter en stund Notelitten :D

 

Selvfølgelig. Men jeg har en kommode ingen må røre...av ingen spesielle grunner.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når cannabisbruk over lengre tid kan føre til psykose (eller direkte tilkoblet en enkelt høy dose), psykiske lidelser osv, så er det cannabisen's skyld, ikke psykosen sin skyld.

 

Dette er bevis på at det skjer vold i cannabis-rus, men da avfeier dere det som psykose. Jeg kan si det samme om alle mord i alkohol-rus.

 

Advokat Christian Wiig, som sammen med advokat Anniken Mellegaard er forsvarere for tiltalte, vil forsøke å bevise at tiltalte også hadde en dypereliggende psykose i tillegg til den rusutløste psykosen som de psykiatrisk sakkyndige har konkludert med.

 

med andre ord så hadde det fint lite med cannabis å gjøre ;)

 

Resultatet av prøven viser at han har røykt hasj i forkant av drapet. Under et fengslingsmøte opplyste siktede også at han ikke hadde sovet på 3,5 måned før han drepte moren Berit Svendsen.

 

med andre ord så hadde det ingenting med cannabis å gjøre...

 

 

så jimbolaia:

disse 2 sakene som skjedde som er linket til: det har ingenting med hasjen å gjør. den siste så tok han hasj for å gjerne holde på coolen slik at han fikk gjennomført det han hadde i skallen uten å bli hysterisk, men å ikke sove på 3.5mnd er veldig alvorlig og gir en vanvittig psykose, bare prøv å vær våken i 14 dager uten søvn så skal du se hvor kjørt du er i skallen.

det er ingen som klarer å være våken i 3.5mnd uten å bruke amfetamin, det er ikke mulig for da hadde han besvimt for leeenge siden. men med amfetamin stiller saken seg ganske så anderledes og det er veldig veldig vanlig å røyka hasj oppå amfetamin.

 

den første så var han jo psykotisk lenge før han fikk psykose av hasjen så det har heller ingenting med hasjen å gjøre..

 

dine påstander er IKKE bevist..

 

notelitten har helt rett i det han sier og quoter opp. (at cannabis ikke fører til vold i det hele tatt, what so ever)

 

folk blir rolig og slapp og avbalansert av hasj, IKKE ustabil, hyper og stiger i energi nivå...

det er så vell dokumentert og bevist i mange tusen rapporter at det er ikke 1 eneste rapport som mener noe annet enn de andre på det området.

din venn røyker, da BØR du jo vite dette... du har tydeligvis ikke prøvd selv så da kan du ikke komme med slike påstander å si at folk blir mer voldelig.

det er alltid noe annet inni bildet. det er ikke hasjen som gjør deg voldelig, men provosering, andre tyngre stoffer, adhd, psykotisk syk fra før av og slike ting, slik at det har INGENTING what so ever med hasjen å gjør i det hele tatt.

 

 

@alle

angående groinga så har jeg grodd selv noen ganger og man trenger ikke mer enn et vanlig klesskap for å kunne ha til seg selv ;) godt med lys og varme og ventilasjon. det stinker noe inni H av plantene, alltid viktig med ventilasjon, varme og lys...

 

 

EDIT:

alle minus rusemiddler blir man sløv av og fører ikke til vold eller lignende

alle pluss rusemiddler gir deg energi og våkenhet og har veldig lett for å føre til vold eller lignende

 

hasj er minus rusemiddel

Endret av DrHawkins
Lenke til kommentar

Jeg vil bare legge ved at kun SP og Høyre svarte på E-postene mine om marihuana legalisering. Må nesten si jeg føler at de andre partiene ikke tar meg seriøs. Har nå gått 3 dager.

Velkommen. De fleste partier vil ikke ta tak i temaet med en ild-tang engang, og eneste fremskritt er stort sett på personlig plan med enkelt-personer.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-EZE0dRsY

Vel, igjen skal jeg nevne det, misbruk er ikke bra på noen måte uavhengig av stoff. Selvfølgelig har Arild Knutsen et moderat bruk? På lik linje som du har et moderat alkoholforbruk.

 

Det er ingen propaganda jeg er offer for. Jeg er offer for en inhuman narkotikapolitikk. At andre har problemer burde de få hjelp for, men samtidig burde ikke dette gå ut over meg fordi cannabis er faktiskt om du vil det eller ikke, mye mindre skadelig enn alkohol ved fornuftig bruk.

 

Dette kan ikke være sant.

 

Men det er dett jeg har sagt hele veien. Hamp er ok ved moderat bruk, men stoffet er for lett og misbruke iforhold til alkohol. Derfor mener jeg det blir feil med legalisering frem til vi får løst den problemstillingen jeg har kommet med.

 

uansett om det er lettere å misbruke eller ikke så betyr det svada pga å misbruke cannabis er langt i fra de samme skadene og samme tingene under rusen som ved alkohol

 

http://www.vg.no/rei...?artid=10042325

 

når leser du slikt om cannabis? aldri

når skjer det lignende ting med cannabis? aldri

 

folk er rolige, avbalanserte mennesker som gjerne sitter hjemme og ser på en film og sovner eller spiller xbox eller lignende.

 

hva er så farlig med det?

hvordan kan du si at det er skadelig på samfunnet?

kinect/ps move/wii gir deg mer trening i spill sammenheng ;)

 

så vennligst fortell hva det er du syntes er så forbanna farlig og gale med cannabis misbrukere

 

 

@hugo

du linker ALDRI til stedet så hvorfor er det plutselig gale når jeg ikke gjør det?

og jo du har fått svar

det siste er relevant slik at dere skal se min holdning litt bedre, at jeg supporter ikke cannabis bare pga jeg har røykt (som dere har tilsakt mange ganger) men pga solide ordentlige grunner

 

 

Ok. Men for å passe på at vi ikke diskuterer to forskjellige ting samtidlig, så gjør vi dette enkelt.

 

Hvordan unngå at hamp blir ett rusmiddel som er så lett å misbruke?

 

Og da ønsker jeg ikke ett svar som "det er ikke farlig å misbruke hamp, så hvorfor bry seg".

Kan du ikke heller komme med en løsning på den problemstillingen jeg framstiller.

 

Jeg kan komme med sikkre kilder på at hamp er farlig å misbruke, å du kan sikkert komme med dine kilder om at det ikke er det. Å sånn kan vi holde på i all evighet. Så la oss heller holde oss til det spørsmålet jeg kommer med.

Lenke til kommentar

for det første så regner jeg med du ønsker å snakke om cannabis og ikke hamp da hamp er en annen plante som det ikke er noe rus i ;) det ligger i samme familie men er 2 forskjellige planter. hamp har 5 blader mens cannabis har 7 blader og hamp inneholder ikke thc.

 

jeg ønsker veldig veldig gjerne å se disse kildene dine og mest av alt så hvorfor i huleste slengte du de ikke med der da???

 

jeg og hele tråden snakker om cannabis her så det er det jeg skriver om, ikke hamp...

 

det er ikke farlig å miusbruke fordi det er bare et LITE MINDRETALL som KAN få psykose.

det er akkurat det samme som noen andre sa et par sider tilbake:

vi kan dø av ei billulykke, skal vi stoppe å kjøre bil da?

vi kan dø av mobiltelefonen sin kreftfremkallende stråling, skal vi stoppe å bruke mobil au?

skal vi lage forbud på disse tingene bare fordi at NOEN FÅ KAN få disse tingene?

 

nei vi skal ikke det, vet du hvorfor?

FORDI vi lever i en fri verden og verden er demokratisk

se på piratvirksomheten, se på stemmer til president/statsminister/regjering, se på bensinavgiften, se på alt.

 

piratvirksomheten:

denne begynte for leeeenge siden med at ting var gratis ja, men film/musikk/spill produsentene hang seg oppi ting de ikke hadde noe med og blåste dette her mer og mer opp (DRM f.eks.) og dermed gikk piratfolkene mer og mer til angrep mot disse bransjene, og til slutt så har bransjene gitt seg og kommer nå ut med spotify og wimp, steam, MS games on demand for pc, Zune, +++++ og det er nøyaktig det piratene ønsker: et mye bedre tilbud av ting som kan fåes som direkte download og ikke er stappfull av intro reklame og piracy bullshit og må¨sitte å trykke milevis bare for å sette på en film pga all dritten.

 

valg stemmer:

her vet alle det er fullt demokratiskt så trenger jeg virkelig å forklare den?

 

bensinavgiften:

jeg husker når jeg hadde 125cc sykkel, da var bensinprisen under 10kr, men så kom det da et år der bensinprisen spratt opp i skyene og folk blei sure, bensinprisen havna helt oppe i 15 kr og vel så det, hele norge raste, avisene raste, alle var dritsure og slo hardt ned på regjering og vips bensinprisen røyk rett ned til 11 kroner = demokratiskt

 

my point:

skal det ikke da være demokratisk valg om å få lov til å røyke noe marijuana? vi har fastlått at vi ikke skal utelukke dette da det er farligere å kjøre bil eller ringe i mobilen og vi ønsker ikke å stoppe med det.

så dermed: er det ikke opp til hvert enkelt menneske om de ønskerr det fritt valg for seg selv om h*n vil røyke hasj eller ikke?

det skader ikke deg eller mine kamerater at jeg røyker. det gjør dem bare godt isåfall om det skulle være noe

 

VI LEVER I EN FRI VERDEN DER VI HAR MENNESKERETTIGHETER TIL Å KUNNE VELGE SELV ;)

 

hasj/cannabis er langt i fra farlig, det har jeg fastlått til og med med quotes som du finner på side 217 eller noe sånt, direkte fra marijuanamyter.com eller hva det var for noe...

 

så hvorfor i det grønne og det blå skal vi ikke legalisere? du har sett lista over positive ting som kommer til å skje, du har sett hva det gjør på medisin fronten, du har sett at det har ikke kommet 1 eneste godt mot argument som folk er enige (ikke bare meg men alle) så hvorfor skal du være med på å ødelegge en super god ting for denne verden?

er ikke din oppgave som menneske i denne verden per i dag og hjelpe til til en bedre framtid?

hvis nei: hvorfor jobber du da? du kan få peng på sosialen.

 

så vennligst svar meg rett uti fra hjertet ditt fordi du har ikke kommet med en dønn shit, du har sotte der og sagt nei og kommet med det argumentet for så sinnsykt mange sider nå, så nå har du bare med å komme med utfyldende og ordentlig meninger om hvorfor du henger deg fast på den og de spørsmålene jeg har skrevet her

Endret av DrHawkins
Lenke til kommentar

for det første så regner jeg med du ønsker å snakke om cannabis og ikke hamp da hamp er en annen plante som det ikke er noe rus i ;) det ligger i samme familie men er 2 forskjellige planter. hamp har 5 blader mens cannabis har 7 blader og hamp inneholder ikke thc.

Hamp er det norske navnet på cannabis-planten. Sjekk bokmålsordboka eller wikipedia..

Lenke til kommentar

Når cannabisbruk over lengre tid kan føre til psykose (eller direkte tilkoblet en enkelt høy dose), psykiske lidelser osv, så er det cannabisen's skyld, ikke psykosen sin skyld.

 

Dette er bevis på at det skjer vold i cannabis-rus, men da avfeier dere det som psykose. Jeg kan si det samme om alle mord i alkohol-rus.

 

Advokat Christian Wiig, som sammen med advokat Anniken Mellegaard er forsvarere for tiltalte, vil forsøke å bevise at tiltalte også hadde en dypereliggende psykose i tillegg til den rusutløste psykosen som de psykiatrisk sakkyndige har konkludert med.

 

med andre ord så hadde det fint lite med cannabis å gjøre ;)

 

Resultatet av prøven viser at han har røykt hasj i forkant av drapet. Under et fengslingsmøte opplyste siktede også at han ikke hadde sovet på 3,5 måned før han drepte moren Berit Svendsen.

 

med andre ord så hadde det ingenting med cannabis å gjøre...

 

For en idiotisk konklusjon... det står jo at tiltalte hadde en rusutløst psykose...

 

Du har en egen logikk som jeg ikke tror mange andre enn du forstår...

Lenke til kommentar

Når cannabisbruk over lengre tid kan føre til psykose (eller direkte tilkoblet en enkelt høy dose), psykiske lidelser osv, så er det cannabisen's skyld, ikke psykosen sin skyld.

 

Dette er bevis på at det skjer vold i cannabis-rus, men da avfeier dere det som psykose. Jeg kan si det samme om alle mord i alkohol-rus.

 

Advokat Christian Wiig, som sammen med advokat Anniken Mellegaard er forsvarere for tiltalte, vil forsøke å bevise at tiltalte også hadde en dypereliggende psykose i tillegg til den rusutløste psykosen som de psykiatrisk sakkyndige har konkludert med.

 

med andre ord så hadde det fint lite med cannabis å gjøre ;)

 

Resultatet av prøven viser at han har røykt hasj i forkant av drapet. Under et fengslingsmøte opplyste siktede også at han ikke hadde sovet på 3,5 måned før han drepte moren Berit Svendsen.

 

med andre ord så hadde det ingenting med cannabis å gjøre...

 

For en idiotisk konklusjon... det står jo at tiltalte hadde en rusutløst psykose...

 

Du har en egen logikk som jeg ikke tror mange andre enn du forstår...

Poenget hans (etter hva jeg fortstår) er at psykosen fra cannabis alene ikke hadde gjort det, men at den andre underliggende psykosen var det virkelige avgjørende. Alikevel, var vel ikke cannabisen HELT uskyldig. 

Lenke til kommentar

For en idiotisk konklusjon... det står jo at tiltalte hadde en rusutløst psykose...

Det står også at han hadde psykiske problemer til vanlig også. Rusmidler og psykiske problemer er ingen god kombinasjon samme hvilket rusmiddel det er snakk om.

 

Hvor står det?

 

Dere hasjforkjemperne får meg nesten til å bli motstander igjen, når dere er så avvisende i forhold til mulige skadevirkninger...

Lenke til kommentar

er vel egentlig bare drhawkins her som ikke ser at det finnes en skaderisiko.

 

Jeg forstår meget godt at ingenting er sikkert når det gjelder cannabis, og at det helt klart kan utløse psykoser. Men mitt poeng er at det finnes veldig mye annet som også har en skaderisiko, som er lovlig, og som blir brukt hver eneste dag.

 

og når det står at tiltalte hadde en rusutløst psykose, så betyr det at personen allerede hadde annlegg for å få denne psykosen, og at rusen derfor utløste den. Som igjen betyr at person sansynligvis ville fått denne psykosen senere i livet, eller var allerede på god vei til å utvikle den.

Endret av kammizez
Lenke til kommentar

Dere hasjforkjemperne får meg nesten til å bli motstander igjen, når dere er så avvisende i forhold til mulige skadevirkninger...

Det har jeg nesten forståelse for. Det er ikke bare på motstandersiden at mange har et unyansert svhart/hvitt-bilde av hvordan ting er.

 

Cannabis kan selvsagt være skadelig for noen. Som alt annet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Advokat Christian Wiig, som sammen med advokat Anniken Mellegaard er forsvarere for tiltalte, vil forsøke å bevise at tiltalte også hadde en dypereliggende psykose i tillegg til den rusutløste psykosen som de psykiatrisk sakkyndige har konkludert med.
Som sagt rus + psykiske problemer = større psykiske problemer.

 

Og ja, jeg er mer enn klar over at det ikke er ufarlig, alle rusmidler har negative aspekter ved seg. Men at det kan gi problemer til noen er et ganske dårlig argument for kriminaliseringen. Noen folk kan bli syke eller verre, død av peanøttsmør, bør det også bli bannlyst?

Lenke til kommentar

For en idiotisk konklusjon... det står jo at tiltalte hadde en rusutløst psykose...

Det står også at han hadde psykiske problemer til vanlig også. Rusmidler og psykiske problemer er ingen god kombinasjon samme hvilket rusmiddel det er snakk om.

 

Hvor står det?

 

Dere hasjforkjemperne får meg nesten til å bli motstander igjen, når dere er så avvisende i forhold til mulige skadevirkninger...

 

Han ene var jo psykiatrisk pasient og tidligere tvangsinnlagt flere ganger. Hva som helst kunne fått han til å tippe..

 

Det er ikke da logisk å konkludere med at cannabis er årsaken?

 

Men jeg er enig i med deg at alle rusmidler kan være skadelige ink. cannabis. Tror bare ikke at det ene og alene kan transformere deg til en psykotisk drapsmann.

Lenke til kommentar

Jeg er helt enig i at cannabis ikke automatisk er en enveisbillett til lukket avdeling, men at det kan være problematisk for noen er jeg ikke i tvil om. Det samme gjelder forsåvidt alle rusmidler.

 

Jeg har aldri hatt noen problem med rus, med unntak av en uheldig episode med alkohol i min ungdom. Stort sett har jeg klart meg meget fint, uavhengig av hvilket rusmiddel jeg har inntatt. Det er forskjell på folk, og jeg kjenner folk som har fortalt meg at de har misbrukt hasj over lengre perioder. Dette er deres egne ord, og de innser i etterkant at det var en destruktiv livsstil. Jeg kjenner også et tilfelle der en har vært på avrusning flere ganger på grunn av hasj, så det er helt klart mulig å utvikle avhengighet, selv om det "bare" er psykisk.

 

Poenget er at alle rusmidler kan brukes og misbrukes, og dette gjelder også hasj.

 

Jeg er for legalisering av hasj, men er overbevist om at man må anerkjenne de negative aspektene ved legalisering (og hasj i seg selv) og adressere disse for å komme noen vei i debatten. Det er ikke svart/hvitt, og jeg kan absolutt forstå hvordan noen kan være mot en slik legalisering.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...