Gå til innhold

Hva er det som avgjør hvilke spill du kjøper?


Anbefalte innlegg

Hva er det som er avgjørende når du skaffer deg spill? Er det anbefalinger, anmeldelser, tips i spillbutikker? Eller er det kjennskap til spillserien/utvikleren eller om man allerede liker sjangeren?Tester dere spill før dere kjøper (demoer, hos en kompis, annet)?

 

Jeg vet i utgangspunktet hvilke sjangrer jeg liker, og går etter det - men ikke ukritisk. Jeg vil helst teste spill først, men hvis det er en serie og/eller en utvikler jeg har tiltro til, kjøper jeg ofte spillet usett (men nå tjener jeg penger selv - da jeg var student/skoleelev må jeg ærlig innrømme at ingenting ble kjøpt usett).

 

Nå er jo spillvalg i bunn og grunn knyttet til om man spiller pc/konsoll, og evt hvilken konsoll man kjøper, så jeg går også videre og spør hvilke hensyn som gjelder når man velger en konsoll? Handler det om spillutvalg, pris, teknologi? Vil dere helst kjøpe konsoll ved releasedato, eller venter dere og ser hvordan utviklingen går?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kommer an på. Eg kommer til å kjøpe neste Zelda spel nesten uansett, litt fordi eg har Ocarina of Time, Wind Waker, Twilight Princess og A Link to the Past, men også fordi det er ein bra historie og eg liker sjangeren.

Nokon spel kommer det an på kven som lagar det og kva sjanger. Eg liker mest spel som inneheld sverd og litt strategi som Zelda eller Heroes of M&M serien.

Litt andre spel innimellom er også gøy. :thumbup:

Men det går mest i Strategi hos meg. :cool:

Lenke til kommentar

Selv om det er på den litt lugubre siden av loven så liker jeg å laste ned spillene først, og prøve dem litt mere enn jeg hadde fått lov til i en eventuell demo av samme spill. Om jeg liker det så kjøper jeg det, og om jeg ikke liker det så blir det fort fjerna fra HDDen.

 

Jeg hater demoer, for jeg har kjøpt rævva spill på grunn av bra demoer jeg har prøvd, og jeg har helt sikkert gått glipp av kjempegode spill på grunn av crappy demoer... Ellers så ser jeg en haug med omtaler og henger på forum for å få mest mulig inntrykk. Så langt så har alt dette funka ypperlig.

 

På konsoll blir det værre. Der må jeg bare være skikkelig kresen, kjøpe de spillene jeg viiiiirkelig har lyst på først, og heller kjøpe de jeg har "litt" lyst på senere, når de har blitt billigere :)

Lenke til kommentar

jeg gjør egentlig to typer spillkjøp.

 

den ene typen er når jeg har gledet meg til et spill lenge og løper til butikken for å kjøpe det når det kommer ut. da er selvfølgelig forhondsomtaler og andmeledelser vikige.

 

alle andre spill er egentlig impulskjøp av spill som koster mindre en 200 kroner og jeg har lest mye bra om, eller hvis jeg vet at jeg liker lignende spill eller spill i samme serien. de aller fleste kjøpene jeg gjør er vel sånne billigkjøp.

Lenke til kommentar

Jeg bruker å lese omtaler av spill for så å kjøpe spillet hvis det har fått bra kritikk og jeg er intressert i spillet.

 

Jeg bruker å gjøre likedan som cyberPanda å vente til spillet koster meg under 200 kroner noe som faktisk ikke bruker å ta så lang tid fra release. Fikk f eks Company of Heroes til 229,- en måned etter release.

Lenke til kommentar

Noen spill kjøper jeg automatisk, fordi jeg er tilhenger av den sjangeren. For eksempel Final Fantasy XII. Andre spill jeg kjøper er oppfølgerspill til spill jeg har brukt mye tid på og likt kjempegodt, for eksempel Spellforce 2 og Half-Life 2 Episode One.

 

Det siste spillet kjøpte jeg tvert etter å ha spilt demoen. Var i utganspunktet skeptisk til det siden det forrige spillet i serien var skuffende, men nå er jeg en lykkelig eier av Command & Conquer: Tiberium Wars :love:

 

Ellers så har jeg ikke oversikt over hvor mange spill jeg har kjøpt etter å først lastet de ned og prøvd de. (Ta nå denne debatten en annen gang, hva? :p )

 

Men utgangspunktet er at jeg får prøve spillet før jeg kjøper det, kan vel være derfor det har blitt så lite spill til PS2-en min... ;)

Lenke til kommentar

Jeg er av typen som følger relativt godt med når det kommer til kommende releases etc, og vet derfor hvilike spill som virker interessant eller ikke.

Etterhvert som årene går så blir man, tror jeg i alle fall, mer og mer kresen på hva man forventer av et spill, og derfor er det flere og flere faktorer som spiller inn før jeg kjøper et spill.

 

Tittel: Uten tvil så har tittelen mye å bety når man først hører om spillet, men er noe som er mindre viktig etterhvert. Likevel en avgjørende faktor i forhold til interessen for spillet. Det å velge rett navn på et spill tror jeg fort kan avgjøre hvor stor brukermasse det når.

 

Utvikler: mindre viktig, men muligens en avgjørende faktor dersom man er i tvil.

Uansett har jeg sett spill fra ukjente utviklere som har tatt meg med storm, samt spill fra noen av de mest hardcore-gutta som har skuffa meg enormt. Dedikasjon og motivasjon er fort like viktig som fartstid i bransjen.

 

Genre: Helt klart det første jeg bryr meg om, og som i det hele tatt får meg til å interessere meg for tittelen.

Ønskene, kravene, forventingene endrer seg drastisk etter mange år med spilling, og færre ting appelerer til meg enn for noen år siden.

Samtidig er man kanskje litt mer åpen for endringer i diverse spill-serier, sånn som Ghost Recon, da man kan ikke bare ser baksiden av å gjøre det mer "kommersielt".

Rainbow Six er et lysende eksempel på spill jeg mener har blitt mer kommersielt på en vellykket måte. Hvorfor? Den svært vellykkede online-delen av spillet.

 

Multiplayer: Live-tjenesten til 360 har fullstendig snudd opp ned på min hverdag som gamer. Mulighetene den har i forhold til tidligere konsoller er en revolusjon i mine øyne og har "frelst meg" på mange måter.

Spill som tilbyr en gjennomført multiplayer-del er helt klart milevis foran i mine vurderinger.

Drar nok en gang frem Rainbow Six, nå Vegas-spillet, som et uhyre godt eksempel på hvordan man skal, og bør, tilrettelegge et spill for brukeren.

En kveld med bare norske spillere over Live, i en forrykende gatekamp med automatvåpen, sniper-rifles og granater er nydelig.

 

Omtaler: Jeg støtter meg helt klart til enkelte nettsteder dersom jeg er i tvil om et kjøp. Gametrailers er helt klart en av den, samt Gamespot og IGN dersom den rett anmelderen sitter bak roret. Gamer.no kan også være med på å vippe meg fra usikker til sikker, men helt ærlig så har ikke anmelderne nok kredibilitet hos meg ennå. Men, det kommer!

Sider som Gamereactor tar jeg like seriøst som luremusa jeg satt med på Garage i går. Uttrykker noe, men har helt andre intensjoner enn å gjøre deg noe godt (if you know what I'm saying ;) )

Lenke til kommentar

I prioritert rekkefølge:

 

- Har jeg lyst på et spill?

- Pris

- Har jeg hørt om dette spillet?

- Screenshots på coveret

 

For en uke siden kjøpte jeg Metal Gear Solid 2: Substance

 

- Hadde litt lyst på noe nytt

- Det kosta 99 kr

- Har hørt pent om Metal Gear-serien

- Så litt artig ut

 

...og det viste seg å være en tullete investering...

Lenke til kommentar

Eg les gjerne nyhende, sniktittar, omtalar osv. for å få eit inntrykk om spelet passer meg. Vanlegvis følgjer eg med spela over lengre tid før dei blir gitt ut, og veit derfor ganske mykje om dei.

 

Ein sjeldan gong i blant kan det vere eg prøver ein demo av eit relativt ukjent spel og blir hekta. Men normalt sett likar eg å gjere research før eg går til innkjøp av nye spel.

Lenke til kommentar

For min del spiller jeg mest mmorpg's om dagen, så det blir ikke tid til så mange andre spill.

 

Men uansett, skal jeg kjøpe nye spill så har jeg lest om de på forhånd. Kjøper stort sett aldri uten å ha prøvd en demo heller, med mindre det er spillserier jeg vet jeg liker (Final Fantasy for å ta et eksempel). Kunne ikke falle meg inn å gå i butikken og bare kjøpe et vilkårlig spill.

Lenke til kommentar

Ofte screenshots og trailere. Men det hender jeg bare kjøper spill fordi det er nettopp det spillet. F.eks. Saints Row og Dynasty Warriors 5: Empires kjøpte jeg uten å tenke meg om et sekund. Samme med Star Wars Galaxies (fordi det er Star Wars Galaxies) og Matrix Online (fordi det kostet meg kun 30kr.), men det har jeg vel bare spilt i ca. 2 timer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...