Jump to content

marc_990

Medlemmer
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 :)

Recent Profile Visitors

339 profile views
 1. Gjorde omtrent det samme som deg i Februar i fjor. Hadde samme svie som deg de første dagene siden som du sa urin kan komme seg til stingene. Renhold gikk greit, men jeg måtte senere samme år tilbake og ta en full omskjæring siden det ble trangt igjen veldig fort. Sånt som skjedde på noen som kirurgen selv sa. I dag har jeg det veldig fint, selvom det til tider er litt ubehagelig. Satser på at det blir enklere og trekke tilbake forhud for å smøre på rensekrem når hevelsen går litt mer ned for deg. :)
 2. Nærmer meg 1 år fra operasjon av trang forhud. Ting har blitt så mye bedre etter operasjon profesjonelt og enkelt gjennomført på offentlig sykehus. Valgte full bedøvelse, og fikk sove gjennom alt et godt valg for meg som person. Varierer garantert fra person til person, men med skrekk for sprøyter, var det greit og kun få en veneflon i armen og ikke noe mer. Var uheldig og trengte to operasjoner, tok en delvis omskjæring først (snitt). Dessverre resterte det, og ble så og si like trangt som det var. Ente opp med full omskjæring, det er for å si det sånn deilig og kunne gå på do uten plager. Men det er fremdeles til tider ubehagelig. Renhold er en mye enklere sak nå, jeg personlig synes også det er mindre vond lukt. Kommer vel av at man får vasket skikkelig over alt. Bedre og gjøre noe med problemet, enn og gå med plager og smerte. ____ Til deg lenger opp som spurte om man må fjerne all forhud ved Lichen Sclerosus, jeg mener og ha lest at man må fjerne alt, men jeg tør ikke og bekrefte det.
 3. Ville soleklart prøvd med dermovat først ja. Kan løse problemene det. Da jeg fortiden er singel har jeg ikke hatt noe samleie etter noen av operasjonene mine. Men etter hva jeg har lest fra andre i forumet her, så blir de «mer» utholdne uten forhuden. Men jeg kan verken bekrefte eller avbekrefte det. Men om jeg ville hatt forhuden eller ikke, så er svaret både ja og nei. Renhold og lukt er ikke noe problem lenger. Men jeg synes alt så mye mer helhetlig ut med forhuden.
 4. Jeg fikk også beskjed om at sting burde gå før jeg eventuelt klagde på resultatet. Men sånn du forklarer det, så virker det som at du får akkurat de problemene jeg hadde. Det gikk fint for meg å dra halvveis en god periode, frem til noen dager før påske, da gjorde det vondt, og jeg fikk så vidt dratt tilbake forhuden. Jeg fikk time hos fastlegen som henviste meg på nytt til sykehuset. Kirurg ringte samme dag og ga meg time tirsdag rett etter påske. (April) Hun ga meg en resept på ''betnovat'' (sterk steroid krem) Men hun hadde liten tro på at det fungerte, og satt meg også opp på prioritert på å få ny operasjon. Ting gikk jo ikke fort pga korona osv, så hun sa at alt gikk litt på halv gang, men da jeg i mai begynte å få følelsen av at det var en ''ballong'' når jeg måtte på do så ringte vi og spurte om når d eventuelt var tid. Jeg fikk brev mandag uken etter vi ringte om at jeg var satt opp 3. juni (var vel 3 uker før operasjonen skulle finne sted). Så hvis du ikke merker bedring på 2-3 uker så ville jeg igjen ringt og sagt at du ikke er fornøyd, og vil at de skal se på det igjen. Min kirurg var veldig trist som hun sa når jeg måtte inn to ganger. Jeg valgte samme kirurg da jeg følte meg veldig trygg på hun. Men som hun sa, veldig mange vil ha ny kirurg på operasjon 2 da de ser den første som mislykket. Jeg ønsker deg lykke til, bare å stille spørsmål til meg dersom du skulle ha, så prøver jeg å svare på de så godt jeg kan!
 5. Hei! Jeg har vært i samme sitasjon som deg. Opererte for trang forhud i februar i år. 3. juni hadde jeg operasjon nummer to, der all forhud dessverre måtte vike. Jeg har ingen plager i nåtid, det var veldig ubehagelig de første ukene men nå føles det så og si normalt. Fortsatt følsomt, men det er bedre enn å ha det trangt. Jeg fikk heller ikke dratt forhuden helt tilbake som du nevner du ikke får gjort, den ene gangen jeg fikk til dette så var det en kamp og få den tilbake. Jeg dro til legen noen dager etterpå, som henviste meg til sykehuset på nytt, der kirurg som opererte meg sa at all forhud måtte tas. Anbefaler deg å ta kontakt!
 6. Som svar på spørsmålet ditt om du skal gå privat eller offentlig, det er jo et dilemma. Men hvis man vinkler det på hvor lenge du ønsker å vente, og om hvilken bedøvelse du vil ha, så vil det hjelpe deg mye på vei. Jeg var hos urologen, og fikk anbefaling om å gjøre det i narkose siden jeg er under 25 år. Var visst fast rutine for han å anbefale alle under 25 å gjøre det fullt bedøvet. Jeg kunne også gjøre det hos urolog i lokalbedøvelse. Fordelen med å gjøre det hos han, var at han kunne gjøre det etter 14 dager. Mens på sykehus (offentlig) så var det lenger ventetid. Der jeg stod var det 30 ukers ventetid. Jeg ventet litt over 1 mnd, og sa også ifra om at jeg kunne steppe inn på kort varsel. Urolog sendte henvisning til to sykehus, du har også fritt behandlingsvalg i Norge, så du kan velge sykehuset med kortest ventetid. Jeg ville gjøre det offentlig, og så lenge det er medisinsk grunn så vil du betale mindre offentlig enn privat tror jeg. (per i dag ligger det på 351 kr + 75,- i materiale) Håper det var litt oppklarende, forklarte det sånn jeg har opplevd det gjennom prosessen for meg.
 7. Selvom det er nytt for meg, så støtter jeg det du sier. Jeg fikk etter første operasjon sterk steroide salve på resept, men legen hadde liten tro på at den fungerte, så jeg droppet å prøve. Operasjon ble satt opp samme dag (3-4 mnd). Fikk det gjort i forrige uke, og jeg angrer ikke. Først og fremst siden det er ikke mulig å få den tilbake uansett. Bare følsomt den første tiden, noe jeg ser mange andre her har blitt vandt til, gjennom tiden, jeg satser på det samme selv.
 8. I morgen er det 1 uke siden jeg hadde full omskjæring. Det har gått fort fra operasjonsdagen til i dag. Ikke så mye å melde, men kan fortelle litt om hvordan det har gått. samt et spørsmål. Jeg har vært veldig nøye på å ha daglig rengjøring hver kveld og byttet kompress ved behov hver dag. Jeg har gått ned til å bytte kompress to ganger daglig nå, da jeg egentlig ikke ser noen grunn lenger til å bytte når kompress ser helt rent ut. Jeg bruker fortsatt kompress pga salve og at det er ekstremt følsomt og uvandt å ikke ha noe forhud. Noen her med erfaring på hvor lang tid det tar før selve hodet har fått seg litt beskyttelse? Det er stadig ubehagelig å ha den ute av kompress og rett i underbukse f.eks. Jeg bruker fortsatt salven jeg fikk med fra sykehuset, da jeg ikke vil ha infeksjon. Det stod jeg kunne bruke til tuben var tom, og så lenge jeg uansett velger å bruke kompress en stund til så burde det gå bra. Det blir daglig enklere å få vann på selve hodet, men det er også ubehagelig. Det blir på en måte følelsen ''au'' selvom det ikke gjør vondt, det er mer en følelse av at det kiler siden det er så følsomt. Vært lite hovent osv i tillegg. Ba om en ukes sykemelding da jeg jobber i dagligvarebutikk. Det er mye tunge løft om dagen, og samtidig mye ståing og gåing. Klatring i stige er jo ikke så moro heller med sting rundt det hele. Fikk også beskjed om at jeg de første 10 dagene ikke skulle løfte tungt, har derfor valgt å ta det med ro.
 9. Forrige innlegget jeg publiserte hadde jeg vist postet som anonym, men fort gjort. Til saken: Etter uker med venting har endelig dagen kommet. Jeg dro i dag tidlig inn på dagkirurgisk behandling på sykehus for å dessverre ta full omskjæring da delvis ikke var nok. Kirurg var riktignok veldig lei seg over at det ikke ble bra med første operasjon. Men som hun sa, det er noen det blir bra på, mens andre trenger en andre operasjon. Var inne til operasjon rett over 08 i dag, så det er en del timer siden nå, men jeg har null smerter, kun dårlig matlyst pga narkosen, og slapp. Det er litt blødning i forhold til forrige gang. Vi ser dette an litt ut mot kvelden, og må til nød ringe og spørre i så fall. Resultatet ser meget bra ut hittil. Hadde fryktet det skulle se verre ut enn det gjør. Alt i alt en vellykket dag, nå starter rehabiliteringen av lillemann, med en ukes sykemelding fra tunge løft i butikk. Blir nok kjedelig å bare gå hjemme også. Men samtidig så er det ikke gøy å være på jobb etter dette. Man blir anbefalt å sitte og tisse den første tiden, for at man skal ha mer kontroll. Vil oppdatere dersom noe mer skulle dukke opp i dagene og ukene fremover.
 10. Ut ifra det jeg har lest på de som har hatt full omskjæring, så vil det være veldig ubehagelig i starten, da det som alltid har vært beskyttet blir uten beskyttelse. Anbefalingene fra disse er å bruke stram boxer. Jeg selv har kun tatt et snitt, men har brukt dette forumet mye i forkant av operasjonen min. Noen opplever også at det på en måte ''flasser'' litt også, akkurat som at den blir tørr, men de fleste har ikke hatt langvarige problemer med det heller.
 11. Litt over 1 måned siden jeg hadde fimose operasjon. Ting har egentlig vært veldig bra fra dagen jeg opererte. Jeg er endelig kvitt problemet med at det blåser seg opp. Dessverre har det også trolig kommet noen komplikasjoner. Torsdag i forrige uke nektet forhuden å la seg trekke tilbake, og sånn har det vært siden. Jeg har derfor valgt å dra til fastlegen min i dag tidlig. Hun tok et titt, og sende henvendelse til sykehuset jeg ble operert på. Kjappere respons enn det jeg fikk i dag fra sykehuset kan man ikke vente seg tror jeg. I tre tiden ringte kirurgen som opererte meg, hun sa det var mulig å dra på akuttmottaket med problemet sånn at de kunne se. Men hvis jeg kunne vente til etter påske så kunne kirurgen selv se på det. Jeg fikk da time til tirsdag! Jeg hadde ventet meg MYE lenger ventetid enn det det blir. Jeg hadde beregnet 10 dager + litt til pga korona på svar på henvendelsen, og kanskje 2-3 uker på selve undersøkelsen. Men så feil kan man ta. Sånn det er nå, får jeg ikke vasket og gjort det som skal unngå at alt gror sammen. Jeg drar det jeg kan, for at ting ikke skal gro sammen på tiden før jeg får sett på det. Men håper IKKE det blir en operasjon til. Men må jeg, så må jeg jo. Jeg har ikke hatt smerter overhodet etter operasjon, men fra torsdag ble det vondt å trekke tilbake, og samtidig så sprekker det opp rifter rundt forhuden. Disse svir og gjør vondt. Men det er altså total stopp. Håper på det beste, nå er det påskeferie, jeg er glad jeg fikk operasjonen min i februar, for det er har vært aktive dager i dagligvarebutikk de siste ukene. Jeg hadde ikke orket sånne dager rett etter operasjonen, ettersom at jeg var både sliten og slapp opp til flere dager etter operasjonen. (Tror nok narkosen gjorde at jeg var mer utslitt de første dagene) Lite matlyst forsåvidt også, men jeg ble samtidig dårlig, så jeg hadde nok kanskje blitt syk uansett uavhengig av operasjonen. Ventetider er jo veldig usikre for alt om dagen, så vi får krysse fingre på at de som eventuelt skulle besøke tråden i disse tider ikke må vente for lenge! Dere kan i hvert fall se frem til at ting vil bli bedre enn før.
 12. Oppdatering av ettertid fra operasjon av trang forhud og svar til Ishpenn Kjenner meg igjen i det du forteller om at denne tråden har vært mye til hjelp med tanke på det å velge en operasjon for trang forhud, Ishpenn! Tok selv steget til fastlegen i desember 2019, og jeg angret ikke når jeg gikk ut døra. Jeg også ble ringt bare dager etter legebesøket (mandag, var hos legen fredag). Siden dette var kort tid før jul, så fikk jeg ikke time før 21. januar i år. Men fra jeg var hos urologen 21. januar så gikk det fort frem til operasjonsdagen 27. februar. Jeg gjorde det på sykehus i full narkose (full anestesi). Fikk også valg om lokalbedøvelse eller anestesi. Jeg gjorde anbefalingen urolog ga meg, han foreslo alltid henvisning til sykehus for dem under 25 år. Men hadde også hatt personer helt ned i 16 års alder som gjorde hos han i lokalbedøvelse. Siden dette var et veldig stort steg i seg selv for meg, så valgte jeg sykehus og full anestesi. Jeg fikk innkalling mye kjappere enn jeg hadde ventet meg, 13. februar (14 dager før operasjon) kom SMS om oppsatt time på dag kirurgisk seksjon. Angrer ikke et sekund, og på 13 dagen, og i morgen 14. dagen med en fungerende lillemann så må jeg si jeg er fornøyd med resultatet! Vil nok gå til en etterkontroll etter 3 måneder hos fastlege eller urolog for å se til at alt er bra etter operasjonen. Ble anbefalt å vente 3 måneder før jeg eventuelt ville vurdere på nytt. Har ikke problemer som før, som at penis blåser seg opp som en ballong osv, så ting har soleklart blitt bedre. Hvis man er i en jobb med mye aktivitet er 1 ukes sykemelding å anbefale, jeg var tilbake i jobb torsdag 1 uke etter operasjon, med litt kortere arbeidsdag på torsdag og fredag. En mild start, for å se om ting gikk bra eller ikke, jobber nå som normalt, og bruker fremdeles kompress.. men det kommer av at jeg fremdeles bruker salven jeg fikk med hjem. Bruker til tube er tom, og så lenge det er sting, ser jeg ingen grunn til å slutte med den før jeg må.
 13. Har nå kommet meg gjennom helgen, opererte for trang forhud torsdag i forrige uke (27. februar). Delte en fyldig forklaring om hvordan prosessen før operasjon var, samt operasjons dagen. Er ikke så mye mer jeg kan meddele i dag, annet enn at forhud er MYE MYE bedre enn før. Jeg fikk beskjed om å smøre på Terra Cortril salve morgen og kveld, frem til tube er tom. Jeg har forsåvidt mye igjen på denne tuben i skrivende stund. Denne er både bedøvende og forhindrer infeksjon i operasjonsområdet. Når jeg var og opererte fikk jeg beskjed om at jeg skulle vente 3-4 dager før jeg begynte å dra forhud forsiktig tilbake to ganger daglig. Jeg har valgt å gjøre dette morgen og kveld. Samtidig som jeg smører på salve, salven kan i oppstart være til god hjelp, for å få i gang det hele. Det vil nok trolig stikke litt når man trekker forhud tilbake, men dette kommer jo av stingene som er sydd i operasjonen. (Jeg har kun hatt et snitt, jeg lot kirurg ta avgjørelse i selve operasjon, og gjøre det som virket best. ) Jeg er hittil fornøyd med kirurgens valg. Da jeg hadde narkose fikk jeg derfor heller ikke gitt noe samtykke under selve operasjon. Gleder meg til å ha en skikkelig fungerende lillemann, for første gang på 20 år! Smerter har jeg hatt svært lite av, kun noe svie de første dagene når jeg var på toalettet og tisset. Merker nå at jeg må mye oftere på toalettet enn før, kan dette være nerver tro? Lørdag ble jeg dårlig med kvalme, men har også sett at dette ikke er uvanlig etter narkose, om det stemmer vet jeg ikke. Har nok vært utrolig heldig når det kommer til hovenhet, for jeg har ikke hatt noe særlig med hovenhet, eller ømhet. Den så ganske herja ut med torsdag og fredag, men allerede lørdag begynte jeg å se bedring. Daglig rengjøring er viktig, for å unngå betennelse og mye annet, jeg har valgt å dusje hver morgen, og gjøre en grundig rengjøring hver dag. Ikke bruk såpe i starten, det vil bare skape ubehag og svi. Rent vann holder (av egen erfaring) Ikke merket noe vond lukt, så ikke hver redd for det. ?
 14. Mann 20 år Ikke så aktivt felt lenger, men for fremtidige som eventuelt skal gjennom dette gjennom året 2020, så kan dette trolig være nyttig! Må starte med å si at dette forumet har bidratt mye til å fjerne nerver i forkant av en operasjon for trang forhud (fimose). Jeg velger å fortelle min opplevelse fra start til slutt. Jeg har i mange år slitt med trang forhud, helt tilbake i barneskolealder begynte både jeg og foreldrene mine å merke at noe ikke var som det skulle med lillemann. Vi prøvde selvfølgelig å ta tak i saken allerede da, men vi ble dessverre aldri tatt seriøst. De sa kort og greit at det ble bedre med oppveksten. Jeg dro 13. desember 2019 til fastlegen med problemet, han brukte 10 korte sekunder på å se at her var det trangt. Han henvendte meg derfor til urolog med en gang. Allerede uken etter fikk jeg innkalling til urolog, 21. januar 2020 skulle jeg endelig få finne ut om jeg kunne få en bedre forhud, og endelig kunne tisse normalt. 21. januar Dagen 21. Januar kom ubeskrivelig kjapt, og jeg var helt klar den dagen, riktignok også veldig nervøs for hva urologen kom til å si. Kom inn til urologen og han brukte omtrent like lang tid som fastlegen, ikke mer enn 10-20 sekunder på å se at dette kun kunne løses med kirurgi. Det ble da også nevnt at vi hadde prøvd å få til denne type operasjon mye tidligere, men at de sa at dette ble bedre. Vi fikk et kort og greit svar: Det var bare tull, når det først begynte å bli trangt, som hos meg så var kirurgi det beste. Jeg fikk da velge om jeg ville utføre det hos Urologen i lokalbedøvelse, som da hadde 14 dagers ventetid, men ble anbefalt av han selv å gjennomføre det på sykehus i full bedøvelse i form av narkose. Jeg valgte sistnevnte, en av grunnene pga sprøyteskrekk, og det å skulle ligge våken og helt i ro når noen holder på nede i et område man gjerne bare vil ta på selv. Ventetid som står på valg av behandling på helsenorge kan man til tider ta med en klype salt, men det er ikke alltid ventetiden som står er den reelle ventetiden. Jeg fikk behandling lenge før det som var oppsatt som ventetid på helsenorge. 24. januar: Brev fra sykehuset med info om at jeg hadde krav på helsehjelp i form av behandling, og en dato på når jeg skulle være ferdig behandlet. Jeg skulle få operasjonen innen 22. juli 2020. Jeg kjente da at både nerver og glede om hverandre begynte å komme. Begynte mer og mer å lete etter plasser for å se info om operasjonen. Tok tid før jeg fant dette forumet, men det har hjulpet meg MYE i forkant av operasjonen. 13. februar: SMS fra SYKEHUSET! Du har fått time 27. februar kl 08:00. Innkalling er sendt pr post i dag 17. februar: Innkallingen kom i posten, og jeg fikk all info jeg trengte å vite i forkant av operasjon, blant annet at jeg skulle komme fastende, da operasjonen skulle fullføres i narkose. Det stod også mye fin info om hva jeg skulle gjøre etter hjemreise, med behandling og renhold osv. Dagene gikk, og gikk, men skal være ærlig og si at det går UTROLIG sakte når du venter på noe.. 27. februar: ENDELIG! Dagen har kommet, jeg må opp kl 05, grunnet at det er litt over 1 time å kjøre inn, og at man gjerne vil våkne litt osv før man drar, samt at man skal komme ren, og derfor også må dusje før man drar innover. 06:30 var jeg klar til å dra hjemmefra, og veien inn gikk fort, meldte ankomst, også ble det den siste oppgaven.. vente på å bli ropt inn. Litt forsinkelser denne dagen var det nok, for ble ropt opp rundt halv ni, når timen min var klokken åtte. Dette gjorde meg forsåvidt ingen verdens ting, for jeg viste uansett at det ikke var noen vei tilbake nå. Når jeg ble ropt inn fikk jeg først snakke med en intensivsykepleier, som dobbeltsjekket vekt, og ga litt beroligende og smertestillende før jeg skulle inn i operasjonssalen. Var riktignok ganske nervøs, så fikk også litt beroligende for å bli mer avslappet. Ble også der bekreftet at jeg fikk narkose, og ikke lokalbedøvelse. Etter dette fikk jeg skifte til sykehusklær. Man følte seg godt ivaretatt fra man ble ropt opp frem til man dro. Etter en liten stund kom legen og snakket med meg, og så på lillemann, og vi ble enige om at de gjennom operasjonen gjorde det som ble best resultat, da vi synes det var vanskelig å avgjøre det på forhånd. Kl 09:30 var det endelig min tur, og jeg ble godt tatt imot av amnestisykepleier, som skulle passe på at jeg hadde det bra under operasjonen mens jeg sov. Vi gikk inn på operasjonsstua, der hadde alle grønne fine hetter, samt at også jeg hadde fått en fin grønn hette også! De som var på operasjonsstua var fantastiske ALLE mann! De passet på å ikke snakke for mye om hva jeg var der for osv, for de ville sikkert holde meg så rolig som mulig, og det er jeg evig takknemlig for! Fikk inn veneflon i armen, som skulle gi sovemedisin. Fikk så beskjed om at de la masken over ansiktet, og at jeg ville merke at hånden ble kald, og at det ville svi litt når de ga sovemedisin, og at den var borte når jeg våknet. Det siste jeg husker fra operasjonsstua er at de flyttet på en lampe. Våknet deretter av at de sa jeg var ferdig og var på oppvåkningen. Fikk kvikne til, og fikk litt å spise, fikk også snakke med kirurg som fortalte hva hun hadde gjort. Det ble bare snitt, da det var det som trolig må til. Fikk til slutt før jeg fikk dra hjem beskjed om å gå på do, for å se til at jeg fikk tisset, og at det ikke var noe blødning. Var riktignok sliten gjennom hele dagen pga narkosen, fikk også lokalbedøvelse i tillegg, så jeg merket ingen smerte over hodet i går kveld, annet enn når jeg tisset de siste gangene på kvelden. Det var svie trolig pga at de tross alt har snittet. Smertene er helt klart mulig å overleve med, og vil bare vare i noen dager. Jeg fikk med litt kompresser hjem, men det er nok ikke nok, så har vært på apoteket og kjøpt litt flere, jeg velger å bytte kompress når den ikke ser delikat ut lenger. Gjerne morgen og kveld, pga salven man smører på. Vasker også daglig med rent vann. Skulle ikke bruke såpe den første perioden da det skapte mer ubehag enn lykke. Penis vil se ekkel og hoven ut etter en operasjon som dette, men det vil bli normalt igjen Sting forsvinner av seg selv etter 2-3 uker fikk jeg også beskjed om. Penis begynte å bli mer eller mindre normal igjen på omtrent samme tid som man mistet sting. Fikk også 1 ukes sykemelding, jobber i butikk, så det er mye gåing på gulv, og kan nok skape mye ubehag når man har gjort et inngrep som dette. Siden operasjonen var i går (torsdag 27. februar, og at jeg skriver dagen etter fredag 28. februar) er det ikke så mye mer jeg får fortalt enda. Oppdaterer hvis det er andre ting jeg føler det vil være viktig å få med. ***Positive ting med operasjonen*** *Du føler deg godt i varetatt *Du bør ikke være redd for å stille spørsmål *De vil at du skal få den beste opplevelsen som mulig. ***Negativt*** (ikke så mye negativt for min del) *Svie de første dagene ved vannlating (Kan være svien oppleves grunnet at jeg kun har fått et snitt, og ikke en full omskjæring der alt fjernes)
×
×
 • Create New...