Gå til innhold

Bør vi legalisere cannabis?


Bør Canabis legaliseres?  

2 882 stemmer

  1. 1. Bør Canabis legaliseres?

    • Ja, total legalisering
      1657
    • Ja, til bruk som medisin
      483
    • Nei
      658
    • vet ikke
      143


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Legg frem et bevis på at man blir apatisk direkte av cannabis. :)

 

Jeg tror ikke cannabis gjøre deg lat, mange folk er late og røyker cannabis(i den rekkefølgen). Kjenner noen skikkelig slasker som paffer - de har alltid vært slasker. Noen kan nok bli slappere, men det finnes ingen bevis som tilsier at folk generelt skal bli late og drite i alt.

Det skjer indirekte. Som jeg nevnte i innlegget over så synker ofte blodsukkeret etter at effekten har avtatt litt. Og ikke minst dersom man røyker mer og mer på det tidspunktet. Dette er grunnen til at man ofte blir slapp og apatisk. Ta et kjapt søk på google så ser du massevis av resultater. Quite frankly, apati og cannabis er jo utrolig kjent. Alle vet jo at når man røyker blir man ofte stille og litt innadvent. Dette er litt i gata jeg snakker om. F. eks kan jeg stå i et kvarter og smøre på brødskiva mi, fordi jeg er i en helt annen verden. Dette, kombinert med lavt blodsukker og trøtthet gjør at man fremstår som apatisk og innadvent.

 

Dette er nok en rimelig innviklet greie, og mange opplever det forskjellig. Men slik jeg har erfart og observert det så blir effekten forskjellig fra første gangen man røyker en dag og til tredje trekket f. eks. Da er ikke effekten like sterk og man blir slappere og slappere for hvert trekk. Dette burde vel de fleste kjenne seg igjen i? Hva skjer da om man røyker mer og mer og mer? Gjerne fra morgen til kveld. Blir man energisk da?

 

Hvis du ikke har jobb, surrer hjemme og kjederøyker vil jeg si at du har andre problemer enn cannabis. Da har du problemer med f.eks holdning. Jeg tror de kompisene dine hadde vært helt like hadde de ikke røyket. Jeg kjenner mange late som ikke røyker. Gjør du?

Klart de har andre problemer enn cannabis. Poenget er at overdrevet bruk av cannabis ikke akkurat hjelper på situasjonen. Det er ikke årsak direkte, men det hemmer det hele.

 

Jeg kjenner godt til hele greia med apati, men så et sted der en forsker sa at det finnes ingen ordentlige beviser for at man blir apatisk av å bare røyke. Man kan bli latere osv ja, men apatisk er en annen ting. Jeg er sterkt kritisk til "alle vet". Kanskje cannabis gjør deg mer apatisk enn du allerede var, men at du skal gå ifra å ikke være det til å være det er jeg skeptisk til. Men hvor hyppig du røyker spiller inn, men apatisk er fortsatt en ting for seg selv. Energisk og apatisk er jo ikke direkte det samme?

 

Satt og hadde det veldig koselig i helgen selv.

 

Virker som det er mange for legalisering ja. Greia med legalisering er at det er vanskelig å være imot(ikke for de som bare er imot og det er det). Selv om du hater stoffet er det fortsatt lurt å legaliserer mtp. miljøet og regulering.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Godt mulig jeg misforstår hva "apatisk" teknisk sett betyr og innebærer. Men hele den greia med at man blir stille, tiltaksløs og lite energisk er noe de fleste som har kjentskap til cannabis har enten erfart selv eller observert. Dette er uansett ikke en spesielt god ting, alt utfra hvordan man ser det selvfølgelig. Men slik jeg ser det så er det i slike tidspunkter at det er lurt å finne på ting, være kreativ. Istedet for å sitte rett opp og ned og ikke gjøre en drit.

Lenke til kommentar

Godt mulig jeg misforstår hva "apatisk" teknisk sett betyr og innebærer. Men hele den greia med at man blir stille, tiltaksløs og lite energisk er noe de fleste som har kjentskap til cannabis har enten erfart selv eller observert. Dette er uansett ikke en spesielt god ting, alt utfra hvordan man ser det selvfølgelig.

 

Vel, du burde vite at det er umulig å trekke noen konklusjon mellom apati og tung marjiuana bruk. Som nevnt i tråden har dette blitt forsket på flere ganger, og ingen har kommet opp med et resultat som viser at marijuana fører til apati.

 

Derimot mener forskere at apatiske personer har lettere for å bruke rusmidler enn vanlige mennesker, fordi de vil rømme fra virkeligheten. Noe som kan forklare hvor denne myten har oppstått.

Endret av DMN
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Forskning som er gjort på området synes jeg ikke er gjort på riktig måte. Jeg har har røkt hasj i over 10 år nå, i en god balanse hvor det ikke er for mye. Samt er . rsvært mange av vennene mine som røyker og har gjort det i like lang tid. Og det må sies at virkningen er nødt til å beskrives ordentlig før det kan konkluderes med noe som helst.

 

F. eks, når jeg kommer hjem fra jobb og tar et trekk så blir jeg ekstremt motivert såsi umiddelbart! Jeg blir snakkesalig og svært sosial. Og kan f. eks skrive ei låt svært kjapt, eller tegne eller male noe. Etter et par timer roer det seg ned og jeg tar kanskje et trekk til. Et par timer deretter så ha jeg blitt på en måte "brent ut" og har liten motivasjon. Ler ikke av alt lenger og svinner inn i en slags boble av liten tiltakslyst. Er heller ikke like snakkesalig og sosial og langt mer innesluttet. Med mindre det er noe jeg er ekstremt interessert i fra før. Men da fokuserer jeg fullt på det og fint lite annet. Husarbeid, levering av papirer, betale regninger osvosv, sånt har jeg ikke så mye tiltak for, og langt mindre enn jeg hadde hatt om jeg ikke har røyket. Og ja, jeg har sammenlignet, svært svært mange ganger. Det har ingen unntak.

 

Kort sagt, jeg opplever at når jeg ikke røyker så ligger tiltak og motivasjon såsi ganske balansert utover dagen. Men når jeg røyker så blir det meste "brukt opp" etter det første trekket og noen timer senere så har jeg ingenting igjen. Dette kan jeg da umulig være alene om å oppleve? Samtlige av de jeg har møtt som røyker har snakket om akkurat det samme. Så det er noe ikke noen myte. Problemet er heller hvordan "myten" er beskrevet.

 

Edit:

Snipper et utklipp fra denne lenken:

 

These reports suggested that chronic, heavy cannabis users can experience a narrowing of interests and can become apathetic and unable to carry out complex long-term plans, endure frustration or concentrate for long periods of time. Others have been observed to become introverted or exhibit a childlike regression so that they are totally focused on the present at the expense of long-term goals.

 

Nøyaktig det samme jeg selv beskriver.

Men, det står også at:

While these reports represent the experience of some people, they fail to address how common the syndrome is or whether cannabis use in itself is the cause of these symptoms. The existence of amotivational syndrome in cannabis users is still controversial.

De som kjenner meg igjen fra Religion og samfunns-forumet vet at jeg er stor tilhenger av den Vitenskaplige metode. Jeg vet svært godt hvordan man kan konkludere med noe og hvor viktig det er at hvert argument i konklusjonen har noe solid å hvile på. Hvis ikke kan man ikke vite sikkert nok og konklusjonen uteblir. Men jeg vet for sikkerhet at for min egen del så er det uten tvil hasj som forårsaker denne adferden til meg selv. Og konkluderer på bakgrunn av det og alle jeg vet om som røyker og som har fortalt det samme. Har alltid sett på dette som et faktum, og har aldri hørt noen som helst ha slått tvil over denne effekten.

Endret av Kenny Bones
Lenke til kommentar

Som jeg ser det, så ligger fortsatt den slappe delen til fordel for cannabis. Etter ei fyll så er jeg betraktelig mer "APATISK" enn etter en røyk. Jeg har mindre problemer med å stå opp om morgenen etter en blås, og starter dagen med mer motivasjon, mindre grettenhet osv.

 

Men timene etter effekten og før leggetid er nok litt tiltaksløs og slapp, men dette er tross alt et rusmiddel. Det skal behandles med respekt.

Lenke til kommentar

@Kenny Bones;

 

Vel, undersøkelsen du nevner konkluderer jo også med at: At this point in time there has been no conclusive evidence that can establish that heavy cannabis use causes an ‘amotivational syndrome’.

 

Det skal også nevnes at siden du linka til går under navnet "National Cannabis Prevention and Information Centre". Etter et par raske søk gjennom siden så finner jeg med veldig tvilsom til enkelte av undersøkelsene de selv velger å publisere.

 

http://ncpic.org.au/ncpic/publications/factsheets/article/cannabis-and-aggression

 

Her prøver de faktisk å hinte til at aggresjon kan være et normalt problem hos cannabis brukere, og særlig under påvirkning. Jeg fikk inntrykket av at denne siden driver litt skremselspropaganda..

 

Jeg er uansett skeptisk til sider som er for subjektive, uansett om de er for eller imot i denne diskusjonen.

 

Edit; Faktisk etter å ha sett gjennom mer av siden ser jeg flere hull og fakta som bare kastes rundt uten noen kildeoppgivelse. Kan f. eks ta artikkelen som Kenny Bones selv postet;

 

The existence of such a syndrome remains uncertain because many cannabis users have other personal and lifestyle factors that may lead to a loss of motivation, such as unemployment, poverty, lower socioeconomic status or pre-existing personality or mental health issues.

 

Et slikt utsagn uten kilder er ren propaganda.

Endret av DMN
Lenke til kommentar

Hele denne debatten er så utrolig preget over hva folk VIL og ikke hva som faktisk er fakta.

Det blir som å lese artikler om politikk i nettaviser hvor det hele helt klart er preget av hvilken side forfatteren står på.

Dette blir meget feil i mine øyne. Og det gjelder begge sider.

 

Jeg har enda til gode å se gode undersøkelser som er så objektive som overhodet mulig.

Men det å benekte (sier ikke at du gjør det) at cannabis og liten tiltakslyst og motivasjon henger sammen blir litt for drøyt.

Spesielt når dette er noe av de meste kjente effektene cannabis har. Hørt om uttrykket å bli "mellow" av å røyke?

Det har med akkurat dette å gjøre.

Lenke til kommentar

Er spørsmålet om du blir apatisk under påvirkning? Isåfall, absolutt. Dette er jo en av flere grunner til at vi velger å bruke dette stoffet.

 

Jeg trodde derimot at denne diskusjonen gikk litt nærmere inn på at mennesker utvikler apati, selv når de ikke var under påvirkning. Og det mener jeg er feil.

 

Men altså, cannabis er et rusmiddel uansett hvor harmløst mange mener det er. Det vil ha bivirkninger under påvirkning, det er ingen tvil om det. Men dette er grunnen til at jeg ikke tar meg et trekk før jeg skal i forelesing, jobbintervju, casegrupper etc.

 

Akkurat som man tidligere trodde at cannabis påvirket hukommelsen permanent, noe som senere ble bevist at bare skjedde under påvirkning. Grunnen til at det er vanskelig å finne gode objektive kilder er fordi det er veldig mye propaganda der ute, og dette er et sensitivt tema.

 

Det er også problemer for de som vil forske på dette, da det er ulovlig så mange steder.

Endret av DMN
Lenke til kommentar

Når undersøkelser peker på at misbruk (langvarig, høyt forbruk) av cannabis gir en del nedsatte kognitive og psykomotoriske funksjoner også utover perioden, så kan man jo stille seg spørsmål om det er dette man ser som apati? Det er vel ikke utenkelig at bla. hukommelses- og konsentrasjonsvansker, og nedsatt arbeidstempo både kan oppfattes og oppleves som dette.

Lenke til kommentar

Her gjelder det å være sann mot virkeligheten, uansett hvor glad man er i cannabis. Jeg har selv vært fast røyker i en årrekke, men jeg ble tvunget til å trappe ned. Jeg ble utrolig usosial, paranoid, likegyldig/følelsesløs og tiltaksløs. Ikke paranoid på den måten at jeg tror noen er etter meg, men at jeg hele tiden trodde folk var i mot meg og jeg begynte å gjøre opp mine egne tanker om at "noen" hadde til hensikt å "bedra" og juge for meg på en eller annen måte hele tiden. Trodde ting om folk som ikke var sant. Selvfølgelig bare når jeg ikke hadde røyket.

 

Usosial på den måten at jeg følte angst når jeg var blandt flere andre som resulterte i at jeg heller ikke snakket noe særlig fordi jeg rett og slett ikke visste hva jeg skulle si. Men om jeg var påvirket, da kunne jeg prate sammenhengende om alt og ingenting i flere timer omtrent. Når jeg hadde sluttet tok det rimelig langt tid før dette endret seg tilbake til det normale, at jeg også kunne føle meg bra selv om jeg ikke røyket. Røyker man mye blir dette på en måte den nye normaltilstanden. Det er ikke bra i det heletatt.

 

Så blir man tiltaksløs. Man klarer ikke å prioritere viktige langsiktige mål. Heller klarer man ikke å huske og beholde en tanke såpass lenge som det krever for å få noe gjennomført. Man glemmer det på en måte, noe som fører til mange forskjellige interesser som alle etterhvert gir seg hvor det dukker opp nye, hvor ingenting blir fullført eller helt gjennomført. Derfor er det viktig å ha klare, faste rutiner om man røyker hver dag eller ofte også, ellers føler man seg bare helt elendig.

 

Man blir likegyldig og følelsesløs. De gleder man kunne oppleve før man røyket når aldri noen topp og de sorger man ellers ville følt, føles ikke som noe stort lengre. Man har vanskeligheter ved å finne gleder i de ting som normalt gir deg glede. Det blir bare cannabis som gjør at du kan føle deg glad. Du trenger det for å fungere i hverdagen.

 

Det er ALDRI bra å misbruke noe som helst. Om det er å spise sjokolade hver dag, røyke tobakk hver dag eller å drikke alkohol. Det er viktig å ikke røyke mer enn maks en dag i helgene eller annenhver helg, men dette er individuellt. Noen ganger burde man også ta et opphold hvor det kanskje går en måned eller to-tre før man røyker på nytt. Det er dette der er få som forstår viktigheten av. Det er ganske lett å røyke hver eneste dag eller ofte og det er ikke noe spørsmål om dette fører til endringer av din personlighet eller "hjerneaktivitet"/tenkemåte. Det er tross alt kjemikalier, som er mange fler og virker mye mer annerledes enn alkohol, selv om det er et mye sterkere rusmiddel, så jeg mener cannabis har større mulighet for å kunne forandre på ting i hjernen. Det har jeg selvfølgelig ikke noen mulighet til å kunne skrive noen forskningsrapport på, men jeg har jo brukt meg selv som "forsøkskanin". Men alt jeg har nevnt, det kan jeg jo bare si på mine egne vegne, men har opplevd kamerater som sier det samme også. Alle er forskjellige.

 

VIKTIG:

 

Det er også mye dårlig hasj og pot som florerer i det kriminelle markedet. Mer enn du tror. En ting er at det ofte tilsettes glassperler/glassfiber for å øke vekten og imitere "krystaller" som man kan se på vanlig god pot, men det er livsfarlig å røyke det. Det kan gi kraftige lungeskader. Hvis du vil vite hvordan du finner ut av om din pot er tilsatt dette så må du kjenne etter på innsiden av posen om det f.eks føles ut som "sandpapir", at det er sand som har klistret seg fast, og spesielt om at når du røyker det så blir det en svart og hard aske som er porøs og lang om det er joint. Ellers er det ofte det knitrer/gnistrer ekstra også, men det er ikke et sikkert nok tegn.

 

En annen ting er at det er mulig å fremstille cannabis, kjemisk. Altså at man greier å lage syntetisk THC, eller et stoff med de samme virkestoffene som føles nesten akkuratt som den samme rusen. Dette er det rapporter fra Sverige om at har ført til alvorlige psykiske skader, og i de aller verste tilfellene er det 3 personer som har dødd. Jeg finner ikke igjen linken til nettstedet jeg fant det på. Dette sprayes på tobakk som selges åpenlyst som at det er syntetisk, men det tilsettes også på vanlig pot for å øke kvaliteten uten at du får vite om det. Derfor tviler jeg ikke på at dette ofte kan være tilsatt i hasj også. Og så er det jo veldig rart da, at som oftest så er hasjen du får tak i, svakere enn potten du vet er hjemmegrodd.

 

Jeg anbefaler å danne nettverk hvor man der planter hjemme og selger ordentlige varer seg i mellom som man vet hva er for å være helt sikre på at man unngår dette problemet. Dette er ikke noen kriminell oppfordring på dette forumet, men en opplysning om at det er svært mange i Norge som gjør det på denne måten, mellom folk som ikke er intressert i å risikere sin helse, ei heller å møte kriminelle idioter.

 

Dette er helt sikkert noe mange her vet fra før av, men sikkert mange som ikke vet det også, men det er viktig å opplyse om slikt ettersom myndighetene ikke er villig til å ta ansvar. Altså de som bryr seg så mye om dette "problemet" vi cannabisnytere har som kun ligger på det "kriminelle" planet.

Endret av NicolasDarvas
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Denne diskusjonen er så vanskelig, for vi har ikke tatt utgangspunkt i noe. Misbruk/bruk osv. Hva er misbruk? Det blir vi sikkert fort enige om. Det går på skjønn.

 

Problemet kan ligne problemet med de som er psykisk psyke. Man trodde lenge at men fikk mentale lidelser av cannabis. Det har senere blitt snakk om at folk med psykiske problemer oppsøker stoffet. Det ville ikke være overraskende hvis man kunne konkludere med at folk som var litt late osv, eller apatiske, "fant frem" til stoffet lett. Derfor er det vanskelig å gjøre forskning. Alle kjenner en del late folk, men de alltid vært late. Er det noen som har vært vitne til at skikkelig enargiske, oppegående og motiverte mennesker har blitt helt apatiske? Man kan vel også tenke seg at for noen er det uaktuelt å røyke hver dag, mens for andre ikke. Det er en forskjell mellom disse menneskene. Kanskje de apatiske har det lettere for røyke, så de røyker mye?

 

Det finnes nesten bare dårlig pot og hasj i Norge.. Hasjen har for mye THC og for lite CBD. Heldigvis forskes det en del på det nå. Hadde det vært god cannabis regulert, med riktige forhold av stoffer, ville det vært helt annerledes. Det må også nevnes at vi har mest indica og lite sativa.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det finnes nesten bare dårlig pot og hasj i Norge.. Hasjen har for mye THC og for lite CBD. Heldigvis forskes det en del på det nå. Hadde det vært god cannabis regulert, med riktige forhold av stoffer, ville det vært helt annerledes. Det må også nevnes at vi har mest indica og lite sativa.

Aner ikke om det du sier stemmer da du ikke bruker kilder; men, det du sier hørtes ganske bra ut, og jeg må si jeg er ganske enig i hva du sier.

 

Ønsker å legge til at det er mye forurenset hasj i Norge i dag, hvor de benytter tjære, benzene eller andre stoffer som plastikk (noen sier også at det brukes avføring men dette har jeg aldri opplevd). Nå, det sier jo seg selv at å røyke plastikk er direkte helseskadelig.

 

edit; nicolas beskrev dette meget godt.

Endret av Notelitten
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Synes det er noe vanskelig å svare på dette spørsmålet for det er vanskelig å vite hva som er sant eller ikke når det kommer til hva som er skadelig. Men hvis jeg må svare ville jeg sagt nei. På grunn av mine egne erfaringer med personer som røyker hasj og det jeg har lest om hasjbruk. Har derimot ikke tatt meg tid til å lese noe særlig i denne tråden.

De jeg har vært borti som røyker har alle vært veldig følelsesmessig forvirrede personer, noen dager er de sånn og noen dager er de sånn. I tillegg har de vært ganske sløve og likegyldige personer, og man kan også se på de at noe ikke er helt som det skal. Om dette er tilfeldigheter eller ikke vet jeg ikke, men merkelig er det at alle har disse fellestrekkene.

 

Ellers går det vel mye på hvor mye man røyker. Om man tar seg en røyk i ny og ne er det greit nok (selv om jeg aldri kunne vært sammen med en som i det hele tatt vurderer å gjøre det). Men å røyke flere ganger i uken eller daglig vil jo selvfølgelig påvirke mer.

Lenke til kommentar

Synes det er noe vanskelig å svare på dette spørsmålet for det er vanskelig å vite hva som er sant eller ikke når det kommer til hva som er skadelig.

 

Hvorfor ikke ta deg noen minutter, og sitte deg ned med en god dokumentar eller bare ta en titt på nettet for å se hva som er propaganda og sannhet. jeg regner med at det muligens vil sjokkere deg.

 

Men hvis jeg må svare ville jeg sagt nei.

Hvorfor det; du har jo ikke lest deg opp rundt tema, burde du ikke lese nøye før du kommer til en konklusjon rundt tema?

 

På grunn av mine egne erfaringer med personer som røyker hasj og det jeg har lest om hasjbruk. Har derimot ikke tatt meg tid til å lese noe særlig i denne tråden.

Jeg tror du virkelig hadde tjent på å lese litt i tråden; mange seriøse debattanter har kommet med argumenter som er fryktelig gode. Og jeg skal si deg at du hadde blitt sjokkert dersom du fikk se hvem som faktisk har brukt det.

 

De jeg har vært borti som røyker har alle vært veldig følelsesmessig forvirrede personer, noen dager er de sånn og noen dager er de sånn. I tillegg har de vært ganske sløve og likegyldige personer, og man kan også se på de at noe ikke er helt som det skal. Om dette er tilfeldigheter eller ikke vet jeg ikke, men merkelig er det at alle har disse fellestrekkene.

Jens Stoltenberg, Bill Clinton, og Barrack Obama har røykt cannabis eller hasj; det skal vel mye til for å komme seg høyere opp i samfunnet enn det. Videre skal jeg si deg at de du har møtt med følelsesmessige problemer eller som oppfører seg likegyldig, muligens fremstår som prakteksempler for deg fordi disse er de som (mener intet vondt) ikke har noe særlig selvbilde, og derfor nevner at de bruker hasj for å få seg et statussymbol; muligens fordi det er "kult" å gjøre noe ulovlig.

 

Jeg kan forklare deg at det er utrolig mange oppegående mennesker, som bruker hasj i ny og ne. Jeg er selv en totalt oppegående person, jeg jobber, jeg går på skole og jeg har utrolig mange venner. Likegyldig er jeg overhodet ikke; og ikke er mine andre hasj-benyttende venner.

 

Min forståelse av hasj, er at det er et meget bra alternativ til alkohol. Videre vil jeg nevne at av personlig erfaring har jeg lært at langt flere av ens sosiale nettverk benytter seg av dette rusmiddelet enn man faktisk tror.

 

Ellers går det vel mye på hvor mye man røyker. Om man tar seg en røyk i ny og ne er det greit nok (selv om jeg aldri kunne vært sammen med en som i det hele tatt vurderer å gjøre det). Men å røyke flere ganger i uken eller daglig vil jo selvfølgelig påvirke mer.

Hvorfor ikke; bortsett fra at jeg (og mange andre) bryter en idiotisk og utdatert lov; kunne du ikke vært sammen med oss? Jeg forstår ikke hvorfor du ser det som tabu at noen nyter hasj, når det ikke kan sammenliknes med alvorlige lovbrudd. Jeg ser på hasj som alkohol, et relativt ufarlig rusmiddel; det å bryte denne loven er ikke så forskjellig fra å kjøre for fort på motorveien vell?

 

Beklager om jeg var litt frekk her; jeg lurer på hvorfor du kom til din konklusjon, og hvorfor du er såpass dømmende ovenfor cannabis-nytere.

Lenke til kommentar

hvor de benytter tjære, benzene eller andre stoffer som plastikk (noen sier også at det brukes avføring men dette har jeg aldri opplevd).

Hvis man ikke lukter dette enten før eller etter brenning, så fortjener man å røyke det.. Flis var også populært en liten periode.

Endret av Vizla
Lenke til kommentar

hvor de benytter tjære, benzene eller andre stoffer som plastikk (noen sier også at det brukes avføring men dette har jeg aldri opplevd).

Hvis man ikke lukter dette enten før eller etter brenning, så fortjener man å røyke det.. Flis var også populært en liten periode.

 

Du kan vell ikke si at noen fortjener å røyke tjære eller plastikk vel? Mange nybegynner som rett og slett ikke vet hva hasj skal lukte som; jeg husker blant annet en jente som var med meg og en kompis da vi røykte; og vi fikk henne til å røyke oregano; i den tro at det var hasj.

 

En god latter ble det da; men det forteller vell bare litt. Plastikk er ingenting i forskjell.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...