Gå til innhold

Bankinnskudd med fondsavkastning?


Chasin

Anbefalte innlegg

Har i dag fått tilbud om en (for meg) ny spareform. I grove trekk går det ut på at man låner feks 1 mill i feks BN bank. Denne millionen investeres da i ulike fond, slik at man "kjøper" en produktpakke bestående av feks Asia og Sør-Amerika. Man betaler da kun rentene på dette lånet, dvs ca 4000 pr mnd på en mill. Det er Oak Capital og helt i bunn Credit Agricole som står bak. En kompis av meg tjente faktisk godt over 100000 på 10 mnd, på denne tiden har han satt inn/brukt 40000. I følge tilbyder er det eneste du kan tape kun rentene du betaler inn, og det bare hvis det teoretisk går helt på rævva...

 

Er dette det noen banker kaller BMA?

Noen som har erfaringer?

Er det dette VG viser til? http://www1.vg.no/pub/vgart.php?artid=184349

 

Er litt tvilende til alt for gode tilbud, samt låne penger for å spare... :hmm:

Endret av Chasin
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det store problemet med BMA og AIO, er at det som regel er en begrenset gevinstmulighet. De fleste banker benytter seg av såkalt "snitting". Dvs at du kan kanskje maks øke verdien på investeringen med 1,5 % pr mnd. Så hvis alle aksjene i produktet skulle gjøre et plutselig byks på 10 %, så går du glipp av mesteparten av disse. På den andre siden, så er du relativt godt beskyttet mot et krakk ettersom at det fungerer andre veien også.

Lenke til kommentar

Han kompisen din tjente jo ikke 100 000 da. Han tjente bare 60 000 etter hva jeg kan tolke av innlegget ditt.

 

Slike spareformer er bare tull. Du er nesten dømt til å tape på det! Husk at banken din ikke vil DITT beste, men SITT beste. Ansatte i banker opptrer som regel som selgere, der de driver produktsalg til sine kunder for å tjene penger til sin egen arbeidsgiver, nemlig banken.

Så med mindre du er ute etter usedvanlig stor risiko bør du unngå lånefinansiert sparing da disse som oftest har høyere lånerente enn avkastning.

Lenke til kommentar
Han kompisen din tjente jo ikke 100 000 da. Han tjente bare 60 000 etter hva jeg kan tolke av innlegget ditt.

8508661[/snapback]

 

Mulig jeg forklarte litt rotete, var ikke helt enkelt det her... Han satt igjen med ca 100k som han investerte på nytt. I tillegg tok han ut 20-30k etter skatt og alle gebyrer...

 

Med tanke på hva han har fått til er det jo fristende, men man vet jo aldri...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...