Gå til innhold

Bør vi legalisere cannabis?


Bør Canabis legaliseres?  

2 882 stemmer

  1. 1. Bør Canabis legaliseres?

    • Ja, total legalisering
      1657
    • Ja, til bruk som medisin
      483
    • Nei
      658
    • vet ikke
      143


Anbefalte innlegg

Se der ja, nå begynner du å moderere deg og da er det plutselig mye lettere å få til en konstruktiv diskusjon :thumbup:

 

Skal se hva jeg får til ift. autorisasjonsbeviset.

 

Jeg er klar over at wikipedia søker å være et sammendrag av forskningsbasert konsensus, men her spriker forskningen til alle kanter og det skjer veldig mye fryktlig fort, så det er vanskelig å holde overblikket. Og som du selv demonstrerer så er heller ikke wikipedia entydig. Mitt ståsted gjennom tråden har hele tiden vært at det er veldig mye vi ikke vet ennå, og dette usikkerhetsmomentet er det viktig at vi ikke avfeier i tilfelle det skulle vise seg at worst-case stemmer.

 

hvorfor var ikke du der den dagen alle disse stoffene blei lovlig/ulovlig da?

da kunne vi kanskje har forhindret alkohol i å bli lovlig ;)

mens da kunne vi kanskje hatt cannabis helt lovlig helt fra starten av ;)

 

selvfølgelig er det en usikkerhet, men jeg har også bevist vanvittig mye i denne tråden og jeg har snudd veldig mange heavy no no`s til ok not so bad afterall ;)

nettopp pga jeg har forklart og vist hvor lite farlig det er, og jeg er ikke alene som har gjort det.

du selv har skiftet mening et par ganger, før sa du at du var ute etter å vise de psykiske lidelsene (alvorlige) med cannabis men nå sier du noe helt annet.

jeg har hele tiden trådd fram slik forskningen tilsier, jeg har hatt feil på et par små punkter av og til men herregud da mann, jeg er da bare et menneske...

akkurat som det dere er au og har hatt feil av og til dere au (men ikke innrømmet det)

 

så vi kommer en vei etterhvert men sinnsykt tungt når diskusjonen skal gå slik den holder på nå (dere boltrer dere opp og er stae som fy på ting som er usikkert eller ikke sant eller kanskje sant og kommer med masse bullshit og lignende) det er enormt stressende.

 

dere er også med på å gjøre diskusjonen lettere ;)

 

 

hva da moderere meg litt? jeg har alltid kunnet innrømmet en feil, det har jeg gjort flere ganger og er ikke kylling så jeg er mann nok til det, men det er ikke dermed sakt at jeg tar feil i alt eller masse.

 

men dere kan ikke inrømme feil, skal jeg kalle dere umoden da eller?

kanskje kjefte og smelle og begynnje å være spydig og mobbete fordi dere ikke kan moderere dere??? (slik dere har gjort)

Endret av DrHawkins
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette var seff. et svar på ditt forrige innlegg: Ja? Jeg skriver noe og underbygger det med en kilde, noe jeg har fått ganske godt innprentet i hodet fra universitetet at er den måten man legger frem et argument på. Jeg klarer altså ikke helt se problemet i dette. Psykologien er altså et så enormt fag og i stadig utvikling at det blir vanskelig å skulle ha all fakta i hodet og til enhver tid skulle holde seg oppdatert. Og så er det også slik at en del av det jeg vet har jeg fra lærebøker og de er ikke tilgjengelig på nett. Derfor skrev jeg 25-33% fordi 33% var det jeg lærte på studiet og som står i den boka vi hovedsakelig brukte i introduksjonen til klinisk psykologi. Den heter forøvrig Abnormal psychology og er skrevet av Susan Nolen-Hoekseema.

 

du selv har skiftet mening et par ganger, før sa du at du var ute etter å vise de psykiske lidelsene (alvorlige) med cannabis men nå sier du noe helt annet.
Jeg tror du har misforstått hva jeg egentlig har prøvd å komme frem til. Jeg har sagt at det er veldig mye forskning som har pekt på en tendens til en sammenheng mellom cannabisbruk og psykiske lidelser, men jeg har selv gjentatte ganger sagt at jeg på ingen måte mener at det er bevist noe kausalt forhold mellom cannabisbruk og utvikling av disse lidelsene. Men jeg har også sagt at jeg mener at man ikke kan bevise at det ikke eksisterer et kausalt forhold. Og ut fra at man hverken kan bevise det eller motbevise det på nåværende tidspunkt, så mener jeg at det er bedre å være "safe than sorry".

 

Også er vi grunnleggende uenige i særlig ett punkt, og det er der du sier at misbruk av cannabis er ufarlig. Det jeg har lest av forskning til nå mener jeg at beviser at misbruk for langt de fleste får noen negative konsekvenser ved at en del kognitive funksjoner faller også utover perioden de er ruset. Og dette har igjen negative konsekvenser ift. hvordan en person fungerer i hverdagen. Særlig for ungdom kan dette bli svært negativt fordi det gjør det lettere å falle ut av skole- og arbeidsliv. Så kan det godt være at dette ikke kan defineres som "farlig" i dine øyne, men jeg møter såpass mange folk til daglig i jobben som nettopp sliter veldig etter å ha kommet skrått ut ift. dette (ikke nødvendigvis kun pga. cannabisbruk) at det i mine øyne kan kalles farlig. Men dette blir jo da et definisjonsspørsmål.

 

Men at jeg mener at sjansen er liten og at mange overdriver faremomentene er vel også ganske soleklart, ellers hadde jeg ikke kunnet være for full legalisering.

 

Du har dog sikkert rett i at jeg også har moderert mitt synspunkt etter hvert som jeg har lest mer om dette her. Jeg trodde feks. tidligere at linken mellom cannabis og psykiske lidelser var tydeligere. Jeg er også blitt overrasket over hvor klare skadevirkninger alkohol har, og at det kan ha en del konsekvenser jeg ikke visste om, feks. at det også ser ut til å kunne utløse psykoser.

Endret av Hugo_Hardnuts
Lenke til kommentar

du la med en link til kilden der og har gjort det dei siste sidene ja.

 

men du gjorde ikke det i starten

 

du har skrevet 300% mer på frihånd de siste sidene enn du har gjort alle sidene før det.

 

du har vist link i de aller fleste postene du skriver slik fakta ting i det siste men ikke før

 

det var der det hele startet.

 

det er fint du legger med kilde link nå og sånt for da kan vi alle iallefall se det selv og lese resten og slike ting.

men med å underbygge sine egne ord med en kilde menes at man skriver en post for frihånd for så å enten quote opp eller linke til det du sier.

 

man merker det på skrivemåten med en gang det er slik kopiering av tekst med egne ord så det er ikke direkte vanskelig men det er et prinsipp der at skal du gnåle på meg om at jeg ikkelegger med kilde og at du gnåler på kilde på enkelte ting så skal du og gjøre det.

 

det som gjelder oss andre gjelder også for deg, du er ikke noe unntak selv om du har all verdens kunnskap.

vi vet ikke alt om deg eller andre og dermed kommer kilde gnåling, det er jo derfor alle blir gnålt på om det.

 

så måten du skriver på er ikke å underbygge dine ord med kilder men å skrive direkte av kildene bare på en anna måte og dermed blir det mer sett på som bedrageri (at du utgir deg for en annen enn den du egentlig er) istedenfor å direkte quote og kunne være mann nok til å skrive egne tekster og ta litt sjangser av og til for så å direkte quote det opp det du sier.

 

fordi da ser vi det du sier med egen hjerne go skrivemåte samt vi ser det profesjonelle skriver og DET er å undebygge seg med kilder ;)

Lenke til kommentar
Ok, hvis jeg gjorde det så var det dobbeltmoralsk og da beklager jeg selvfølgelig. Kan ærlig talt ikke huske tilbake til det du snakker om. Begynner jo å bli noen sider her ;)

ok, setter stor pris på den posten hugo :)

 

uansett så forstår jeg pointet ditt og jeg er enig og har vært enig hele veien i at det finnes risikoer med cannabis men det er alvorlighets graden og sannsynlighets graden jeg setter et veldig stort spørsmålstegn på, da folk som skriver på forums ofte tar ordene ganske så bokstavelig og da når noen skriver "er" istedenfor "kan" og slike ting så blir det forvirrende (det var bare et random eksempel)

 

så la oss heller fortsette diskusjonen om cannabis og ikke lage mer slikt ;)

ja begynner å bli en haug av sider, er ikke alt jeg heller husker men husker en del av tingene som har blitt skrevet, enkelte ting legger seg bedre inn enn andre :p

 

er enig i "better safe than sorry" delen

 

misbruk delen: det hadde vært kult å sett disse kildene fordi alt jeg finner sier "lite mindretall" eller "noen finner connection hos et mindre tall mens andre ikke finner i det hele tatt men det er rapportert tilfeller der de finner en connection alikavel" så du ser at det er vanskelig å sette en absolutt pekepinn på dette, det er jo derfor vi har diskusjonen i det hele tatt

Men at jeg mener at sjansen er liten og at mange overdriver faremomentene er vel også ganske soleklart, ellers hadde jeg ikke kunnet være for full legalisering.

det er nøyaktig her jeg er, det er nettopp derfor jeg prøver å kjøre såpass hard linje og komme med masse linker og quotes for å nettopp vise til folk som overdramatiserer det hele at det virkelig ikke er så farlig ;)

 

den siste delen din:

jeg tror absolutt alle her har lært veldig mye mer enn de tørr å innrømme

jeg selv har lært mye iløpet av den tida jeg har vært i denne tråden, og selvfølgelig så vil alle ha rett hele tiden og slikt og det er jo nettopp derfor det blir ampert av og til men jeg har lært mye om psykiske lidelser og skadeomfanget til cannabis (både til seg selv og til de rundt seg selv, altså samfunnet)

 

 

@kammizez

det var jeg som hang meg oppi det og hadde hele den diskusjonen med hugo ja, men jeg tror nok det er noen flere enn bare meg selv som er enig i akkurat det der...

 

 

her kommer en av favoritt postene jeg har lest noengang, i fra "hvorfor bruker folk dop?" tråden:

Har lest tråden og alle kilder som er linket til, med et objektivt øye. Jeg satt på gjerdet, men ikke nå lenger. Det er klart og tydelig hvilken side i debatten som argumenterer best, og jeg har blitt fullstendig overbevist om at cannabis-tilhengere er både mer intellektuell og taler bedre for seg. JA til cannabis.

 

dette her er jo nettopp grunnen til at vi har tråden her ;)

at folk skal kunne lese seg fram til en saklig og ordentlig svar på tingen som får dem enten den ene veien eller den andre

Endret av DrHawkins
Lenke til kommentar

Jeg har tenkt å skrive en oppgave om legalisering av cannabis og rundt det temaet. Vet noen om gode nettsteder for informasjon om dette?

Kunne tenkt meg å lese mer om hvor mange som skades av forbudspolitikken på en eller annen måte[1], og hvilken skade cannabisbrukere evt. påfører samfunnet. Mulig SSB har noe av interesse?

 

1 - http://www.aftenbladet.no/lokalt/1282763/Forsker_kritisk_til_forrige_ukes_narkoaksjoner.html

Endret av Frank2004
Lenke til kommentar

No, there isn't.

Joda, temadag om legalisering nå. Fanatisk kristen-innringer på lufta akkurat nå.

 

Men er jo en del musikk og egenreklame på p3, som vanlig..

 

No, there isn't.

 

Jo der begynte det.

"Dersom det blir lovligt blir det meir tilgjengelig for ungdom."

Derp.

 

Elskar programledaren sine svar. :love:

Og vi sponser faktisk juvente-idioter som det der over statsbudsjettet..

Lenke til kommentar

Side med alle de største mytene debunked med kilder. Ikke fantastisk overbevisende side, men

you'll get the point.

 

Har vel rundet minst 100 timer med legaliserings vids og lesning og begynner å bli mektig lei

backfire effekten og alle de samme argumentene gang på gang.

Det er mange offere for propaganjaen og det kommer til å ta tid å få sannheten frem. For mange føles det nok som å gå på jobb.

Ny dag, ny fyr, samma rutiner, samma argumenter.

Endret av Cannabiskopen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...