Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Tråden om operasjon av trang forhud


Gjest Gjest :)

Anbefalte innlegg

Var det noen av dere som ikke smurte på salve etter operasjon? og lot naturen gå sin gang typ? Kommer ikke til stingene på grunn av hoven forhud, og vil nødig tvinge den bak. Så nå stresser jeg noe fælt med at jeg ikke får smurt på Terra Cortil-salven - og redd for urenheter ved sting. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest 835e1...488

Hei.

Håper det ordnet seg. Hvis ikke ville jeg tatt kontakt med legen og forhørt meg, da det egentlig kun er fagpersonell som kan gi deg ordentlige råd i forhold til dette.

I mitt tilfelle (snitt) ble jeg sterkt oppfordret til å trekke tilbake minst to ganger daglig, allerede fra første dag. Ikke bare slik at jeg fikk smurt på salven, men også for å forhindre at det gror seg trangt igjen. 

Nå virker det likevel som om det er flere som har måttet vente en del dager, og til og med uker, før de fikk trukket tilbake, så noen må nok ha godt gjennom det samme som deg og overlevd med et godt resultat til slutt.

Jeg ville som sagt uansett kontaktet legen/legekontoret der du hadde inngrepet, og forhørt meg om prosedyren i ditt tilfelle.

Anonymous poster hash: 835e1...488

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest ea2dd...284

Noen som vet hvordan stinga faller av? Smuldrer hele strengen, eller bare akkurat ved knuten? Er på dag 19 og stingene er fortsatt på plass. Skal sies at jeg ikke har fått dratt forhuden tilbake så mye - da jeg vil besvime hver gang jeg forsøker (merkelig psykisk reaksjon, I know), men er bare ei pyse når det kommer til sprøyter, sting og sår. 

Til informasjon: jeg tok en halv omskjæring - så stingene ligger på innsiden av forhuden! 

Anonymous poster hash: ea2dd...284

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Hei!
I dag 22. november måtte forhuden vike. 
Under kommer en oppsummering av hvordan min behandling har foregått. 
 
Jeg har hele livet hatt trang forhud, men har i bunn og grunn levd greit med det foruten et par ubehagelige opplevelser ved samleie. 

Etter et ONS i august hvor det kjentes ut som det ene og det andre røk, bestemte jeg meg for å bestille legetime og få kuken fikset en gang for alle. Jeg skrev det kanskje på en måte som gjør at det hørtes enkelt ut, men kan love dere at det satt langt inne å sende den meldingen. Er tross alt skjønnsorganet vi snakker om, det mest private vi har. 

Fikk time hos fastlegen ca 1 uke etterpå, han så kjapt på kuken og konkluderte med at her måtte noe gjøres. Han henviste meg videre til en spesialist som skulle bestemme videre behandling. Fikk innkalling av spesialisten 3-4 dager etter besøket hos fastlegen, med oppmøtetidspunkt litt over 1 måned frem i tid. Syntes først dette var veldig lenge å vente, men nøyet meg med at jeg hadde tatt tak i problemet og at prosessen var igang :)

Møtet hos spesialisten var jeg litt nervøs for, med tanke på at kukens fremtidige skjebne skulle bestemmes. Men også her var møtet positivt. Kom inn på kontoret, hilste, la meg på benken og han dro forhuden kjapt tilbake og konkluderte med at forhuden var trang nok til at operasjon var nødvendig. Han spurte så hvilken operasjon jeg foretrukket, halv omskjæring eller full. 
Jeg var selv ganske usikker etter å ha lest blant annet her inne at noen måtte operere to ganger som følger av negativt resultat ved halv omskjæring. Jeg nevnte dette for han og han bekreftet at det var en sjanse for at dette kunne skje også med meg. Jeg bestemte meg derfor for å ta full omskjæring, ettersom risikoen for å
måtte operere to ganger fristet svært lite. 

Fikk så valget om jeg vil gjøre operasjonen der (privat klinikk) eller på offentlig sykehus. Jeg valgte offentlig sykehus, informasjonen om at de stort sett gjør inngrepet i narkose fremfor kun lokal bedølvelse var tunga på vektskålen her. 
Etter å ha vært inne i ca 5 min, gikk jeg glad og fornøyd ut. 

Etter 2 dager: «Du har fått et innkallingsbrev, logg inn på Helse Norge for å lese». Innkalingsbrev fra mitt lokale sykehus, i brevet stod det blant annet at jeg hadde rett på behandling og operasjonsdato var fastsatt til 22.11.21 med oppmøtetid 8 (JIPPI!!!). Stod og en hel del om hvordan selve operajonen ville foregå, hva jeg skulle gjøre før-og på selve operasjonsdagen samt mye om ettervirkninger og hvordan behandle og stelle såret når jeg kom hjem. 

På dette tidspunktet var operasjon nesten 2 måneder frem i tid. Dette syntes jeg var helt greit, jeg anså det som en fin periode til å psyke meg opp ;)

Ukene og dagene frem til operasjonsdagen gikk egentlig veldig fort. Tenkte generelt lite på at jeg snart skulle opereres men hadde det definitivt i baktankene i ny og ne. 

Siste uken, altså forrige uke var egentlig det jævligste. Tenkte veldig mye på operasjonen og ble mer og mer nervøs etterhvert som dagene gikk, operasjonsdagen nærmet seg med stormskritt. 

OPERASJONSDAGEN:
Kan slå fast med en gang at noe søvn den natten her, det ble det ikke. Ikke en gang 5 minutters søvn. Jeg var anspent i hele kroppen og klarte dermed ikke å få kropp og hode til å slappe av. Istedenfor søvn ble det en natt med podkaster og intens lesing og saumfaring av den tråden her. 

Kvart over 6 «stod jeg opp». Dusjet, fant fram en litt vid joggebukse og tok de 3 paracetene (rundt 7 tiden) som jeg hadde fått beskjed om å ta. 

Kjørte hjemmefra rundt 40 minutter før oppmøtetiden , tenkte det var greit å ha litt å gå på. Bilturen i seg selv er ikke så veldig mye å skrive hjem om, den var med andre ord ikke så veldig gøy. Bestod stort sett av skjelving og en hodeknoll (min personlige) som prøvde det meste for å psyke meg ned. 

Skalv som sagt meget godt i bilen på veien til, skjelvingen når jeg satt på venterommet derimot var av en helt annen karakter. Jeg var så vanvittig nervøs, hadde kun blod, skalpell og forventninger om smerte i tankene. Skalv i så og si alt, mest i beina og tennene. Satt et par andre med meg i venterommet, de må ha trodd at det var en fjellboremaskin eid av Veidekke som satt der.

Sykepleieren som ropte meg opp tror jeg raskt skjønte at her kom et vandrende nervevrak gående. Hun forklarte alt som skulle skje rolig og detaljert, i tillegg snakket hun om løst og fast i et forsøk på å få ned pulsen min. Det funket! I mine øyne var hun en engel (om de finnes). Nervene mine ble skikkelig beroliget av måten hun fremstod på. 
I denne seansen ble det som sagt gitt informasjon om inngrepet, jeg fikk skifte til behagelige sykehusklær, målt blodtrykk, høyde, vekt og det ble gjort gjennomgang av kontrollspørsmål angånde gjennomføring av faste og lignende. 

Etter dette var det anestesilegen som ville slå av en prat. Han var også rolig og tillitsbyggende, fikk informasjon og måtte svare på kontrollspørsmål angående narkose. Spørsmålene gikk på om jeg hadde hatt narkose før, underliggende sykdommer, allergier bla bla bla. 

Ser innlegget er på vei til å bli lemgre enn planlagt, så skal speede up. 

Narkosen ble gitt ved stikk i armen og maske over kjeften. Var litt nervøs når jeg lå der og tittet opp mens de gjorde klart til å stikke. Stikket var ikke noe vondt (merket mer ved C19 vaksinene). Svei bare litt i armen når de sendte medikamentene inn i blodårene. Anestisilegene var forresten fantastiske de og, snakket med meg gjennom hele innsovingen før jeg etterhvert «forsvant». 

På oppvåkningsposten våknet jeg opp forbauset og skjønte lite av hvor jeg var. Merket godt til at rusen var der, ble voldom pratesyk og drev en 5 minutters monolog ovenfor sykepleierne. Tror mye rart ble sagt for jeg husker de lo en god del, haha. 
Etterhvert som jeg kom til hektene (etter 1 times tid), fikk jeg se på rakkeren nedentil sammen med kirurgen. Hun forklarte hva som hadde blitt gjort og om resultatet var velykket. Det var det! (Hvertfall inntil videre). Ble så bedt om å pisse, før jeg avslutningsvis fikk svar på alt jeg lurte på. Har lest at noen her fikk manglende informasjon, det kan ikke sies i mitt tilfelle. Føler jeg fikk svar på alt jeg både lurte-og ikke lurte på. 

Alt som gjenstod nå var å bytte til vanlig tøy og dra hjem!

Vil avslutningsvis takke alle som har bidratt i denne tråden , den hjalp meg veldig med å ta steget samt gi en innsikt i hvordan behandlingen foregikk. 
Til dere som sitter på gjerdet når det gjelder operasjon som følger av nervøsitet, mitt råd er å få det gjort. Jeg hadde aldri vært så skjelven og nervøs om jeg visste hva jeg gikk til, for operasjonen endte med å være ingenting annet enn en fin opplevelse.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 måneder senere...
Gjest 1779a...4cc

Hvis det bare er rødlig så er det ikke så mye å bekymre seg for.

Jeg hadde åpne sår ved et par sting som ikke grodde før 2-3 uker etterpå. Ikke noe problem i ettertid, men det så ikke bra ut der og da :) 

Anonymous poster hash: 1779a...4cc

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Heisann! 
Jeg har lest en del her i det siste. Mye godt å lese! Jeg fikk min operasjon i går (ikke full omskjæring). Der er nå litt over 24 timer siden operasjonen. Den ble gjort med lokalbedøvelse. Alt gikk greit. Men det jeg lurer på er hevelsen. Det har blitt så hovent nå at jeg ikke skjønner hva jeg ser på en gang. Det er bare en stor hudball på toppen av penis. Jeg skjønner ikke hva som er forhud og hva som er penishodet. Jeg tørr ikke å tisse en gang siden jeg ikke skjønner hvor selve urinen skal komme ut hen. Er dette normalt? Har skjønt at det er vanlig med hevelser, men hvor mye er det snakk om liksom? Jeg blir fort bekymret. Hevelsen har blitt mye større bare siden tidligere i dag. 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

Ser det er fler enn bare meg som sliter med dette. Er det noen som har erfaring med aleris/volvat eller lignene?

Jeg ble operert i 2018 (ikke full omskjæring) på Aker sykehus. Det var noe av det værste jeg har vært med på. Fikk lokalbedøvelse og alt gikk greit i starten av inngrepet, men så kom smertene. Vet ikke hva som skjedde eller hvorfor, men bedøvelsen sluttet delvis å funke. Jeg husker fortsatt følelsen av den kalde skalpellen. En helt forferdelig opplevelse! 

Nå 4 år senere er forhuden like trang, aldri blitt noe bedre og må bite i det sure eple og ta hele hetta. Siden jeg hadde en så forferdelig opplevelse via det offentlige, så har jeg bestemt meg for å ta det privat og lurer derfor om dere har anbefalinger eller erfaringer? Har drøyd det nå i over 3 år og kjenner jeg gruer meg skikkelig, men må bare få det gjort. Har noen positive opplevelser hos f.eks aleris? Hvor lang tid tok det fra omskjæringen til penis var i «full drift?»

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hei,

I skrivende stund er det tre dager siden jeg opererte (delvis omskjæring). I etterkant av operasjon er jeg veldig usikker på prosessen framover. Hvor lenge etter operasjon bør jeg vente med å dusje (har ikke dusjet ennå)? Har jevnlig byttet bandasje etter do besøk, og rengjort med bomulls pads det jeg får vekk uten å ta på lillemann. Har også trukket forhud tilbake morgen og kveld samt hver gang jeg er på do. Dag én og dag to merket jeg ikke nevneverdig til smerte verken når jeg satt på kompress eller når jeg trakk huden tilbake. Huden er forøvrig veldig hoven (stor kul på venstre side) i den grad at det i dag begynner å gjøre vondt når jeg trekker huden tilbake. Føler ikke at hevelsen går ned, og lurer på om jeg bør kontakte lege? Hvor lenge kan jeg forvente at den ser ut som en golfball før jeg bør bekymre meg?

Lenke til kommentar
42 minutes ago, mortenap said:

Hei,

I skrivende stund er det tre dager siden jeg opererte (delvis omskjæring). I etterkant av operasjon er jeg veldig usikker på prosessen framover. Hvor lenge etter operasjon bør jeg vente med å dusje (har ikke dusjet ennå)? Har jevnlig byttet bandasje etter do besøk, og rengjort med bomulls pads det jeg får vekk uten å ta på lillemann. Har også trukket forhud tilbake morgen og kveld samt hver gang jeg er på do. Dag én og dag to merket jeg ikke nevneverdig til smerte verken når jeg satt på kompress eller når jeg trakk huden tilbake. Huden er forøvrig veldig hoven (stor kul på venstre side) i den grad at det i dag begynner å gjøre vondt når jeg trekker huden tilbake. Føler ikke at hevelsen går ned, og lurer på om jeg bør kontakte lege? Hvor lenge kan jeg forvente at den ser ut som en golfball før jeg bør bekymre meg?

Du kan dusje fra første dag, men unngå bading. Hevelsen tar en stund før den går ned. Fort en uke til ti dager før du begynner å se nevneverdig nedgang, men hvis du føler på det er det bare å dra til legen for å sjekke, spesielt hvis du ser lokalisert hevelse. Regner med at du fikk med en salve du skulle smøre på så smør på denne etter dusj. Kremen er en blanding av kortison som er betennelsesdempende og hjelper mot hevelsen og antibiotika så du ikke skal få infeksjon.

 

side-2.jpg.b8961ee6ca35dd37f6813a0c1664c

Endret av Ishpenn
Lenke til kommentar
Ishpenn skrev (20 timer siden):

Du kan dusje fra første dag, men unngå bading. Hevelsen tar en stund før den går ned. Fort en uke til ti dager før du begynner å se nevneverdig nedgang, men hvis du føler på det er det bare å dra til legen for å sjekke, spesielt hvis du ser lokalisert hevelse. Regner med at du fikk med en salve du skulle smøre på så smør på denne etter dusj. Kremen er en blanding av kortison som er betennelsesdempende og hjelper mot hevelsen og antibiotika så du ikke skal få infeksjon.

 

side-2.jpg.b8961ee6ca35dd37f6813a0c1664c

Hei, og takk for svar. 
 

Var i kontakt med legevakten som ba meg om å skylle vann for hvert do besøk, og om ikke hevelsen går ned til mandag skal jeg inn på kontroll. Nå går jeg ut ifra at du har utført behandlingen, og kanskje har erfaring ut fra dette. Har merket at det sprikker opp små rifter på høyre side vedsiden av sting, lurer på om dette er et tilbakefall? Som du kanskje skjønner er jeg på åpent vann, naturligvis livredd for at behandlingen ikke gir resultat og må med det igjennom en ny runde operasjon. 

Fikk forøvrig ingen resept på salve som innehar kortison, betennelsesdempende eller antibiotika. Kun en salve som brukes i forbindelse med hemorider? Funksjonen er tydeligvis for å stoppe blødning, ikke noe mer. 

Endret av mortenap
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Gjest 9fe48...d02

Hei,

 

jeg tok operasjon med «dorsal spalting» (altså et snitt) i slutten av Mai. Inntil for noen dager siden har jeg ikke klart å trekke forhud bak penishode ved ereksjon, men nå går det altså. Merker at frenulum er litt kort, og vet ikke om dette er noe som kan tøyes litt med tid og bruk?

har også et mer banalt spørsmål; hvordan er det egentlig best å onanere med forhuden trukket tilbake? Har jo aldri gjort det på denne måten før…

Anonymous poster hash: 9fe48...d02

Lenke til kommentar
Gjest 9fe48...d02
Minstemini skrev (På 7.4.2022 den 19.42):

Ser det er fler enn bare meg som sliter med dette. Er det noen som har erfaring med aleris/volvat eller lignene?

Jeg ble operert i 2018 (ikke full omskjæring) på Aker sykehus. Det var noe av det værste jeg har vært med på. Fikk lokalbedøvelse og alt gikk greit i starten av inngrepet, men så kom smertene. Vet ikke hva som skjedde eller hvorfor, men bedøvelsen sluttet delvis å funke. Jeg husker fortsatt følelsen av den kalde skalpellen. En helt forferdelig opplevelse! 

Nå 4 år senere er forhuden like trang, aldri blitt noe bedre og må bite i det sure eple og ta hele hetta. Siden jeg hadde en så forferdelig opplevelse via det offentlige, så har jeg bestemt meg for å ta det privat og lurer derfor om dere har anbefalinger eller erfaringer? Har drøyd det nå i over 3 år og kjenner jeg gruer meg skikkelig, men må bare få det gjort. Har noen positive opplevelser hos f.eks aleris? Hvor lang tid tok det fra omskjæringen til penis var i «full drift?»

Jeg har kun spaltet, men hos Aleris på frogner fikk jeg full narkose. Hadde lett gjort det igjen, da det var null smerter. Det er over to mnd nå men ikke helt full drift ennå (men det er vel ikke relevant da jeg kun utvidet forhud, omskjæring blir vel noe helt annet uten behov for daglig tøying). 

Anonymous poster hash: 9fe48...d02

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hei, jeg er en gutt på 18 år som har lest mye i dette forumet. Har både blitt betrygget og litt redd for prosessen framover. Ser at det ikke har vært så mye aktivitet her i det siste, men tenker å fortelle litt om min opplevelse hvis det kan hjelpe noen andre i framtiden.

 

Jeg fikk trang forhud for ca ett år siden. Var først innom fastlege som henviste meg til kirurg. Dermed fikk jeg beskjed at jeg måtte vente nesten ett år for å få behandling fra det offentlige. Dermed bytta jeg behandlingssted til Aleris som det bare var litt over en måned ventetid på operasjon. Dermed fikk jeg en konsultasjon hos urolog noen uker etterpå og han konstaterte at det hvertfall måtte tas deler av forhuden. Han sa at grunnen til at min hadde blitt trang var på grunn av en hudsykdom som jeg var uheldig og hadde fått. Jeg sa at jeg ville beholde så mye så mulig forhud, men at han måtte åpne og se om det var nok frisk forhud til å ikke ta full omskjæring.

 

Deretter fikk jeg operasjon ca en måned etterpå. Når operasjondagen hadde kommet og han hadde fått åpnet og sett sa han at han bare kunne ta bort den syke delen av forhuden, i tillegg skjærte han litt i strengen for å forlenge den. Fikk lokalbedøvelse og kjente veldig lite bortsett fra da han skulle sy på slutten. Det var tålelig og derfor ville han ikke sette mer bedøvelse for å unngå mer hevelse.

 

Fikk ikke noe spesiell beskjed om å smøre på noe. Fikk bare med meg en pakke bandasjer og sa at jeg skulle skylle med vann jevnlig. Stingene sa han kom til å begynne å forsvinne etter en uke. 
 

Kjørte hjem etter å sittet på venterommet litt siden jeg var litt svimmel. Kjente det banke litt noen timer etterpå, men ellers lite smerter. Sluttet å gå med bandasje allerede dagen etter da blødningene hadde så og si stoppet. Stakk litt når jeg skulle trekke forhuden tilbake de første dagene, men smerten begynte å bli svakere som dagene gikk. Nå er jeg på dag fem og hevelsen har allerede gått ned endel i tillegg til at tre sting har løsna. Ble naturligvis litt redd da to av stingene løsna på dag tre og et på dag fire, så ringte til aleris. Fikk ikke tak i urologen, men fikk snakka med en sykepleier som så at det gikk fint så lenge det ikke er noe tydelig stort «gap». Siste natten og dagen har det klødd litt, men dette er vel bare et tegn på at det gror.
 

Lillemann ser veldig fin ut allerede nå, klarer å trekke forhuden tilbake i både slapp og stiv nå og håper på at resultatet blir bra.

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

Mann (sjokk) 20 år
Skal vi se, fikk dessverre ikke lest mye på den posten her før operasjonen, men den har betrygget meg å føler jeg kan dele mine erfaringer. 
 

jeg har hatt trang forhud så lenge jeg kan huske, men har hatt samleie normalt og (til tider) regelmessig uten noe problem. Dette gikk i dass dagen jeg skulle være dristig og ha sex i dusjen. Da fikk jeg et sår i penis, som i ettertid ble betent og den lille åpningen jeg hadde snevret seg enda mer sammen. Dette førte til at do besøk var uhyre smertefullt og jeg beskrev smerten som «at det kjennes ut som kukhodet skal rives i to». Jeg dro først til en privat klinikk (jobber for øyeblikket vekk fra bosted) der fikk jeg time rimelig fort bare to uker etter for full omskjæring. Jeg dro hjem fra arbeid samme dag fordi smerten ved do besøk var for sterk. Måtte inn til legevakta dagen etter fordi jeg ikke lenger taklet å bite i en pinne ved hvert do besøk (jeg bet i en pinne og er ikke redd for å innrømme at det kom tårer etter hvert do besøk) der så heldigvis sykepleieren at det hastet og jeg ble sendt rett til en lege som videresendte meg til urologen. Dette var en ekstremt trivelig dame som tok en kjapp titt, sa her må det opereres og spurte hvorvidt jeg fikk godt på do. Når jeg sa at det ikke var mulig tenkte hun seg dristig om i to sekunder før hun sa «Jeg kan jo ta den nå». Dere skjønner tegninga hjerte begynte og dunke, kaldsvetten starten og komme osvosv. Her ble jeg presentert med to valg, jeg valgte og kutte av hele driten med engang fordi den alltid har vært i veien og jeg skal definitivt ikke operere i lillemann to ganger. 

Operasjonen - Jeg fikk ikke tilbud om full narkose fordi dette var en haste operasjon og jeg ikke hadde fastet. Jeg skal være helt ærlig og si, at dette er noe av det skumleste jeg har vært med på. Operasjonen i seg selv var smerteløs, men gjenskinnet fra lyset lot meg se alt som foregikk. Løsningen på dette? Hårnett, hånd over øynene, høyre hånd tett klistret rundt en metallstang og to bein som skalv en time i strekk. 
 

Etter operasjonen - Dingdong ferdig, do besøk gikk ok, jeg dro hjem. - Dagen etter våkner jeg dehydrert sulten og skal ta meg en tur på do, her gjør jeg to feil. 1 setter meg ikke ned for å tisse, 2 ikke fått i meg noe næring på 4 dager grunnet tidligere nevnte smerter. Jeg ser lillemann, den ser ut som den har blitt kjørt over, spist på og banka med en hammer alt på samme kveld. Verden begynner å spinne, jeg får ikke puste og jeg «faller» i bakken. Mister ikke helt bevisstheten å får vekket en annen i huset. Rimelig dramatisk start på det hele. Snakket med sykehuset «Helt normalt blablabla, det blir bedre» tar av bandasjen, endel blod, smerter når jeg tisser osv helt normalt.

Dag 2 - Smerter når jeg tisser vedvarer, vask av penishodet gjør drit vondt, trolig grunnet sår på selve kukhodet må bite tenna sammen ordentlig for å ikke feige ut. Tisset som renner ned på stingene svir og gjør vondt 

Dag 3 - Tøyer det lille jeg har av forhud innimellom, får fortsatt ikke vasket kuken i forhold til instruksene så må nøye meg med hyppigere vask å håpe det blir bedre. 
Dag 4 - Hevelsen har gått markant ned, den ser friskere ut, vasking er fortsatt ekstremt ubehagelig og svir. Funnet ut at det å stappa hele driten ned i en kopp med vann gjør jævlig vondt, men føler resultatet blir bedre. (Her er det bare å manne seg opp, det er jævlig unaturlig å påføre lillemann smerte)

Dag 5 - Jeg har våknet tidligere netter av ereksjon, men dette er første gang det har gjort ordentlig vondt og jeg har fått noe form for blødninger etter operasjonen. Det var vondt jævlig og skummelt. Bedre å vaske kukhodet, det svir som faen enda, men det er tolererbart. Anbefaler høy musikk for å dempe lydene dine. 
 

———

avslutningsvis vil jeg snakke litt om ting jeg ikke har sett nevnt tidligere. Det svir som faen på kukhodet, kan hende det bare er meg, men fy faen inni helvete det er en smerte jeg ikke kan beskrive. Du MÅ fortsette å vaske selv om det er vondt. Oppsøk legen hvis det ikke er mulig. 
Jeg kan ikke se hvordan det er mulig å gå tilbake i jobb på under en uke ved fjerning av hele forhuden, kukhodet er ømt, du kjenner alt, det er ubehagelig når stingene treffer, kjønnshårene har blitt et tortur middel mot meg selv og ingenting føles helt på plass. Men det er viktig å se bedringen, det er noe som tilpasser seg hver dag og du må prøve å se lyst på det. 
Takk til alle som har svart tidligere å beklager for den lange lesingen jeg ga dere andre.

 

Lenke til kommentar
Ola Nordmann02 skrev (På 5.6.2023 den 0.57):

Mann (sjokk) 20 år
Skal vi se, fikk dessverre ikke lest mye på den posten her før operasjonen, men den har betrygget meg å føler jeg kan dele mine erfaringer. 
 

jeg har hatt trang forhud så lenge jeg kan huske, men har hatt samleie normalt og (til tider) regelmessig uten noe problem. Dette gikk i dass dagen jeg skulle være dristig og ha sex i dusjen. Da fikk jeg et sår i penis, som i ettertid ble betent og den lille åpningen jeg hadde snevret seg enda mer sammen. Dette førte til at do besøk var uhyre smertefullt og jeg beskrev smerten som «at det kjennes ut som kukhodet skal rives i to». Jeg dro først til en privat klinikk (jobber for øyeblikket vekk fra bosted) der fikk jeg time rimelig fort bare to uker etter for full omskjæring. Jeg dro hjem fra arbeid samme dag fordi smerten ved do besøk var for sterk. Måtte inn til legevakta dagen etter fordi jeg ikke lenger taklet å bite i en pinne ved hvert do besøk (jeg bet i en pinne og er ikke redd for å innrømme at det kom tårer etter hvert do besøk) der så heldigvis sykepleieren at det hastet og jeg ble sendt rett til en lege som videresendte meg til urologen. Dette var en ekstremt trivelig dame som tok en kjapp titt, sa her må det opereres og spurte hvorvidt jeg fikk godt på do. Når jeg sa at det ikke var mulig tenkte hun seg dristig om i to sekunder før hun sa «Jeg kan jo ta den nå». Dere skjønner tegninga hjerte begynte og dunke, kaldsvetten starten og komme osvosv. Her ble jeg presentert med to valg, jeg valgte og kutte av hele driten med engang fordi den alltid har vært i veien og jeg skal definitivt ikke operere i lillemann to ganger. 

Operasjonen - Jeg fikk ikke tilbud om full narkose fordi dette var en haste operasjon og jeg ikke hadde fastet. Jeg skal være helt ærlig og si, at dette er noe av det skumleste jeg har vært med på. Operasjonen i seg selv var smerteløs, men gjenskinnet fra lyset lot meg se alt som foregikk. Løsningen på dette? Hårnett, hånd over øynene, høyre hånd tett klistret rundt en metallstang og to bein som skalv en time i strekk. 
 

Etter operasjonen - Dingdong ferdig, do besøk gikk ok, jeg dro hjem. - Dagen etter våkner jeg dehydrert sulten og skal ta meg en tur på do, her gjør jeg to feil. 1 setter meg ikke ned for å tisse, 2 ikke fått i meg noe næring på 4 dager grunnet tidligere nevnte smerter. Jeg ser lillemann, den ser ut som den har blitt kjørt over, spist på og banka med en hammer alt på samme kveld. Verden begynner å spinne, jeg får ikke puste og jeg «faller» i bakken. Mister ikke helt bevisstheten å får vekket en annen i huset. Rimelig dramatisk start på det hele. Snakket med sykehuset «Helt normalt blablabla, det blir bedre» tar av bandasjen, endel blod, smerter når jeg tisser osv helt normalt.

Dag 2 - Smerter når jeg tisser vedvarer, vask av penishodet gjør drit vondt, trolig grunnet sår på selve kukhodet må bite tenna sammen ordentlig for å ikke feige ut. Tisset som renner ned på stingene svir og gjør vondt 

Dag 3 - Tøyer det lille jeg har av forhud innimellom, får fortsatt ikke vasket kuken i forhold til instruksene så må nøye meg med hyppigere vask å håpe det blir bedre. 
Dag 4 - Hevelsen har gått markant ned, den ser friskere ut, vasking er fortsatt ekstremt ubehagelig og svir. Funnet ut at det å stappa hele driten ned i en kopp med vann gjør jævlig vondt, men føler resultatet blir bedre. (Her er det bare å manne seg opp, det er jævlig unaturlig å påføre lillemann smerte)

Dag 5 - Jeg har våknet tidligere netter av ereksjon, men dette er første gang det har gjort ordentlig vondt og jeg har fått noe form for blødninger etter operasjonen. Det var vondt jævlig og skummelt. Bedre å vaske kukhodet, det svir som faen enda, men det er tolererbart. Anbefaler høy musikk for å dempe lydene dine. 
 

———

avslutningsvis vil jeg snakke litt om ting jeg ikke har sett nevnt tidligere. Det svir som faen på kukhodet, kan hende det bare er meg, men fy faen inni helvete det er en smerte jeg ikke kan beskrive. Du MÅ fortsette å vaske selv om det er vondt. Oppsøk legen hvis det ikke er mulig. 
Jeg kan ikke se hvordan det er mulig å gå tilbake i jobb på under en uke ved fjerning av hele forhuden, kukhodet er ømt, du kjenner alt, det er ubehagelig når stingene treffer, kjønnshårene har blitt et tortur middel mot meg selv og ingenting føles helt på plass. Men det er viktig å se bedringen, det er noe som tilpasser seg hver dag og du må prøve å se lyst på det. 
Takk til alle som har svart tidligere å beklager for den lange lesingen jeg ga dere andre.

 

Kjempefin oppsummering først og fremst, og bra at du fikk den hjelpen du trengte når du virkelig trengte den. 
 

Like greit å ta alt, hvis man allikevel tror det vil gå tilbake hvis man bare tar delvis. Jeg tok en delvis først, og måtte dessverre gjøre det to ganger. Jeg fikk full narkose begge gangene, men så ble det jo også i mitt tilfelle mye mer planlagt. 
 

Når det kommer til det siste med følsomheten når all forhuden er vekk, kjenner meg igjen i at det kan svi/ være ubehagelig. Jeg selv var sykmeldt fra jobb i 1 uke, og løste ubehaget med trang underbukse og et kompress over tid, brukte vel kompress i 3 måneder ekstra. Er 3 år siden jeg gjorde dette, og jeg er veldig fornøyd med at jeg tok tak i det i desember 2019 og fikk operasjonen i 2020. 

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Gjest c2cc1...3c9

Hei!

Jeg ser at denne siden har hjulpet mange, og siden den også har hjulpet meg så kan jeg fortelle min erfaring. Jeg er 38 år gammel og er dermed vesentlig eldre enn de fleste her. Jeg har faktisk vært innom denne tråden flere ganger i løpet av livet, men jeg har ikke tatt steget ut og utført operasjonen før nå.

Grunnen til at jeg har ventet så lenge er nok mest fordi forhuden min ikke har plaget meg like mye som mange andre. Forhuden har vært stram hele livet, men jeg den stramme "ringen" har vært ganske langt bak på forhuden, altså ikke helt på tuppen. Dette gjorde at jeg fikk forhuden helt tilbake i slapp tilstand, men pga. kort streng så ble hodet dratt nedover når jeg dro forhuden tilbake. I erigert tilstand fikk jeg forhuden greit over penishodet, men siden resten av staken (på det tykkeste) er tykkere enn penishodet, og at trangheten i forhuden lå litt bakover på skaftet, så var det vanskelig å få forhuden noe særlig forbi penishodet ved ereksjon (og den trakk seg ikke tilbake over penishodet av seg selv). Sexlivet før midten av 30-årene gikk egentlig helt fint, men etter hvert så følte jeg at det ble vanskeligere og det endte med små sår på penis som sikkert har bidratt til at dette har blitt litt verre for meg. Etter hvert som samboer har blitt eldre så er det heller ikke like mye fuktighet der nede på henne heller, og dette førte til noe ubehag for henne også til tider. Summa summarum så fant jeg ut at det var på tide å prøve å fikse dette problemet.

Jeg tok dette opp med fastlegen som henviste meg videre til urolog på sykehus. Henvisningen ble opprettet i overgangen juni/juli, og jeg fikk brev fra sykehus om at jeg blir innkalt i mars neste år. Jeg følte dette var litt for lenge å vente da jeg bare hadde lyst til å få det hele overstått, så jeg fikk operasjonen utført privat (Aleris Frogner).

Aleris har faktisk en app der man får beskjed om hva man skal gjøre i forkant, hva som skjer på operasjonsdagen og litt info om dagene etter operasjonen, en kjekk liten sak. Jeg skulle ta 2 paracet og 3 ibux en time før operasjon. Jeg følte egentlig at dette var i meste laget, men jeg fikk det i meg (jeg tar veldig sjeldent paracet/ibux), og jeg har heller ikke tatt paracet/ibux i ettertid (jeg har ikke hatt smerter nok til at det var nødvendig). Vel inne på kontoret til urologen så inspiserte han "objektet" og sa at jeg egentlig kunne ta omskjæring siden trangheten var så langt bak på skaftet at det måtte et ganske langt dorsalt snitt til for at det skulle ha nok effekt. Jeg har nok ikke lest meg godt nok opp på hvordan dette gjøres, for jeg så egentlig ikke for meg at han skulle skjære helt fra tuppen av forhuden (jeg så for meg et snitt akkurat der det trange området var). Jeg sa at jeg var skeptisk til omskjæring, og urologen sa at det også kunne gå bra med et lengre dorsalt snitt, men at det var en sjanse for at jeg måtte tilbake for omskjæring hvis det viste seg å ikke være nok. Det kom også til å være et "søkk" eller en slags kile i forhuden som var synlig for all fremtid. Jeg tenkte litt og landet på at jeg ønsket å prøve dorsalt snitt først, i tillegg så skulle vi kutte frenulum (jeg kan ta omskjæring senere hvis nødvendig). Urologen sa at dette var helt greit, og at det var "greie" sjanser for at det kom til å bli tilstrekkelig med denne operasjonen.

Selve operasjonen gikk greit. Sprøyter var ubehagelig (lokalbedøvelse), men ikke like ille som jeg forestilte meg. Jeg var nervøs, men jeg pratet og tøyset med legen og sommerassistenten hans (legestudent) og fikk med det skuldrene litt ned. Operasjonen gikk helt greit (det benyttes forresten en liten saks, ikke skalpell, det er visst mye enklere med saks), ingen smerter, men forhuden så ikke spesielt forlokkende ut etterpå. En annen ting å tenke på (hvis man vil mentalt forberede seg) er at de bruker en varm elektrode til å svi av blodbaner for å redusere blødning. Dette lukter litt svidd. Jeg hørte også urologen si til assistenten at han tok 2mm ekstra for å være sikker, det er jeg i grunn glad for at han gjorde (bedre å ta bittelitt ekstra enn å ta en omskjæring senere, hvis det er det som skal til). Jeg fikk med en pakke Gauze gaskompress, samt at jeg kjøpte kompress på apoteket som hadde plast på seg som klarte å absorbere blod. Jeg bestilte etter noen dager også en pakke med 200 kompress (20x10 cm) fra Farmasiet.no, det er jeg glad for at jeg gjorde (denne er uten plastlag).

Jeg er nå på dag 8, men jeg skal prøve å huske hvordan dagene har vært.

Dag 0 (operasjonsdagen): Jeg måtte heldigvis ikke på do med det helt første. Jeg prøvde å gå på do uten å være veldig tissetrengt noen timer etter operasjonen, men det var så rart å prøve uten å ha følelse i penis at jeg droppet det. Lokalbedøvelsen gikk ikke ut før det hadde gått 6-8 timer tror jeg, og da gikk det også greit å urinere. Det rant blod i doen da jeg urinerte, men det gikk greit nok å dra forhuden tilbake akkurat nok til å urinere uten at det sprutet over alt. Mye bytting av kompress denne dagen, men jeg var kanskje overforsiktig.

Dag 1: Mye blod på kompress da jeg våknet. Jeg pleier egentlig å ligge på magen når jeg sover, i hvert fall relativt ofte, men jeg droppet dette de første nettene. Jeg fikk nok litt dårlig søvn disse første nettene pga. dette og pga. at jeg prøvde å unngå det berømte "morrabrødet". Det er ubehag (dog nå på dag 8 er mye glemt allerede), men det er ikke så veldig ille så lenge man holder seg relativt i ro.

Dag 2-6: Gradvis mindre blod på kompress. Jeg har brukt kompress hele tiden, både pga. blod men like mye for å holde penis i ro i de relativt løse bokserne jeg pleier å gå i. Jeg fant fort ut at penis kan begynne å blø mer hvis den "subber" i bokseren hele tiden. Noe ubehag ved urinering, men det gikk lettere og lettere. Jeg unngikk å dusje med såpe disse dagene.

Dag 7-8: Dusjer med såpe, det går greit, men jeg fokuserer på å holde såpen borte fra penis. Jeg klarte ganske greit å dra forhuden helt tilbake og rense under forhuden med rent vann i dusjen. Utseendet er ikke helt bra enda akkurat, det er fremdeles hevelse, men det kan gå 2-3 uker før det går ned, og jeg fikk beskjed om at sluttresultat ikke blir synlig før etter 2-3 mnd, så jeg stresser ikke noe med utseendet enda. Det er betydelig mindre blod nå, nesten ingenting, men siden det fremdeles sitter sting der (alle stingene sitter fremdeles) så kan det oppstå litt blodflekker nå og da, men som sagt lite.

Jeg vet ikke om jeg kommer med flere oppdateringer enn dette. Penis pekte ofte noe nedover ved ereksjon før operasjon, og det er jeg spent på å se om har endret seg noe nå som jeg har kuttet frenulum. Forhåpentligvis trenger jeg ikke en ny operasjon senere. Jeg krysser i hvert fall fingrene :). Så for å konkludere: dette er ingen farlig greie å få gjennomført, jeg burde nok ha gjort det tidligere, men min situasjon var ikke like ille som andre sin her på forumet. Og jeg støtter sykemelding første uke (eller hjemmekontor dersom mulig) hvis du har en litt semi-aktiv jobb, og kanskje også selv om du bare sitter på kontor.

Anonymous poster hash: c2cc1...3c9

Lenke til kommentar
Gjest 3c9ee...2ba

Tenker det er på tide jeg også bidrar med mine erfaringer, da denne tråden i stor grad er grunnen til at jeg fikk ordnet opp i dette problemet selv.

Det er nå to år siden jeg tok et såkalt snitt (ikke dorsal snitt, men det som kalles preputioplasty). Jeg er meget fornøyd med sluttresultatet, og hele prosessen gikk mer eller mindre knirkefritt. I utgangspunktet hadde jeg ekstremt trang forhud, og jeg var dermed skeptisk når urologen foreslo et snitt. Jeg hadde innbilt meg at det var kun omskjæring som var på menyen for meg, og at snitt var forbeholdt mildere grader av fimose. Urologen insisterte uansett på at snitt var det beste med en 90% sjanse for at jeg ikke måtte inn for en ny runde i etterkant.

Og her kommer noe jeg vil poengtere: Om du er som meg og har utsatt dette en stund, kom deg i hvert fall til urolog for å få utredet alternativene dine. De kan overraske deg, og du forplikter deg ikke til noen ting. I tillegg så hjelper det deg med å komme over den berømte dørstokkmilen, som definitivt er den delen av prosessen som krevde mest av meg personlig.

 

Når det kommer til selve operasjonen og dagene i etterkant så føler jeg at mye har blitt sagt allerede, så jeg skal prøve å holde meg til det som kanskje er mest interessant/viktigst:

Nei, lokalbedøvelsen gjorde ikke vondt. Noe ubehagelig selvsagt, men ingenting å grue seg til.

Jeg forventet det verste når bedøvelsen gikk bort, men igjen så var det ikke noe særlig ubehag å melde. Det verste var nok det rent visuelle av å se lillemann såpass blodig og mørbanket, men dette var jeg forberedt på etter å ha lest utallige lignende historier her inne. 

Jeg ble også bedt om å dra forhuden bak penishodet to ganger daglig allerede fra dag 0. Dette ble presisert som ekstremt viktig for å unngå at det gror seg trangt igjen (og jeg mistenker at fravær av dette er grunnen til at enkelte slike snitt mislykkes). Dette gikk også helt fint forøvrig, og var ikke vondt på noen som helst måte.

Ereksjon på natten gikk også overraskende greit. Penishodet var selvsagt latterlig sensitivt, så jeg måtte titt og stadig flenge av meg dyna frem til ereksjonen hadde gått ned. Dette var bare et problem de første par dagene, penishodet tilpasser seg raskt.

Og ja, forhuden trakk seg tilbake av seg selv ved ereksjon. Dette er et resultat av måten snittet gjøres på, hvor de skjærer ned på langs og syr sammen på tvers (slik jeg har forstått det). Da blir den ytterste delen av forhuden bredere, men kortere. Resultatet kan da bli at man nesten ser omskjært ut ved ereksjon, og "vanlig" ellers. Men dette avhenger selvsagt av hvor mye forhud man har i utgangspunktet.

Kort oppsummert dro jeg til legen, fikk henvisning til urolog, gjorde inngrepet to uker senere og alt gikk fint. Jeg skulle ønske jeg hadde en mer spennende historie å fortelle enn det, gjerne hvor jeg kunne kline til med noen overdrivelser over hvor jævlig det var, men dette er realiteten.

Det eneste negative jeg har å melde om er all engstelsen og uroen jeg følte før, under og etter behandlingen. Dette er selvsagt naturlig, men det var likevel svært få (om noen) av bekymringene mine som var berettiget. Mitt råd er dermed å huske på at operasjon av trang forhud er et meget trygt inngrep, og at ting mest sannsynlig går som de skal.

Om det er noen nølende sjeler der ute som er i samme situasjon som jeg var i, så kan jeg kun anbefale deg om å få det unnagjort. Det eneste du kommer til å angre på er at du ikke gjorde det tidligere. 

Anonymous poster hash: 3c9ee...2ba

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Veldig informativ og opplysende denne tråden.

Jeg måtte fjerne hele forhuden på torsdag, dette ble gjort hos Aleris.

Penis ble pakket inn da jeg reiste derfra og da jeg kom hjem var trusa og joggebuksen "full" i blod. Endte derfor opp på legevakten slik at de fikk stoppet blødningen, viste seg at det var et sting som ikke var strammet til godt nok.

De gjorde rent og satte på ny bandasje.

Den ble skiftet igjen igår kveld på legevakten da jeg ikke selv ønsket å røske i dette da jeg fryktet jeg kunne starte ny blødning der hvor det hadde vært.

Det jeg lurer på er om hvor lenge kan jeg ha på bandasjen som de la på igår kveld før jeg selv må finne en kopp med lunkent vann og fjerne den(tenker da på om det kan gå betennelse i dette om det sitter på for lenge)?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...